Σκληρές αλήθειες για την αγάπη

…και επιτέλους ήρθε η ώρα να τις αποδεχτείς. Επειδή μεγάλωσες.
Σκληρές αλήθειες για την αγάπη
Είναι πολύ εύκολο να κατηγορείς άλλους για τα προβλήματά σου. Είναι εξίσου εύκολο να ρίχνεις κάθε σου ατόπημα στο “σύστημα” και στο πώς λειτουργεί ο κόσμος. Και, δε λέμε, το σύστημα και ο κόσμος είναι αρκετά ελαττωματικά, αλλά…

…αλλά νομίζουμε πως ήρθε και η ώρα να αρχίσεις να αναλαμβάνεις τις ευθύνες σου. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την ερωτική σου ζωή, μάλλον πρέπει να αποδεχθείς επιτέλους ότι όλα τα παρακάτω ισχύουν, και να αναγνωρίσεις τα λάθη σου. Αυτές είναι οι δέκα πιο σκληρές αλήθειες για την αγάπη, που όλοι μας αντιμετωπίζουμε κάποια στιγμή στη ζωή μας…

Δεν είναι εύκολο πράγμα
Χρειάζεται δουλειά. Δεν είναι παραμύθι, δεν υπάρχει μαγεία, αλλά αν δουλέψεις σκληρά, και αν είσαι ειλικρινής, το αποτέλεσμα αξίζει.

Πρέπει να αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου
Κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να είναι όλος σου ο κόσμος, και δεν πρέπει να έχεις την απαίτηση από κανέναν να σε έχει πάντα προτεραιότητα. Αν δεν αγαπήσεις πρώτα τον εαυτό σου, οι σχέσεις σου δεν πρόκειται να ανθίσουν.

Η τελειότητα δεν υπάρχει
Ακόμα και τα πιο τέλεια ζευγάρια έχουν προβλήματα. Επειδή τα προβλήματα προκύπτουν παντού. Σταμάτα να ψάχνεις κάτι που δεν υπάρχει.

Δεν μπορείς να αλλάξεις τους ανθρώπους
Και δεν πρέπει, κιόλας. Μην περιμένεις από ένα άτομο που δεν σε ικανοποιεί να αλλάξει για ‘σένα, να ταιριάξει στο δικό σου καλούπι. Αν δεν εκτιμάς τις διαφορές, δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις.

Δεν μπορείς να αλλάξεις ούτε εσύ
Το ίδιο με αυτό που γράψαμε πριν, αλλά αντίστροφα. Σταμάτα να παραμένεις σε σχέσεις που δεν αισθάνεσαι καλά, και ο σύντροφός σου σε πιέζει να αλλάξεις τον χαρακτήρα σου για να ταιριάζετε περισσότερο. Υπάρχουν άνθρωποι που θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι.

Οι ταινίες σου είπαν ψέματα
…επειδή ο ρεαλισμός δεν κόβει εισιτήρια.

Τα λάθη σου είναι πολύτιμα
Αρκεί να μαθαίνεις από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνεις. Μην πέφτεις ξανά στις ίδιες παγίδες, μην ακολουθείς τα ίδια μοτίβα. Λένε πως ένας από τους ορισμούς του “τρελού” είναι να κάνεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά, περιμένοντας διαφορετικά αποτελέσματα. Μην γίνεις αυτός ο τρελός.

Μπορεί να μην είσαι άτομο για σχέση
Ναι, υπάρχουν. Και δεν έχει να κάνει με το ότι δεν γνώρισες ακόμα το κατάλληλο άτομο. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν είναι φτιαγμένοι για σχέσεις, και αυτό είναι εντάξει.

Το σεξ είναι σημαντικό
Σταμάτα να φοβάσαι ότι αν δώσεις στο σεξ την σημασία που του αξίζει θα σε πουν επιφανειακό. Είναι από τις βάσεις των σχέσεων, και αν δεν το απολαμβάνεις με ένα άτομο, η σχέση σας αργά ή γρήγορα θα αποκτήσει προβλήματα.

Υπάρχει άνευ όρων αγάπη
Ναι, δεν είναι κι ό,τι πιο εύκολο να την βρεις, αλλά υπάρχει. Και τότε θα δεις πως όλα ξαφνικά αρχίζουν να βγάζουν περισσότερο νόημα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v