Νέες και παλιές αφορμές για να ξαναπάς στην Καρύτση

Θυμάσαι την Καρύτση; Αν την ξέχασες, τότε οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πώς περνά μία ακόμη  φάση ακμής στη μακρά της ιστορία.

Νέες και παλιές αφορμές για να ξαναπάς στην Καρύτση

Από τις αγαπημένες πιάτσες των Αθηναίων, η Καρύτση γνώρισε μεγάλες δόξες στα 00s φιλοξενώντας μερικά από τα θρυλικότερα μαγαζιά του κέντρου.

Toy, PairiDaeza, Στην Πρίζα, Use, Black Duck, Gin Joint και Beat πρωτοστατούσαν στη διασκέδαση, λίγα μόλις μέτρα το ένα από το άλλο.

Ο χορός (και η εποχή) έκλεισε το 2020 όταν έσβησε για πάντα τα φώτα του το Gin Joint, και ξάφνου η ολοζώντανη πλατεία έμεινε μόνο με το Pairidaeza.

Όχι για πολύ, ευτυχώς, αφού τα τελευταία χρόνια αργά αλλά σταθερά νέα μπαρ άνοιξαν, και ο κόσμος ξεκίνησε ξανά να επιστρέφει.

Επιστρέψαμε λοιπόν κι εμείς, και σημειώσαμε τα νέα στέκια, αλλά και το  παλιό αγαπημένο που αξίζει να τσεκάρεις.

Και ξεκινάμε λόγω σεβασμού με αυτόν.

Από το 2003 όταν και άνοιξε, το Pairidaeza παραμένει «φρουρός» της πλατείας, έχοντας δει την άνοδο μα και την πτώση της. Παρά το πέρασμα του χρόνου δεν έχασε τον απροσποίητο χαρακτήρα του, με την ξύλινη μπάρα να έχει φιλοξενήσει πλήθος νυχτόβιων και την ρετρό διακόσμηση να αποτελεί σήμα κατατεθέν. Εδώ θα έρθεις από νωρίς για καφεδάκι μέχρι αργά για ποτό και κλασικά κοκτέιλ συνοδεία μαύρων μουσικών (το Negroni του παραμένει ένα από τα καλύτερα του κέντρου). Φτιάχνει και νοστιμότατη πίτσα αν πεινάσεις. Το απλό ποτό στα 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Pairidaeza bar (@pairidaeza_bar)

Λίγους μήνες ζωής μετρά το Bless me Father, όμως έχει καταφέρει να πρωτοστατήσει στην αναγέννηση της πλατείας. Το νέο εγχείρημα της ομάδας του Godmama’s Yard στο Περιστέρι, απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο, έχει και έναν σούπερ στιλάτο, ψηλοτάβανο εσωτερικό χώρο, ιδανικό για να πιείς ευλογημένα κοκτέιλ, όπως το Higher Love με 42 Below vodka, πορτοκάλι, μάνγκο, φράουλα και γλάσο. Οι τιμές τους στα 12€, το απλό ποτό στα 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Bless me father (@blessmefather_athens)

Μιλώντας για στιλάτους χώρους, το L’ Alchimiste έχει ένα από τα ωραιότερα εσωτερικά που έχουμε δει στο κέντρο, βγαλμένο λες ολόκληρο από το εργαστήριο ενός αλχημιστή. Και εδώ θα δοκιμάσεις κοκτεϊλικές… αλχημίες, όπως το The Mighty Hurricane με μαύρο ρούμι, passion fruit και λικέρ παπαρούνας, αλλά και έναν ιδιαίτερο κατάλογο τσιμπολογήματος με έμπνευση από γαλλικό μπιστρό. Τα κοκτέιλ από 9€, το απλό ποτό στα 8€.

Φρέσκο φρέσκο και άκρως νεανικό, το «αδερφάκι» του ΕΚΕΙ, ονομάζεται Εδώ (το’πιασες ε;) είναι βαμμένο μαύρο ως το μεδούλι με τα χρωματιστά γκραφίτι να κάνουν ωραία αντίθεση σε συνδυασμό με το street style εσωτερικό του. Όπως ίσως φαντάστηκες, εδώ οι μουσικές είναι γκρουβάτες και περιλαμβάνουν συνήθως χιπ χοπ και RNB beats για να λικνιστείς σωστά στον ρυθμό. H λίστα των κοκτέιλ περιλαμβάνει επιλογές όπως το Cheri Lady με Havana 3YO, ροδάκινο και ιβίσκο, ενώ το απλό ποτό κοστίζει 8€ και τα κοκτέιλ στα 10€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ΕΔΩ (@edo.bar.athens)

Πείνασες από το πολύ ποτό, η «νέα» Καρύτση έχει και ωραίο φαγητό. Τα Poncho Tacos σερβίρουν το εκλεκτό μεξικάνικο έδεσμα σε χάρτινο πιατάκι στα όρθια, με τις ουρές των πεινασμένων τακο-λάγνων να αυξάνονται. Κορυφαία επιλογή τα Tacos al Pastor με χοιρινό, μυρωδάτη σάλτσα της επιλογής σου, καραμελωμένο ανανά συν τα υλικά που θες να προσθέσεις, αλλά και οι quesadillas που φτιάχνονται με τα ίδια υλικά των tacos, συν πουρέ μαύρων φασολιών και τυρί quesillo. Οι τιμές τους στα 2€ το τεμάχιο. Συνοδεύονται με σφηνάκι τεκίλα στα 5€ ή μεζκάλ στα 8€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Poncho TACOS (@poncho_tacos)

Στιλάτο και με εξαιρετικές μουσικές επιλογές, το Roxy’s Smooth Mood Bar βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στον χώρο που φιλοξενούσε το θρυλικό Gin Joint (αχ, αναμνήσεις) και τιμά το όνομά του με χαλαρή διάθεση η οποία ανεβαίνει όσο βραδιάζει, πληθωρική λίστα με spirits και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Εδώ, αναλόγως ημέρας, θα ακούσεις από house μέχρι 80s και 90s μελωδίες που θα σε ταξιδέψουν ευχάριστα. Το απλό ποτό στα 8€.

Ένα κρασάκι για το τέλος να βάλουμε; Το Glug Glug είναι ακόμα μια νέα άφιξη στην πλατεία, γιατί πλατεία δίχως wine bar δεν νοείται. Εδώ θα βρεις σούπερ ενδιαφέρουσες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, σε ποτήρι και μπουκάλι για να απολαύσεις στα τραπεζάκια που βγάζει έξω, αλλά και αρκετές επιλογές για να τις συνοδεύσεις γευστικά, όπως πλατό τυριών και αλλαντικών και λαχταριστές χειροποίητες πίτσες. Tο ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Glug Glug wine bar (@glug_glug_athens)

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v