Τι συμβαίνει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη;

Στην ολοζώντανη πλατεία της Κυψέλης η ζωή κυλά όμορφα με ποτάκι, μεζεδάκια και καφέδες.

Τι συμβαίνει στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη;

Κάποιοι την χαρακτηρίζουν ως μια «πλατεία χωριού μέσα στην Αθήνα». Θα μπορούσε να είναι κι έτσι.

Η Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έχει χαρακτήρα, έχει τα στέκια της, έχει γίνει και ολίγον τι mainstream, χωρίς όμως αυτό να είναι απαραίτητα κακό.

Εμείς θα συνεχίσουμε σε κάθε περίπτωση να την προτιμάμε για τα μαγαζάκια που την πλαισιώνουν, τα οποία ακόμα κρατάνε χαρακτήρα.

It’s a Βίλατζ

Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 21 0822 0222


Έφερε κάτι από χωριό στην Κυψέλη και συνεχίζει να απλώνει τα τραπεζάκια του επάνω στην πλατεία, μαζεύοντας νυχθημερόν κόσμο που πίνει ποτάκια, κουβεντιάζει και απολαμβάνει, μεταξύ άλλων, νοστιμότατη πίτσα. Οι μουσικές αλλάζουν από μέρα σε μέρα με κοινό πρόσημο την feelgood αίσθηση, ενώ το μαγαζί ανοίγει από νωρίς το πρωί για καφεδάκι και brunch. Το απλό ποτό στα 7€.

Νοστιμιές της Μαίρης

Ύδρας 2-4, τηλ.: 21 0822 9239


Χρόνια στην πλατεία, η Μαίρη ξέρει πολύ καλά από μαμαδίσια μαγειρευτά, τα οποία σερβίρει ανελλιπώς σε τραπεζάκια έξω. Πέρα από τις λαχταριστές της πίτες (δοκίμασε κιμαδόπιτα και θα μας θυμηθείς) ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα ημέρας όπως γιουβαρλάκια, σαρδέλα φούρνου, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, γλώσσα πλακί με μαύρη σταφίδα, γίγαντες, τεράστιες ομελέτες, μοσχάρι γιουβέτσι, και αγκινάρες α λα πολίτα. Λογαριασμός στα 12-15€ το άτομο, με κρασί.

Διόνυσος

Ιθάκης 9, τηλ.: 210 8211369

Έτερη ιστορική διεύθυνση της πλατείας, ο Διόνυσος έχει ταΐσει γενιές και γενιές πεινασμένων Αθηναίων με τα σουβλάκια του. Οι fans του γύρου ορκίζονται στο όνομά του και όχι άδικα: τόσο ο χοιρινός όσο και εκείνος από κοτόπουλο, είναι κορυφαίοι με το απαραίτητο λιπάκι που τους απογειώνει. Τα καλαμάκια και τα μπιφτέκια είναι επίσης καλά, ενώ ειδική μνεία αξίζουν και τα «λοιπά» του μενού, όπως το κοντοσούβλι, το κοκορέτσι, και το κοτόπουλο σούβλας. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για ένα σουβλακογεύμα με μπίρα.

Κυβέλη

Επτανήσου 15, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 9406


Μοντέρνο μεζεδοπωλείο με πολύχρωμες καρεκλίτσες, η Κυβέλη είναι από τις πιο νέες αφίξεις στην πλατεία και από τις πλέον αγαπημένες για τσιμπολόγημα και κρασάκια. Στον κατάλογο θα βρεις μεθυσμένα φιλετάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί, κρέμα γάλακτος και μπέικον, αφράτους κολοκυθοκεφτέδες με ντιπ γιαουρτιού, τσιροσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι, καγιανά με σύγκλινο Μάνης και χαλούμι σχάρας με πετιμέζι. Ο λογαριασμός για τσιμπολόγημα με κρασί ή τσίπουρο στα 15-18€ το άτομο.

Allotino Jazz Rock Cafe

Επτανήσου και Πλατεία Αγίου Γεωργίου 16, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 533


Υπήρξε εδώ πολύ πριν η Κυψέλη μεταμορφωθεί σε hip προορισμό, και παραμένει μια από τις αγαπημένες μας γωνιές για ήρεμο ποτάκι σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Με πολύ ξύλο και πέτρα και μια υποδειγματική κάβα το Αλλοτινό είναι ρομαντικό και ήσυχο, με χαμηλό φωτισμό που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του Frank Zappa, του Louis Armstrong του Charlie Parker και των υπόλοιπων μουσικών τεράτων που τιμούν τα ηχεία του μαγαζιού. Το απλό ποτό στα 7€.

Let it bee

Επτανήσου 13, τηλ: 2108257110


Μια υπέροχη έκπληξη δίπλα στην πλατεία, το τοσοδούλικο αυτό καφέ θα το αγαπήσεις για τα χειροποίητα γλυκά και αλμυρά του εδέσματα, τα οποία θα σου σερβίρουν με χαμόγελο τα συμπαθέστατα παιδιά στο σέρβις. Ο καφές του είναι εξαιρετικός, ενώ διαθέτει και αρκετά αφεψήματα από έλληνες μικροπαραγωγούς για να δοκιμάσεις.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v