Τα σημάδια ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει

Νόμιζες ότι ήσουν καλύτερα μετά τον χωρισμό σας, αλλά με κάποιο τρόπο καταφέρνει και τρυπώνει ξανά στις σκέψεις σου; Μάλλον έχεις ακόμα δρόμο μέχρι να τον ξεπεράσεις…
Τα σημάδια ότι δεν τον έχεις ξεπεράσει
Το να ξεπεράσεις ένα άτομο με το οποίο είχες σχέση δεν είναι εύκολο. Σίγουρα, δεν είναι λίγες οι φορές που οι πρώτες μέρες μετά τον χωρισμό σου φαίνονται σαν ένα μεγάλο πάρτι, απλά και μόνο επειδή δεν άντεχες ούτε μια στιγμή παραπάνω σε αυτή την σχέση. Μετά, όμως, έρχεται ο πόνος. Και αρχίζει να σου λείπει, και βλέπεις τα πράγματα – για πρώτη φορά μετά από καιρό – με διαφορετική ματιά. Την ματιά ενός ανθρώπου που είναι single ξανά και δεν έχει ιδέα πώς να χειριστεί την ζωή του χωρίς να είναι σε σχέση. Και λογικά θα ζήσεις κάποια από τα παρακάτω… συμπτώματα.

1. Τον αναφέρεις “τυχαία” μπροστά σε άλλους
Είτε επειδή κάτι σου τον θύμισε, είτε για να παραπονεθείς και να κάνεις και τους φίλους σου να μπουν στον χορό αυτό της λασπολογίας που ακολουθεί κάθε χωρισμό—το ζήτημα είναι πως έχεις ακόμα την ανάγκη να μιλάς σε εκείνον, και επειδή κάτι τέτοιο είναι αδύνατο, συμβιβάζεσαι με το να μιλάς για εκείνον. Όσο πιο συχνά γίνεται.

2. Ας δούμε τι έκανε σήμερα
Ξυπνάς, φτιάχνεις καφέ, διαβάζεις στα γρήγορα τις ειδήσεις στο newsfeed σου, μπαίνεις στο προφίλ του για να δεις τι ανέβασε από χθες. Επειδή χθες ήταν η τελευταία φορά που μπήκες στο προφίλ του, λίγο πριν κοιμηθείς. Και λογικά ενώ κοιμόσουν είδες όνειρο ότι έψαχνες το προφίλ του.

3. Ας δούμε τι θα κάνω εγώ σήμερα
Ό,τι ανεβάζεις στα δικά σου social media περνάει από μονάχα ένα φίλτρο: το δικό του. Κάθε φωτογραφία, κάθε στάτους και κάθε τραγούδι φροντίζεις να είναι προσεκτικά διαλεγμένο ώστε να το εκλάβει με κάποιον τρόπο. Επειδή αν ψαχουλεύεις εσύ το προφίλ του, ποιος σου λέει ότι δεν κάνει κι αυτός το ίδιο;

4. Η καθημερινή σου ζωή έχει να κάνει μαζί του
Σκέψου το: μπορεί να πας μια βόλτα και να περάσεις – τυχαία, φυσικά – από το στέκι του, μήπως και είναι εκεί. Μπορεί να κανονίσεις να βγεις ραντεβού, απλά και μόνο για να αποδείξεις ότι τον ξεπέρασες. Ό,τι κι αν κάνεις, στο πίσω μέρος του μυαλού σου το δικαιολογείς λέγοντας πως έτσι θα αποδείξεις ότι τον ξεπέρασες, κι αυτό σημαίνει πως έχεις πολύ δρόμο ακόμα.

5. Όλα σε θυμίζουν
Όλα. Το φαγητό, οι βόλτες, τα μέρη που πας, ακόμα κι όταν κάθεσαι μόνη στο σπίτι. Αυτός ο άνθρωπος είναι καρφωμένος στο μυαλό σου και νιώθεις ότι ελέγχει κάθε σου σκέψη.

6. Όχι, το ορκίζομαι, τον έχω ξεπεράσει
Το λες όλο και πιο συχνά, σε όλο και περισσότερο κόσμο. Επειδή είναι αλήθεια, σωστά; Επειδή το να αναφέρεις ξανά και ξανά το άτομο με το οποίο χώρισες, και να τονίζεις συνεχώς πόσο έχεις προχωρήσει είναι το μεγαλύτερο σημάδι ότι έχεις προχωρήσει, σωστά; Ναι, δεν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου. Είναι αλήθεια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v