Η ανασφάλεια που πρέπει να ξεπεράσει το κάθε ζώδιο

Όλοι έχουμε μια τεράστια ανασφάλεια που μας βασανίζει… Ποια είναι λοιπόν η ανασφάλεια που πρέπει να ξεπεράσει το κάθε ζώδιο;
Η ανασφάλεια που πρέπει να ξεπεράσει το κάθε ζώδιο
Κάθε ένας από εμάς βασανίζεται από ανασφάλειες. Ναι, ακόμα και οι άνθρωποι που φαίνεται ότι έχουν τα πάντα, ότι είναι πλήρως ικανοποιημένοι από την ζωή τους. Ακόμα κι εκείνοι έχουν κάτι που τους τρώει από μέσα και δεν τους αφήνει σε ησυχία.

Και το χειρότερο είναι πως αυτές οι ανασφάλειες δεν μας αφήνουν να δούμε πόσο υπέροχοι είμαστε πραγματικά… Αυτές είναι λοιπόν οι μεγαλύτερες ανασφάλειες που πρέπει να ξεπεράσουν τα ζώδια.

Κριός
Ο Κριός δεν σταματάει ποτέ να δουλεύει, δεν ξέρει να τα παρατά, και σπάνια θα χάσει την αισιοδοξία του. Όταν, όμως, κάτι πάει στραβά, όλη αυτή η ένταση που βγάζει στρέφεται εναντίον του και αρχίζει να κρίνει πολύ σκληρά τον εαυτό του. Απόλαυσε τους καρπούς των κόπων σου, Κριέ, και θυμήσου ότι η αποτυχία είναι κι αυτή στο πρόγραμμα…

Ταύρος
Οι Ταύροι έχουν τεράστια υπομονή και λατρεύουν να έχουν πολλούς ανθρώπους δίπλα τους. Είναι υπέροχοι σύντροφοι και από τους καλύτερους ακροατές. Και αυτό τους κάνει, δυστυχώς, να έρχονται πολύ κοντά με τους ανθρώπους που αγαπούν, και να ζηλεύουν, αντί να νιώθουν περήφανοι που τόσοι άνθρωποι νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά μαζί τους.

Δίδυμοι
Αυτό το ζώδιο είναι ο ορισμός της κοινωνικότητας και της αγάπης για την ζωή. Τρελαίνεται να είναι το επίκεντρο της προσοχής, αλλά εκεί που χάνει αληθινά το μυαλό του είναι όταν αισθάνεται πως έχει μείνει στην απ’ έξω. Αγαπητέ μας Δίδυμε, δεν γίνεται να πας σε όλα τα πάρτι. Αρκέσου με το ότι ήδη βρίσκεσαι στην κορυφή (ή, έστω, κοντά στην κορυφή) της κοινωνικής πυραμίδας.

Καρκίνος
Ο Καρκίνος ξέρει να αγαπά. Ξέρει να δίνεται. Και ξέρει να υπεραναλύει τα πάντα σε βαθμό κακουργήματος. Μην φοβάσαι, Καρκίνε· πίστεψέ μας όταν σου λέμε ότι όλοι μπορούν να εκτιμήσουν αυτά που έχεις να προσφέρεις. Και σταμάτα να φοβάσαι ότι όλοι θα σε έχουν δεδομένο.

Λέων
Δημιουργικός, κοινωνικός, χαρισματικός. Ο Λέοντας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που μοιάζει να τα έχει όλα, και στην σωστή σειρά. Γι’ αυτό και είναι τεράστια αδικία να τυραννιέται τόσο πολύ στην σκέψη ότι υπάρχουν εκεί έξω άνθρωποι καλύτεροι από αυτόν. Είναι φυσιολογικό, είναι ανθρώπινο. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους!

Παρθένος
Οι Παρθένοι είναι ειδικοί στο να οργανώνουν. Να ελέγχουν. Να ξέρουν τι πρέπει να γίνει και πότε. Γι’ αυτό και όταν κάνουν λάθος, πέφτουν στα πατώματα. Αν είχαμε ένα μάθημα να δώσουμε στους Παρθένους, αυτό θα ήταν πως το να χάνεις τον έλεγχο μερικές φορές είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί.

Ζυγός
Οι Ζυγοί φοβούνται περισσότερο από κάθε τι την αρνητική κριτική. Και αν βασιστούμε στην τάση τους να κάνουν μερικές όχι-και-τόσο-σοφές επιλογές, αυτός τους ο φόβος τους βασανίζει πολύ συχνά. Ζυγέ, πότε επιτέλους θα μάθεις ότι οι ατέλειές σου είναι αυτές που σε κάνουν τόσο τέλειο;

Σκορπιός
Μυστικοπαθής, μυστηριώδης, γοητευτικός. Αυτές είναι οι τρεις λέξεις που θα περιγράψουν έναν Σκορπιό. Α, και η λέξη ανασφαλής. Αλλά δεν πρόκειται να το παραδεχτεί ποτέ. Η ιδέα ότι οι άλλοι άνθρωποι θα τον δουν ενώ είναι ευάλωτος είναι αρκετή για να κλειστεί στο σπίτι του και να μην ξαναβγεί ποτέ. Σκορπιοί όλου του κόσμου, αν δεν δείξετε την αδυναμία σας χωρίς φόβο, πώς θα έρθετε κοντά με τους υπόλοιπους ανθρώπους;

Τοξότης
Οι Τοξότες είναι τόσο ιδιαίτερη περίπτωση, επειδή η μεγαλύτερή τους δύναμη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο τους. Εξηγούμε: Όλοι ξέρουμε πόσο περιπετειώδεις και ελεύθεροι είναι οι άνθρωποι αυτού του ζωδίου. Θα λέγαμε και ότι τους ζηλεύουμε γι’ αυτό. Αλλά υπάρχουν στιγμές που και οι ίδιοι φρικάρουν και αναρωτιούνται τι κάνουν με την ζωή τους. Κι αυτό είναι λάθος, επειδή κάθε άνθρωπος ζει το δικό του ταξίδι, και το δικό τους – ακόμα κι αν είναι φορτωμένο με περισσότερη τρέλα – δεν διαφέρει και τόσο πολύ.

Αιγόκερως
Τα έξυπνα, μελετηρά και ήσυχα παιδιά του ζωδιακού κύκλου έχουν θέσει τον πήχη πολύ ψηλά—για τους υπόλοιπους, αλλά κυρίως για τον εαυτό τους. Όπως είπαμε και για τους Κριούς, πρέπει να θυμόμαστε σε κάθε μας βήμα ότι μπορεί να αποτύχουμε, και ότι αυτό δεν είναι κακό. Απλά σηκωνόμαστε, σκουπίζουμε την σκόνη από πάνω μας, και συνεχίζουμε πιο δυνατοί από ποτέ.

Υδροχόος
Οι Υδροχόοι έχουν μια μανία με το καινούριο και το διαφορετικό. Από τα πιο περίεργα πιάτα, μέχρι και τις πιο ιδιαίτερες φιλοσοφίες, θέλουν να τα δοκιμάσουν όλα. Κι αυτό τους δίνει τον χαρακτήρα τους, και είναι περήφανοι και ελεύθεροι. Ίσως υπερβολικά περήφανοι και ελεύθεροι, για την ακρίβεια, καθώς αυτή η αλλεργία που έχουν σε κάθε είδους δέσμευση τους απομακρύνει από τους άλλους ανθρώπους. Μάλλον ήρθε η ώρα να μάθουν και οι Υδροχόοι ότι το καινούριο, το ενδιαφέρον, το συναρπαστικό μπορεί να κρύβεται και πίσω από το πιο βαρετό, κονφορμιστικό περιτύλιγμα.

Ιχθείς
Οι Ιχθείς, ευγενικοί και αγαπησιάρηδες όσο κανένας άλλος, πολλές φορές βάζουν τις ανάγκες των άλλων πάνω απ’ τις δικές τους. Και αυτό τους γυρνάει μπούμερανγκ με τον πιο άσχημο τρόπο, γιατί καταλήγουν να προσπαθούν μάταια να αλλάξουν τον εαυτό τους για να ταιριάξουν με τις απαιτήσεις που ο ξένος κόσμος έχει από αυτούς. Είναι αυτός τρόπος να ζεις;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v