Μικρές συνήθειες που σου καταστρέφουν την ζωή

Μερικές φορές, δεν φταίει ο κόσμος. Μερικές φορές φταίμε εμείς, και τα μικρά, ανεπαίσθητα λάθη που κάνουμε καθημερινά.
Μικρές συνήθειες που σου καταστρέφουν την ζωή
Πόσες φορές έχουμε σκεφτεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην ζωή μας; Πόσες φορές όμως προτιμήσαμε να ρίξουμε την ευθύνη κάπου αλλού; Στις σχέσεις μας, στις φιλίες μας, στην δουλειά και στην… οικονομία που καταρρέει συνεχώς. Αλλά μήπως μερικές φορές για αυτά που ζούμε έχουμε εμείς και μόνο εμείς την ευθύνη;

Μήπως υπάρχουν μερικές συνήθειες και συμπεριφορές στην καθημερινότητά μας που μας καταστρέφουν; Και ποιες είναι αυτές;

Το ρολόι αντίστροφα μετρά
Όλη μας η ζωή είναι ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα. Μέχρι το σαββατοκύριακο, μέχρι τις διακοπές, μέχρι… την ώρα που θα κοιμηθούμε. Αν περνάμε όλη μας την ζωή περιμένοντας ένα καλύτερο μέλλον και δεν ζούμε το σήμερα, ποιο είναι το νόημα;

Δουλειές, δουλειές, δουλειές
Είναι ένα πράγμα να είμαστε παραγωγικοί, και κάτι εντελώς διαφορετικό να πνιγόμαστε όλη μέρα στην δουλειά. Αν επιλέγουμε να φορτωνόμαστε όλο και περισσότερες ευθύνες για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τα προβλήματά μας, απλά κάποια στιγμή θα εκραγούμε.

Πού είναι τα likes μου;
Η εμμονή με τα social media ποτέ δεν έκανε καλό. Πόσο μάλλον – το επιβεβαιώνουν και πολυάριθμες μελέτες – μπορεί να οδηγήσει στην κατάθλιψη και σε τρομερά προβλήματα αυτοπεποίθησης. Με λίγα λόγια και απλά, η ζωή στο Facebook δεν είναι το ίδιο σημαντική με την αληθινή ζωή.

Άφησέ το για αύριο
Η αναβλητικότητα… σκοτώνει. Όσο περισσότερο δεν κάνουμε τα μικρά πραγματάκια που βαριόμαστε να κάνουμε αυτή τη στιγμή, κάποτε θα καταλήξουμε να έχουμε μπροστά μας ένα βουνό από ευθύνες. Γι’ αυτό, πλύνετε εκείνο το πιάτο που αφήσατε, απαντήστε σ’ εκείνο το μήνυμα, και γλυτώστε από πάρα πολύ στρες.

Η τεμπελιά είναι κάτι κακό
Ακόμα κι αν δεν έχουμε όρεξη να βγούμε από το σπίτι, πρέπει. Για την ακρίβεια, είναι εκείνες οι μέρες που νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα που πρέπει να πιέσουμε λίγο περισσότερο τον εαυτό μας. Η αδράνεια ποτέ δεν θα μας βγει σε καλό.

H2O
Ναι, συγγνώμη, αλλά είναι κάτι που όλοι κάνουμε, και πρέπει να σταματήσουμε. Πιείτε περισσότερο νερό. Αν μη τι άλλο, θα κάνει το δέρμα σας να φαίνεται καλύτερο.

Τέσσερις πήγε…
…και ακόμα δεν έχουμε κοιμηθεί. Πολλές φορές καθόμαστε ξύπνιοι, ακόμα κι αν δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε. Θα έπρεπε να έχουμε πέσει για ύπνο ώρες πριν, αλλά εμείς καθόμαστε μπροστά στον υπολογιστή, στην τηλεόραση ή και χωρίς να κάνουμε τίποτα. Το αποτέλεσμα; Την επόμενη μέρα ξυπνάμε κουρασμένοι, σέρνουμε τα πόδια μας και δεν μπορούμε να τελειώσουμε τίποτα. Είναι αυτός τρόπος να ζούμε;

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v