10 ταινίες που φέρνουν το καλοκαίρι

Σινεφίλ αριστουργήματα, σπλάτερ, ισπανικές προκλήσεις, μιούζικαλ, καλτ κωμωδίες. Δέκα ταινίες φέρνουν στην οθόνη μας… ολοταχώς το καλοκαίρι.
10 ταινίες που φέρνουν το καλοκαίρι
Τι είναι καλοκαίρι; Παραλίες; Βουτιές; Νεανικοί έρωτες; Κρυστάλλινα νερά; Road Trips; Σεξουαλική απελευθέρωση; Φόνοι;

Απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δίνουμε μέσα από δέκα ταινίες που μας θυμίζουν – η καθεμία με τον δικό της τρόπο – νύχτες καλοκαιριού.

Y Tu Mama Tambien (2002)
Σέξι, ερωτική, νεανική, προκλητική, απολαυστική. Η ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν έχει όλα τα καλοκαιρινά συστατικά για να γίνει το απόλυτο σινεφίλ summer hit. Βλέπεται παρέα με ένα ποτήρι παγωμένης μαργαρίτας.


Le Grand Bleu (1988)

Μπλε. Άφθονο μπλε. Και καταδύσεις. Και Αμοργός. Και άφθονη θάλασσα. Τι άλλο να θελήσει κανείς από μια καλοκαιρινή ταινία;


National Lampoon's Vacation (1983)
Πόσες φορές άραγε να είδαμε σε επανάληψη την κλασσική, σπαρταριστή κωμωδία με τις περιπέτειες της οικογένειας Γκρίζγουολντ και τον ανεπανάληπτο Τσέβι Τσέιζ στον πρωταγωνιστικό ρόλο; Όσα και τα καλοκαίρια που περάσαμε καθισμένοι μπροστά από την τηλεόραση τα ηλιόλουστα μεσημέρια: δεκάδες!


The Beach (2000)
Μόνο και μόνο η αφίσα της ταινίας, που μας μεταφέρει στην παρθένα (μέχρι τη στιγμή που γυρίστηκε εκεί η συγκεκριμένη ταινία) παραλία της Ταϊλάνδης, μας πείθει πως το καλοκαίρι έχει έρθει. Βάλτε και μπόλικο Ντι Κάπριο στα νιάτα του και ένα «δροσερό» soundtrack και έχετε το καλύτερο… μείγμα.


Mamma Mia (2008)
Καλοκαίρι, ήλιος, ελληνικά τοπία, τραγούδια των ABBA, και η Meryl Streep στον δροσερό ρόλο της μαμάς. Δεν χρειάζονται περισσότεροι λόγοι για να εντάξουμε το Μάμα Μία στις ελαφριές αλλά εντελώς «θερινές» απολαύσεις μας.


Grease (1978)
Ο Τραβόλτα ζει τον καλοκαιρινό του έρωτα με την Ολίβια Νιούτον Τζον, η μπριγιαντίνη πάει σύννεφο, τα τραγούδια είναι το ένα πιο δροσερό από το άλλο και το Grease είναι μία από τις κορυφαίες και αγαπημένες μας καλοκαιρινές ταινίες. Έτσι απλά.


Weekend at Bernie’s (1989)
Παρά το μακάβριο της υπόθεσης – δύο φίλοι «ζωντανεύουν» το πτώμα του διευθυντή τους - η κλασική κωμωδία των ‘80s υπόσχεται άφθονες καλοκαιρινές καφρίλες, με φόντο την παραλία και πολλά χαβανέζικα πουκάμισα.


I know what you did last summer (1997)
Μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες σινεφίλ ποιότητας ή χρυσά αγαλματίδια, αλλά μια ολόκληρη γενιά το συνέδεσε με τις καλτ καλοκαιρινές βραδιές με προβολές θρίλερ των ‘90s. To «Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι» είναι από τα πιο χαρακτηριστικά και από τα πιο καλοκαιρινά σπλάτερ.


Stand By Me (1986)
Βασισμένο σε νουβέλα του Στήβεν Κινγκ, το Στάσου Πλάι μου παρακολουθεί τις περιπέτειες μιας παρέας αγοριών προς αναζήτηση ενός πτώματος και είναι από τις πιο τρυφερές, καλοκαιρινές ιστορίες ενηλικίωσης.


Θάνατος στη Βενετία (1970)
Ένας ηλικιωμένος συνθέτης σε δημιουργική κρίση αναζητά στη Βενετία χώρους έμπνευσης και ο Βισκόντι στήνει ένα αριστουργηματικό έργο, στο οποίο κάθε στιγμή αντανακλάται πάνω στην χρυσή άμμο της παραλίας του Λίντο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v