Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ομόφωνα η Ρούλα Πισπιρίγκου για την δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ολοκληρώθηκε σήμερα, μετά από 14 μήνες, η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, με την ομόφωνη καταδίκη της σε ισόβια κάθειρξη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η Πισπιρίγκου κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και εν συνεχεία την τετελεσμένη πράξη σε βάρος του πρώτου παιδιού της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, η οποία υπέκυψε στις 29 Ιανουαρίου 2022 δηλητηριασμένη από ισχυρή δόση κεταμίνης που της έδωσε η μητέρα της ενώ νοσηλευόταν στο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού.

«Το δικαστήριο κηρύσσει ομόφωνα ένοχη την κατηγορούμενη για την κατ' εξακολούθηση πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση όπως κατηγορείται και δη για την πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 11/4/2021 και την τετελεσμένη ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της Γεωργίας Δασκαλάκη στις 29/1/2022 τελώντας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, ήταν αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας με υπαίτια την μητέρα της. Το δικαστήριο δέχεται ότι εκείνο το ιατρικό συμβάν, που είχε αντιμετωπιστεί από τους γιατρούς προκαλώντας ωστόσο τετραπληγία στο παιδί, είχε προκληθεί με επέμβαση της μητέρας.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου δεν ζήτησε ελαφρυντικά.

«Για να μπορέσει να χαρακτηριστεί η απόφαση καταδικαστική, οφείλει να επιβληθεί μια ποινή όπως ορίζει ο νόμος. Με βάση τη νομολογία προβλέπεται μόνο η ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή», είπε η εισαγγελέας της έδρας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v