Γ. Παπαδόγαμβρος: Χρυσές συμβουλές για σωστό ντύσιμο

Ο επιτυχημένος σχεδιαστής που ντύνει μάνατζερ, επιχειρηματίες, αθλητές και καλλιτέχνες εξηγεί τι πρέπει να προσέξετε στο ντύσιμό σας στο γραφείο και όχι μόνο.
Γ. Παπαδόγαμβρος: Χρυσές συμβουλές για σωστό ντύσιμο
Στη σύγχρονη μάχη της αγοράς και των επιχειρήσεων, τα όπλα είναι το μυαλό και η στρατηγική, αλλά σημαντικό ρόλο παίζει και η εικόνα. Και αυτή εξαρτάται και από το ντύσιμο.

Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που ξέρει τα μυστικά του ανδρικού κουστουμιού καλύτερα από τον καθένα, αυτός είναι ο σχεδιαστής Γιώργος Παπαδόγαμβρος, ο οποίος ντύνει την αφρόκρεμα των επιτυχημένων ανδρών στην Ελλάδα. Άνοιξε καινούριο δρόμο τη δεκαετία του 1990 στην Κηφισιά, δημιουργώντας ένα ατελιέ για χειροποίητα ανδρικά κουστούμια επί παραγγελία, όπου εγκατέστησε και εργαστήριο για να προσαρμόζει τις λεπτομέρειες στα γούστα και τις ανάγκες του κάθε πελάτη, από ένα αρχίγραμμα στο μανίκι μέχρι μια κρυφή τσέπη στο σακάκι.

Όχι τυχαία, το παράδειγμά του έγινε τάση που ακολουθούν πολλοί σήμερα στην Αθήνα: Ο Παπαδόγαμβρος ντύνει εφοπλιστές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες και μάνατζερ, αλλά και μεγάλα ονόματα του αθλητισμού, της show business και των media.

Παρακάτω, ο επιτυχημένος δίνει τις δικές του συμβουλές για το σωστό επαγγελματικό ντύσιμο:

Προτιμήστε το μπλε
Γκρίζο και μπλε κουστούμι είναι η αλφαβήτα στην γκαρνταρόμπα κάθε επαγγελματία.
Ωστόσο, ο Παπαδόγαμβρος προτιμά το μπλε για δύο λόγους: Πρώτον, το μπλε χρώμα ταιριάζει περισσότερο στη μεσογειακή Ελλάδα και φαίνεται καλύτερα στο φως της ηλιόλουστης χώρας μας. Δεύτερον, αν το γκρίζο κουστούμι δεν είναι από ύφασμα πρώτης ποιότητας, αυτό φαίνεται με την πρώτη ματιά. Έπειτα το μπλε κουστούμι είναι ένα ευέλικτο υπερόπλο: Με σιέλ ή χιλιόριγο πουκάμισο και καφέ παπούτσια, φοριέται το πρωί στο γραφείο. Το βράδυ, με λευκό πουκάμισο και μπορντό ή μαύρο παπούτσι, το μπλε κουστούμι μεταμορφώνεται στην επιτομή της κλασικής επίσημης εμφάνισης.

Όχι στη δικτατορία του μονότονου
Ο Παπαδόγαμβρος επιμένει ότι το πολύ κλασικό ντύσιμο χάνει διαρκώς έδαφος. Ακόμα και σε επαγγελματικούς χώρους, που από τη φύση τους είναι πολύ συντηρητικοί, η «δικτατορία του μονότονου» υποχωρεί, ιδιαίτερα στις πιο νέες ηλικίες. Μετά την κρίση, το ντύσιμο στο γραφείο έχει γίνει πιο ανάλαφρο, λέει και προτείνει, αντί για μονόχρωμο κουστούμι, ένα συνδυασμό σακακιού με παντελόνι που προσφέρεται για πολλούς συνδυασμούς. Ο καλύτερος είναι ένα σακάκι σε σκούρο χρώμα, με ένα ελαφρό καρό σχέδιο -που «παίζει» πολύ τελευταία- σε συνδυασμό με μονόχρωμο παντελόνι και μονόχρωμο πουκάμισο. Οι μονόχρωμες γραβάτες πάνε με όλα, λέει ο Παπαδόγαμβρος, δεν προβληματίζουν, οπότε προτιμήστε τις για το γραφείο και συνδυάστε τις με διαφορετικά σακάκια και πουκάμισα, ώστε να έχετε ποικιλία αλλά και στιλ στο ντύσιμό σας.

Μερικές βασικές, αλλά πολύτιμες συμβουλές από τον Γ. Παπαδόγαμβρο:
-Το σακάκι θα πρέπει να αγκαλιάζει τους ώμους, να είναι στενό στη μέση (μεσάτο) και να καλύπτει το πίσω μέρος του σώματός.
-Το παντελόνι θα πρέπει να είναι λεπτό, όχι όμως εφαρμοστό.
-Το μπλέιζερ είναι ένα πιο σπορ σακάκι, συνήθως πιο κοντό. Μπορεί να είναι μονόχρωμο, αλλά καλύτερα να επιλέξετε ένα σχέδιο ή ένα πιο ενδιαφέρον χρώμα, για να το συνδυάζετε με πιο κάζουαλ ντύσιμο και πιο προχωρημένα αξεσουάρ.
-Εάν το παντελόνι δεν είναι στο σωστό μήκος, μπορεί να σας καταστρέψει την εικόνα ακόμα κι αν φοράτε το πιο καλοραμμένο κοστούμι.
-Το σωστό παντελόνι πρέπει να φτάνει μέχρι τη γλώσσα του παπουτσιού (ή ενάμιση εκατοστό πάνω από το πάτωμα όταν το φοράτε ξυπόλητος) έτσι ώστε να μην τσακίζει παρά ελάχιστα και να αναδεικνύει το παπούτσι.
-Σήμερα η τάση είναι για ακόμα πιο κοντά παντελόνια, έτσι ώστε να φαίνεται η κάλτσα. Εάν δεν είστε συντηρητικός, τολμήστε το.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v