Online dating: Οι συμβουλές που θα σου σώσουν την ζωή

Αν δοκίμασες online dating και τα βρήκες σκούρα, συγγνώμη που σου το λέμε, αλλά κάτι έκανες λάθος. Γι’ αυτό και χρειάζεσαι αυτές τις συμβουλές.
Online dating: Οι συμβουλές που θα σου σώσουν την ζωή
Ο κόσμος του online dating δεν είναι εύκολος. Είναι ανταγωνιστικός. Είναι επικριτικός. Είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, αλλά χτυπάει σ’ ένα από τα πιο ευαίσθητα σημεία κάθε ανθρώπου: στην ανάγκη για έρωτα. Ή για σεξ. Ή για παντοτινή αγάπη.

Ναι, αυτά τα τρία μπορούν να είναι εξίσου σημαντικά, ανάλογα τον άνθρωπο.

Και επειδή καταλαβαίνουμε πως αν είσαι πρωτάρης, μάλλον θα τα βρεις σκούρα τις πρώτες φορές, οι παρακάτω συμβουλές θα σε βοηθήσουν να χτίσεις ένα τέλειο προφίλ, και να έχεις μια ντουζίνα μηνύματα να σε περιμένουν κάθε φορά που ανοίγεις την εφαρμογή.

1. Κάνε το προφίλ σου καλό
Που σημαίνει: Όχι χαζές σέλφι με duckface, ή από το γυμναστήριο. Όχι quotes με βαριά κουλτούρα στο bio, που θα σε ντροπιάσουν περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύεις. Όχι μηδέν φωτογραφίες και – το πιο σημαντικό – όχι greeklish.

2. Όχι υπονοούμενα στο bio
Θέλεις να τα φυλάξεις για ξεχωριστές περιπτώσεις. Και, όχι, τα πρώτα πέντε μηνύματα μ’ ένα καινούριο άτομο δεν είναι ξεχωριστή περίπτωση. Μην γίνεσαι γλίτσας.

3. Κάνε κι ένα spellcheck
Συγγνώμη που θα γίνουμε ελιτιστές (βασικά, καθόλου συγγνώμη), αλλά κανείς δεν είδε ανορθόγραφο bio στο Tinder και είπε “εδώ βρήκα το λιμανάκι μου”. Είναι τόσο απλό να τσεκάρεις αν έχεις καλή σύνταξη και ορθογραφία. Α, και αν η τελευταία σου επαφή με αγγλικά ήταν όταν έδινες για Lower το 2002, απόφυγέ τα.

4. Μην γράψεις την ιστορία της ζωής σου
Το bio σου πρέπει να είναι απλό και κατανοητό. Και ευχάριστο. Ή έστω ειρωνικό—που είναι επικίνδυνο παιχνίδι, αλλά αν πιστεύεις ότι το ‘χεις, κανείς δεν σε σταματά. Οτιδήποτε, όμως, μεγαλύτερο από 150 χαρακτήρες, μας φαίνεται υπερβολικό.

5. Μην δηλώνεις τα αυτονόητα
Όπως το ανεκδιήγητο “Ψάχνω μόνο θετικούς ανθρώπους!” Πιστεύεις ότι υπήρξε ποτέ κάποιος που θα έγραφε “Αν δεν έχεις κλινική κατάθλιψη που έχεις αφήσει ανεξέλεγκτη τους τελευταίους οκτώ μήνες, μη μπεις στο κόπο να μου στείλεις μήνυμα”;

6. Μην γίνεσαι νάρκισσος
Μπορεί να έχεις κάνει πολλά πράγματα στην ζωή σου. Και είναι ωραίο να τα δείχνεις. Αλλά υπάρχει ο σωστός τρόπος. Που σημαίνει: Φωτογραφία από την ορκωμοσία του μεταπτυχιακού σου είναι ανεπίτρεπτη. Μια απλή αναφορά του Πανεπιστημίου σου στο bio είναι αρκετή, και ακόμα καλύτερο θα ήταν αν απλώς έκανες like στην σελίδα του Πανεπιστημίου στο Facebook. Πόσο μάλλον, αν υπάρχουν και άλλοι που σπούδασαν εκεί, θα σου εμφανιστούν.

7. Διάλεξε καλές φωτογραφίες
Τσεκ 1: Φαίνεσαι καθαρά; Τσεκ 2: Είναι φωτογραφία που τραβήχτηκε το τελευταίο εξάμηνο; Τσεκ 3: Μπορεί το άλλο άτομο να καταλάβει ποιος είσαι, ή είσαι χωμένος σε μια παρέα δεκαπέντε ανθρώπων;

8. Αν έχεις κατοικίδιο, βγάλε μια φωτό μαζί του
Δεν το λέμε εμείς. Μελέτες το λένε, ότι είναι καλός τρόπος να κάνεις τον κόσμο να ανταποκρίνεται περισσότερο. Κι εμείς θα πούμε ότι μας φαίνεται άκρως λογικό. Τα ζωάκια είναι απείρως πιο χαριτωμένα—και αποτελούν τέλειο θέμα για την πρώτη συζήτηση.

9. Δώσε ευκαιρίες σε άτομα
Ναι, το ξέρουμε ότι το online dating βγάζει τον χειρότερο και πιο επιφανειακό μας εαυτό. Σκέψου όμως κι αυτό: Αν είσαι αρνητικό άτομο, μόνο αρνητικότητα θα λάβεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα προφίλ, άλλωστε…

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v