Σημάδια ότι περνάς πολύ καλά και μόνος σου

Επειδή έχεις μάθει να ζεις μόνος, δεν έχεις ανάγκη κανέναν για να νιώσεις ολοκλήρωση, και δεν ντρέπεσαι καθόλου να το παραδεχτείς.
Σημάδια ότι περνάς πολύ καλά και μόνος σου
Υπάρχει κόσμος που κακοπροαίρετα θα ταυτίσει την μοναχικότητα με την μοναξιά. Εσύ, όμως, αγαπητέ μοναχικέ αναγνώστη που άνοιξες αυτό το κείμενο, ξέρεις καλύτερα. Ξέρεις πως δεν σου λείπει τίποτα, πως η καλύτερη σχέση που θα μπορούσες να έχεις ποτέ είναι με τον εαυτό σου. Και ότι κανείς δεν πρόκειται να σου χαλάσει την ζαχαρένια σου.

Νιώθεις άνετα
Υπερβολικά άνετα. Έχουν υπάρξει μέρες που δεν έχεις βγει από το σπίτι, δεν έχεις μιλήσει με κανέναν και πρακτικά δεν έχεις αρθρώσει ούτε μία λέξη. Και αυτό δεν ήταν περίεργο.

Δεν έχεις ανάγκη να γνωρίσεις νέο κόσμο
Όχι ότι αν αυτό συμβεί θα γυρίσεις την πλάτη και θα απομακρυνθείς. Αλλά δεν πρόκειται να σπαταλήσεις χρόνο προσπαθώντας να γεμίσεις την ζωή σου με πρόσκαιρες φιλίες, απλά και μόνο για να έχεις κάτι να ασχολείσαι.

Έχεις (παρα)γνωρίσει τον εαυτό σου
Το καλύτερο με το να είσαι μοναχικός άνθρωπος είναι πως έχεις πολύ χρόνο να σκεφτείς, να αναλύσεις και να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Σίγουρα, υπάρχει και η παγίδα ότι μπορεί αυτό να μην έχει πολύ καλή κατάληξη—αλλά πλέον δεν σε τρομάζουν τόσο οι σκοτεινές πλευρές του εαυτού σου.

Δεν ενδιαφέρεσαι για τους άλλους
Τι σκέφτονται; Θα σε κοιτάξουν περίεργα; Τι μπορεί να λένε για ‘σένα; Αυτά είναι πράγματα που έχουν σταματήσει να σε απασχολούν εδώ και καιρό.

Δεν πληγώνεσαι πια
Το οποίο κάποιος (κακοπροαίρετος, ξανά) θα έλεγε ότι είναι ακόμα ένα σημάδι ότι είσαι μόνος σου, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλή λογική: καμία επιφανειακή σχέση στην ζωή σου, άρα καθόλου δράμα που δεν έχεις ανάγκη. Και οι αληθινοί σου φίλοι το ξέρουν αυτό.

Το έχεις συνηθίσει
Μπορεί μερικές φορές να σε χτυπάει η ανασφάλεια, όπως όλους μας. Και εκείνες τις φορές νιώθεις πως ίσως να κάνεις κάτι λάθος, ίσως κάτι λείπει απ’ την ζωή σου. Αλλά ευτυχώς αυτές οι φάσεις δεν κρατάνε ποτέ αρκετά. Επειδή ξέρεις να στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και μόνο, και να ξεπερνάς όλα αυτά τα ασήμαντα προβλήματα.

Δεν κρατάς κακίες
Ένα μικρό μυστικό για την ζωή που έμαθες μετά από λίγο καιρό είναι πως η κακία είναι για τους ανθρώπους που τους αρέσει να αγκιστρώνονται από τους άλλους. Είναι η απογοήτευση και η μιζέρια του να μην μπορείς να δεχτείς ότι τα πράγματα δεν πάνε πάντα όπως θέλεις εσύ. Και, αν μη τι άλλο, είσαι πολύ πιο ώριμος από αυτό…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v