Χιούμορ και ρομάντζο εποχής προτείνουν οι Εκδόσεις Ωκεανίδα

Συμπόνοια της Χανττέ Άλταϊλι, Τα Παιδιά της Ελευθερίας της Πωλλίνα Σίμονς, Ζωνιανά Gold του Παρασκευά Ακαμάτη προσφέρουν οι Εκδόσεις Ωκεανίδα.


Χιούμορ και ρομάντζο εποχής προτείνουν οι Εκδόσεις Ωκεανίδα
 
Συμπόνοια
της Χανττέ Άλταϊλι

Για να επιστρέψεις εκεί απ’ όπου ξεκίνησες πρέπει να γυρίσεις τον κόσμο όλο. Η Ναρίν μεγάλωσε σε μια οικογένεια που την κρατούσε ενωμένη η ανάγκη κι όχι η αγάπη. Με πολλές δυσκολίες έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της κι αφήνοντας το παρελθόν πίσω της έχει ξεκινήσει μια καινούργια ζωή. Όταν ο παιδικός έρωτάς της επιστρέφει έπειτα από χρόνια ως αρραβωνιαστικός μιας άλλης γυναίκας, τα χρόνια που νομίζει ότι έχει αφήσει πίσω εμφανίζονται πάλι απειλητικά μπροστά της. Τελικά, το παρελθόν δεν είναι τόσο μακριά όσο νομίζουμε. Ίσως ο κόσμος είναι στρογγυλός για να γυρίζουμε πάντοτε εκεί απ’ όπου ξεκινήσαμε, κι οι δρόμοι που παίρνουμε μπορεί να μας οδηγήσουν στην προδοσία. Η ιστορία ενός ταξιδιού που άρχισε σε μια μικρή κωμόπολη της Ανατολίας και συνεχίστηκε στις άπλετα φωτισμένες νύχτες της Ιστανμπούλ.

Τα Παιδιά της Ελευθερίας
της Πωλλίνα Σίμονς

Η συγγραφέας της επιτυχημένης τριλογίας Ο Μπρούντζινος καβαλάρης, Τατιάνα και Αλεξάντερ και Οι κήποι της Τατιάνας επιστρέφει με καινούργιο μυθιστόρημα. Στο γύρισμα του αιώνα και στην αυγή του σύγχρονου κόσμου, η Τζίνα σαλπάρει από τη Σικελία για τη Βοστώνη αναζητώντας μια καινούργια και καλύτερη ζωή. Εκεί θα συναντήσει τον Χάρι Μπάρινγκτον που ψάχνει τη δική του θέση στον παλιό κόσμο της Νέας Αγγλίας. Εκείνη μια λαϊκή κοπέλα, μια άφραγκη μετανάστρια, εκείνος γόνος της τοπικής αριστοκρατίας, κι όμως κανείς απ’ τους δυο δεν μπορεί να αντισταθεί στην ακατανίκητη έλξη που γεννιέται ανάμεσά τους.

Η σχέση τους θα φέρει μεγάλες συμφορές στις οικογένειές τους και θα προκαλέσει πολύ πόνο στους ίδιους, και η ζωή θα διαψεύσει με τον πιο οδυνηρό τρόπο τους πόθους και τις προσδοκίες τους, στερώντας τους αυτό που πάνω απ’ όλα επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να έχουν. Μα όσες φορές κι αν χωρίσουν, όσες φορές κι αν απαρνηθούν ο ένας τον άλλον, όσα χρόνια κι αν περάσουν, ποτέ δεν θα πάψουν να λαχταρούν το ίδιο πράγμα: να είναι μαζί.

Ζωνιανά Gold
του Παρασκευά Ακαμάτη

Βρισκόμαστε χωμένοι κάπου βαθιά στο μέλλον, σε μια περίεργη πόλη που ακούει ακόμα στο όνομα Αθήνα. Όσοι μένουν στα βόρεια προάστια προστατεύονται από ειδικές ομάδες φρουρών. Οι υπόλοιποι κάτοικοί της επιζούν με χίλια (διακόσια είκοσι εννιά) ζόρια.

Κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικό αέριο, φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες και ξένοι επενδυτές; Όσοι ήπιαν τεκίλα, ξέρουν ότι δεν μπορεί να είναι αυτές οι λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο της χώρας. Πώς όμως τελικά οι Έλληνες μετρατρέπονται σε βασιλιάδες μιας νέας, πάμπτωχης πια Ευρώπης; Η χώρα όχι μόνο σώζεται, αλλά και ξανατραβά προς τη δόξα μόλις ο πρωθυπουργός της ανακοινώνει το εθνικό προϊόν. Το θαύμα έχει όνομα: «Ζωνιανά Gold».

"Πρόκειται για ένα βιβλίο αιχμηρό (στις άκρες), προφητικό (αν διαβαστεί από πίσω από τα εμπρός) και επικίνδυνο (μπορεί να σου γλιστρύσει απ’ τα χέρια ανά πάσα στιγμή). Ας πούμε την αλήθεια. Είναι ένα βιβλίο που παραλίγο να ονομαστεί «Χωρίς ψεύτικα βυζιά»" λέει το σχετικό δελτίο τύπου. 


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v