Πώς να τον κάνεις να σταματήσει να σ’ ενοχλεί

Επειδή μερικοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα.
Πώς να τον κάνεις να σταματήσει να σ’ ενοχλεί
Σου την έπεσε. Του είπες όχι. Μπορεί και να μην του το είπες ξεκάθαρα, επειδή είσαι ένας ευγενικός άνθρωπος που δεν θέλει να πληγώνει τους άλλους. Και τώρα το μετανιώνεις οικτρά, επειδή σε έχει πρήξει στα μηνύματα και στα τηλέφωνα, και απλά δεν μπορεί να καταλάβει ότι δεν ενδιαφέρεσαι.

Και επειδή αυτοί οι τύποι μπορούν να γίνουν πάρα πολύ ενοχλητικοί, ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα.

Οι παρακάτω συμβουλές μπορεί ή μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο ηθικό θα χρειαστεί να κάνεις στην ζωή σου και, σίγουρα, αυτό μπορεί να σε κάνει να αμφιβάλεις για την εγκυρότητά τους, αλλά – ξέρεις κάτι; – η υπομονή σου έχει και τα όριά της, οπότε πρακτικά πρέπει να νιώθεις ευγνωμοσύνη αυτή τη στιγμή. Δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πράξεών σου.

Σταμάτα να του απαντάς
Καν’ του ghosting. Είναι αισχρό, το ξέρουμε, αλλά όσο περισσότερη προσοχή και ευγένεια του προσφέρεις, αυτός θα συνεχίσει να χώνεται. Στα εισερχόμενά σου. Για πάντα.

Μίλα του για άλλους
Τίποτα δεν πρόκειται να ξενερώσει (ή να καταθλίψει, ή να εξαγριώσει—αν συμβεί το τελευταίο, μπλόκαρέ τον άμεσα) έναν άντρα από το να ακούει την γυναίκα που γουστάρει να του λέει για τον άντρα που γουστάρει. Κάνε τον εγωισμό του θρύψαλα και θα σ’ αφήσει στην ησυχία σου.

Κανόνισέ του ραντεβού
Ακόμα χειρότερο, ακόμα πιο επίπονο. Εναλλακτικά, επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, ίσως εκείνη η παλιά σου φίλη, που επίσης προσπαθείς να αποφεύγεις, να αποδειχθεί ο έρωτας της ζωής του, και εσύ να κερδίσεις ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΑΡΜΑ.

Πες του την σκληρή αλήθεια
Και όταν λέμε σκληρή, το εννοούμε. Μιλάμε για απόλυτη ειλικρίνεια. Το “δεν με ενδιαφέρει οποιαδήποτε ερωτική προοπτική μαζί σου” δεν είναι αρκετό. Πες του ότι θα προτιμούσες να κάνεις σεξ με τον ογδοντάχρονό σου γείτονα, και δες τον να φεύγει τρέχοντας.

Γίνε αυτό που δεν θέλει
Ένα κομμάτι της πατριαρχικής κουλτούρας που μπορείς να χρησιμοποιήσεις προς όφελός σου σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι περισσότεροι άντρες πιστεύουν πως οι γυναίκες είναι μαγικά πλάσματα φτιαγμένα από αστερόσκονη. Δειξ’ του πόσο λάθος κάνει, και ο εσωτερικευμένος του μισογυνισμός θα κάνει την δουλειά για ‘σένα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v