Πώς να καταλάβεις αμέσως αν είναι νάρκισσος

Είναι σούπερ γοητευτικός, ή μήπως είναι νάρκισσος; 5+1 τρόποι για να το καταλάβεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού!
Πώς να καταλάβεις αμέσως αν είναι νάρκισσος
Έχουμε μιλήσει για νάρκισσους. Ξέρουμε πόσο καταστροφικοί μπορούν να είναι για εμάς, αν μπλεχτούμε μαζί τους. Και, δυστυχώς, δεν είναι πάντα εύκολο να τους ξεχωρίσεις με την πρώτη ματιά, επειδή έχουν την μοναδική ικανότητα να κρύβουν τον αληθινό τους εαυτό, να φαίνονται γοητευτικοί, αυτό που πάντα επιθυμούσες.

Και σύντομα βρίσκεσαι στην παγίδα τους.

Γι’ αυτό και σου ετοιμάσαμε αυτόν τον μικρό οδηγό, για να καταλάβεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού αν έχεις να κάνεις με έναν νάρκισσο, που απλά θα σου ρουφήξει όλη σου την ενέργεια, την αυτοπεποίθηση και την όρεξή σου για ζωή. Δεν χρειάζεται να μας ευχαριστήσεις.

Κανένας διάλογος
Σίγουρα, στα πρώτα ραντεβού όλοι νιώθουμε αμήχανα, και μπορεί να αφήσουμε το άλλο άτομο να μιλάει περισσότερο. Ή να μας πιάσει λογοδιάρροια. Αν όμως τον δεις να μην μπορεί να σταματήσει να μιλάει, ακόμα κι αν έχεις κι εσύ πολλά να πεις, και να προσπαθεί να γυρίσει την κουβέντα συνεχώς στο αγαπημένο του θέμα – τον ίδιο του τον εαυτό – τότε φύγε τρέχοντας.

Ποιος/α είσαι;
Ένας πολύ εύκολος τρόπος να κρίνεις αν έχεις βγει με έναν ναρκισσιστή: Στο τέλος της βραδιάς, πόσα πράγματα γνωρίζει για ‘σένα; Και πόσα πράγματα έμαθες εσύ γι’ αυτόν; Και, για να τριτώσει το κακό, πόσα από αυτά τα πράγματα έχουν να κάνουν με το πόσο υπέροχος και πανέξυπνος και πετυχημένος είναι;

Γκαρσόν!
Κλασικό και δοκιμασμένο: Δες πώς φέρεται στο προσωπικό, και πώς αντιδρά όταν υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Αν βγάζει έναν αέρα ότι περιμένει να του φερθούν ως βασιλιά, είναι ξεκάθαρο σημάδι.

Ουάου!
Είναι τέλειος; Είναι ονειρεμένος; Αυτά τα δύο πράγματα είναι πάρα πολύ υποκειμενικά, και μπορεί όντως να τσεκάρει όλα τα σωστά κουτάκια στην νοητή σου λίστα. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι όταν σου φαίνεται υπερβολικά τέλειος, υπερβολικά προετοιμασμένος, υπερβολικός στα πάντα του. Οι νάρκισσοι είναι τελειομανείς, και αυτό μπορεί να τους προδώσει. Εμπιστεύσου το ένστικτό σου.

Se prkl pl agp mu
Από την άλλη μεριά, αν η συμπεριφορά του σου θυμίζει παίκτη reality που έχει πάει εκεί για να ξεκατινιαστεί και να κατακρίνει τους πάντες, ζήτα ευγενικά συγγνώμη για να πας στην τουαλέτα, και φύγε απ’ το παράθυρο. Θες στ’ αλήθεια να μπλέξεις με ένα τόσο μίζερο και κακιασμένο άτομο;


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v