5 λόγοι να πεις ευχαριστώ στον πρώην σου

Επειδή μερικές φορές οι χωρισμοί μας μαθαίνουν καλά πράγματα. Και το να είμαστε ευγνώμονες είναι σημάδι ωριμότητας.
5 λόγοι να πεις ευχαριστώ στον πρώην σου
Ο χωρισμός σε πόνεσε. Έπεσες στα πατώματα, έκλαψες, ήπιες πολύ περισσότερο αλκοόλ απ’ ό,τι έπρεπε, ίσως στο τσακίρ κέφι να έστειλες και μερικά μηνύματα που μετάνιωσες. Και όλα αυτά είναι φυσιολογικά, είναι κομμάτι της διαδικασίας.

Ας μιλήσουμε όμως και για ένα ακόμα κομμάτι της διαδικασίας, το οποίο πολλές φορές δεν εμφανίζεται στο ραντάρ μας· εκείνο το κομμάτι που κάνεις την ανασκόπησή σου και αποφασίζεις να ευχαριστήσεις τους παλιούς σου συντρόφους. Επειδή όλοι οι άνθρωποι έχουν να σου προσφέρουν κάτι, και επίσης επειδή αν γυρίσεις και ευχαριστήσεις τα άτομα που σε πλήγωσαν, θα είσαι ο πιο ώριμος άνθρωπος του κόσμου, και θα νιώθεις υπέροχα μέσα στην ωριμότητά σου.

Πες, λοιπόν, ευχαριστώ…

…επειδή είναι καλύτερα να είσαι μόνος και ήρεμος, παρά σε σχέση και δυστυχισμένος
Και επειδή οι κακές σχέσεις έχουν την τάση να τελειώνουν πολύ μετά την ημερομηνία λήξης τους, αν μη τι άλλο πρέπει να παραδεχτείς πως ήταν μια γενναία απόφαση να το λήξετε προτού τα πράγματα γίνουν χειρότερα.

…επειδή οι σχέσεις είναι το κερασάκι στην τούρτα
Δεν είναι τίποτα άλλο. Οι σχέσεις πρέπει να είναι το κάτι παραπάνω καλό στην ζωή σου. Όχι ολόκληρη η τούρτα. Αν η σχέση σου απλά σε γεμίζει με επιπλέον στρες από αυτά που ζεις καθημερινά, τότε ήταν καλύτερα που χωρίσατε.

…επειδή τώρα μπορεί να γνωρίσεις κάποιον καλύτερο
Και το ίδιο μπορεί να συμβεί με τους/τις πρώην σου. Αν συνεχίζατε να το παλεύετε μάταια, αν καταλήγατε να είστε ένα από εκείνα τα ζευγάρια που δεν τα κρατάει μαζί τίποτα εκτός απ’ την συνήθεια… ίσως να μην γνώριζες ποτέ κάποιο άτομο που θα σου δώσει στην πραγματικότητα όλα αυτά που αξίζεις.

…επειδή μπορεί να σου έδωσε όντως όσα είχε
Είπαμε, όλοι οι άνθρωποι έχουν κάτι να μας προσφέρουν. Μερικοί περισσότερα, άλλοι λιγότερα. Και μπορεί το λίγο που σου έδωσε να ήταν ό,τι είχε και δεν είχε. Δεν μπορείς να πιέσεις έναν άνθρωπο να σου προσφέρει συνεχώς κι άλλο—αρκεί να είσαι ευγνώμων για ό,τι είχατε.

…επειδή τώρα γνωρίζεις τον εαυτό σου καλύτερα
Καλώς ή κακώς (καλώς, λέμε εμείς), κάθε χωρισμός σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αυτογνωσία. Σε κάνει να θες να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα, να επιστρέψεις σε παλιές συνήθειες που αγαπούσες, αλλά και να δοκιμάσεις καινούρια πράγματα. Μαθαίνεις να διαχειρίζεσαι καλύτερα τα αισθήματά σου. Αν δεν χωρίζατε, ίσως να ήσουν ακόμα σε μια καθόλου λειτουργική σχέση και να μαράζωνες…

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v