Προϊόντα after sun: Λάμψη και ενυδάτωση που επιβάλλεται

Αποφεύγουμε το ξεφλούδισμα και το αίσθημα «τραβήγματος» μετά τον ήλιο και την θάλασσα με κάποιο από τα αποτελεσματικότερα after sun προϊόντα της αγοράς που υπόσχονται να μας ενυδατώσουν και να μας χαρίσουν λάμψη.
Προϊόντα after sun: Λάμψη και ενυδάτωση που επιβάλλεται
Η σημασία της βαθιάς ενυδάτωσης μετά την έκθεση στον ήλιο είναι εξίσου μεγάλη με αυτήν της χρήσης αντηλιακού πριν την ηλιοθεραπεία. Όπως συμπληρώνει, μάλιστα, η αισθητικός κ. Ιωάννα Καυκιά, όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αφυδατωθούν, ακόμα και οι πιο λιπαροί. «Η θεραπεία ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι γενική και τοπική», εξηγεί η κ. Καυκιά. «Πρέπει να ισορροπήσει το νευρικό σύστημα, η τροφή να είναι άφθονη και πλούσια σε νερό και να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα καλλυντικά», όπως λέει.

Για να αποφύγουμε τα αντιαισθητικά και ενοχλητικά σημάδια της αφυδάτωσης στο δέρμα μας, ξεχωρίζουμε κάποιες από τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες ειδικές για μετά τον ήλιο που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά. Με αυτές, όπως συμβουλεύει η κ. Καυκιά, μπορούμε να κάνουμε μασάζ, τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη συρροή αίματος και λέμφου «που σημαίνει καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων που χρησιμοποιούνται και αποβολή τοξινών, αντίστοιχα.»

Έτσι, προετοιμάζοντας το νεσεσέρ των διακοπών μας δεν ξεχνάμε ποτέ το after sun προϊόν που πρόσφατα επιλέξαμε για να μας χαρίσει λάμψη και βαθιά ενυδάτωση τις απογευματινές ώρες, μετά από μία υπέροχη μέρα στην θάλασσα. Δεν έχετε επιλέξει ακόμα; Το κάναμε εμείς για εσάς. 

Apivita After Sun Cooling Gel σώματος με Αλόη και Σύκο
Φτιαγμένο κατά 93% από φυσικά, οργανικά συστατικά, το δροσερό αυτό γαλάκτωμα ενυδατώνει και ανακουφίζει το δέρμα από την αίσθηση «τραβήγματος» μετά την έκθεση στον ήλιο, αφήνοντας το δροσερό. Δεν περιέχει parabens, silicones και οποιαδήποτε άλλη ουσία που θα μπορούσε να βλάψει την υγεία ή το περιβάλλον, ενώ είναι εντελώς υποαλλεργικό.
Θα το βρείτε στα φαρμακεία με προϊόντα Apivita ή μπορείτε να το αγοράσετε online από εδώ.
Τιμή: 12 ευρώ. 

Korres After-Sun γαλάκτωμα προσώπου και σώματος με Γιαούρτι
Μετά από μία καυτή ημέρα στον ήλιο, αυτό το γαλάκτωμα με την μοναδική σύνθεση από γιαούρτι δημιούργει μία απολαυστική αίσθηση ψύχους, ανακουφίζει και φροντίζει το δέρμα. Το γιαούρτι, ως φυσική πηγή λακτόζης, πρωτεϊνών, ιχνοστοιχείων και βιταμινών αυξάνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας και καταπραΰνει τις κοκκινίλες και την αίσθηση καψίματος από τον ήλιο, ενώ και τα υπόλοιπα εκχυλίσματα φυτών που περιέχονται στο προϊόν διαθέτουν αντιφλογιστική δράση.

Το γαλάκτωμα είναι δερματολογικά ελεγμένο και δεν περιέχει σιλικόνες, mineral oil, προπυλενογλυκόλη, αιθανολαμίνες και άλλα βλαβερά συστατικά. Για ακόμα περισσότερη δροσιά, διατηρήστε το στο ψυγείο.
Θα το βρείτε στα φαρμακεία με προϊόντα Korres, ενώ μπορείτε να το αγοράσετε online και από εδώ.
Τιμή: 14 ευρώ. 

Vichy Eau Thermale
Διαφέρει από τα υπόλοιπα στο ότι πρόκειται για ένα σπρέι με ιαματικό νερό, το οποίο χαρίζει δροσιά, ανανέωση και φρεσκάδα, ενώ παράλληλα καταπραΰνει την επιδερμίδα και την ανακουφίζει από ερεθισμούς. Μπορείτε να το έχετε μαζί σας ακόμα και στην παραλία, μαζί με το γαλάκτωμα αντηλιακής προστασίας, καθώς ενισχύει, με τα ιχνοστοιχεία που περιέχει, τις φυσικές άμυνες της επιδερμίδας. Μπορείτε ακόμα να το ψεκάσετε στο σώμα και το πρόσωπο μετά το ντους, για δροσιά και ενυδάτωση, ενώ ενδείκνυται και για άνδρες, μετά το ξύρισμα. Το Eau Thermale είναι ιδανικό για ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ δεν περιέχει Paraben.
Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 7,70 ευρώ.

Για ακόμα πιο εντατική περιποίηση και φροντίδα μετά τον ήλιο, η Vichy προτείνει τα προϊόντα After Sun Capital Soleil -γαλάκτωμα με δροσερή υφή gel- και SOS Cellular Balm Capital Soleil, το οποίο είναι ιδανικό για εγκαύματα από τον ήλιο. Θα τα βρείτε και αυτά στα φαρμακεία.
Η τιμή τους είναι 13 και 14,65 ευρώ αντίστοιχα.

La Roche-Posay Posthelios 
Επανορθώνει, ανακουφίζει και αναδομεί τα λιπίδια του δέρματος που έχουν αφυδατωθεί από την έκθεση στον ήλιο. Το απαλό αυτό gel θρέφει και ενυδατώνει βαθιά το δέρμα, αφήνοντάς το απαλό και δροσερό. Δεν περιέχει parabens, σιλικόνες ή κάποια άλλη ουσία που θα μπορούσε να βλάψει την επιδερμίδα. Εφαρμόστε το στο δέρμα μετά το ντους κάνοντας απαλό μασάζ.
Θα το βρείτε στα περισσότερα φαρμακεία.
Τιμή: 14,90 ευρώ. 

Avene After Sun Repair Care
Αυτό το πλούσιο γαλάκτωμα της Vichy, με την παχύρευστη υφή περιέχει ιαματικό νερό από τις πηγές της Avene και βιταμίνες Α, Β5, C, E, F. Οι χαρακτηριστικές ιδιότητές του είναι ότι ενυδατώνει και ανακουφίζει το ευαίσθητο δέρμα μετά την έκθεση στον ήλιο. Παρά την πλούσια σύνθεσή του, το after sun της Vichy δεν «κολλάει», απορροφάται εύκολα από το δέρμα και βοηθά στην παράταση του μαυρίσματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα, ενώ είναι εντελώς υποαλλεργικό.
Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία με προϊόντα Vichy.
Τιμή:
12 ευρώ. 

Frezyderm After Sun Mousse
Ο ενυδατικός αφρός προσώπου και σώματος με D-Panthenol και Βιταμίνη E της Frezyderm έχει μοναδική αντιερεθιστική, απαλυντική δράση, ενώ χάρη στην ενισχυμένη σύνθεσή του δροσίζει, ανακουφίζει και προστατεύει από τη φωτογήρανση. Η Frezyderm προτείνει να χρησιμοποιείται μετά την θάλασσα, το κολύμπι και την επαφή με τον ήλιο, για την ενυδάτωση του δέρματος και την αποφυγή εγκαυμάτων.
Θα το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία με προϊόντα Frezyderm.
Τιμή:
21,10 ευρώ.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v