Γ. Παπαδόγαμβρος: Νυφικά με υψηλή υπογραφή

Ο διάσημος… ράφτης της Κηφισιάς, που έγινε γνωστός για τα μοναδικά χειροποίητα κοστούμια του, καταπιάνεται τώρα και με νυφικά και βραδινά φορέματα.
Γ. Παπαδόγαμβρος: Νυφικά με υψηλή υπογραφή
Όταν μιλάμε για νυφικά, αλλά και επίσημα βραδινά φορέματα, η αξία δεν βρίσκεται τόσο στην υπογραφή –παρά τον ευρύτατα διαδεδομένο μύθο– όσο στη μοναδικότητα της εκάστοτε δημιουργίας. Και ένα νυφικό ή βραδινό φόρεμα είναι αδιαμφισβήτητα δημιουργία, όπως θα σας πει κάθε επίδοξη νύφη που έχει ξοδέψει ώρες, μέρες ή και εβδομάδες στη μάταιη αναζήτηση του «σωστού» έτοιμου νυφικού –το οποίο είναι μύθος ισάξιος του Γέτι.

Γιατί, όμως, ένας διάσημος σχεδιαστής, που έχει γίνει γνωστός για τα ανδρικά χειροποίητα κοστούμια που ράβει για τα καλύτερα ονόματα της Αθήνας καταπιάνεται με νυφικά και βραδινά γυναικεία φορέματα; O λόγος για τον Γιώργο Παπαδόγαμβρο, το νέο σχεδιαστή από την Κηφισιά, που ξεχωρίζει τα τελευταία χρόνια για τα κοστούμια που ράβει για επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, αθλητές, ανθρώπους όπως ο Τζιμπρίλ Σισέ ή ο Γιώργος Μπαρτζώκας, για διακριτικούς βιομήχανους και διάσημους star της show biz.

Τελικά, όμως, ουδείς ξεφεύγει από τις γυναίκες κι έτσι ο Γιώργος Παπαδόγαμβρος υπέκυψε στις πιέσεις των κυριών, οι οποίες βλέποντας τη φροντίδα, το μεράκι αλλά και την ιταλική σφραγίδα που έβαζε στα κοστούμια συζύγων, συντρόφων και άλλων αγαπημένων, τον έπεισαν να ανοιχτεί στα βραδινά φορέματα και τα νυφικά.

Το κλειδί ήταν οι γάμοι, αφού στο ατελιέ του Γιώργου Παπαδόγαμβρου έχουν ραφτεί αμέτρητοι γαμπροί, οι οποίοι κατά κανόνα συνοδεύονταν από τη μέλλουσα σύζυγο. Πολλές “ζήλεψαν” την προσοχή και τη φροντίδα που αφιερώνει όχι μόνο στο ένδυμα, αλλά στον τρόπο που δένει συνολικά, σαν μαέστρος της τελετής, τις παρουσίες του γαμπρού και της νύφης. Μαζί με το ζευγάρι συζητούν τις λεπτομέρειες και τις προτιμήσεις τους, το ύφος που θέλουν να δώσουν στην ιεροτελεστία και σχεδιάζει μαζί τους το ξεχωριστό ένδυμα.

Στην Κηφισιά όπου βρίσκεται το ατελιέ του, έχει δημιουργήσει ένα χώρο όπου βρίσκονται τα καλύτερα exclusive κομμάτια από οίκους του εξωτερικού τους οποίους αντιπροσωπεύει, κυρίως ιταλικών, αφού ο Παπαδόγαμβρος είναι φανατικός οπαδός της ιταλικής γραμμής, προφανώς επηρεασμένος από τον καιρό που σπούδαζε μόδα στην Ιταλία. Διαθέτει επίσης δικά του αποκλειστικά σχέδια για νυφικά και βραδινά φορέματα για επιλεγμένες πελάτισσες.

Η σχέση του με το ρούχο είναι γραμμένη στο DNA του Γιώργου, αφού με πατέρα και παππού ράφτη είναι η τρίτη γενιά μιας οικογένειας που έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό ρούχο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v