Τα σημάδια ότι έχεις όντως προχωρήσει

Τον ξεπέρασες πραγματικά, ή μήπως έχεις ακόμα αρκετή πικρία μέσα σου; Ώρα να το ανακαλύψεις!
Τα σημάδια ότι έχεις όντως προχωρήσει
Κάθε χωρισμός χρειάζεται χρόνο. Χρόνο για να πενθήσεις, για να βρεις ξανά τον εαυτό σου και έπειτα να προχωρήσεις. Και μπορεί μερικές φορές να πιστεύεις ότι είσαι καλά, μα οι αναμνήσεις και ο πόνος επιστρέφουν από εκεί που δεν το περιμένεις. Τι συμβαίνει όμως όταν έχεις πραγματικά ξεπεράσει έναν χωρισμό, και είσαι έτοιμη να συνεχίσεις;

Αντίο, πίκρα
Δεν έχεις πια άσχημα αισθήματα απέναντι στον πρώην σου. Πόσο μάλλον, έχεις φτάσει στο σημείο που σέβεσαι το ότι αποφασίσατε να χωρίσετε, και ελπίζεις να καταφέρετε και οι δύο να βρείτε αυτό που θέλετε.

Μαθαίνεις να συγχωρείς
Όχι μόνο τον πρώην σου, αλλά και τον εαυτό σου. Σταματάς να βασανίζεις τον εαυτό σου με ενοχές για τα λάθη που έκανες κι εσύ και οδήγησαν στο τέλος αυτής της σχέσης.

Δεν φοβάσαι πια
Η σκέψη ότι θα πρέπει να ζήσεις την ζωή σου χωρίς εκείνον, χωρίς το στήριγμα μιας σχέσης, δεν σε φοβίζει πια, και είσαι έτοιμη να βγεις στον κόσμο και να βάλεις τα δυνατά σου για να βρεις την ευτυχία ξανά.

Έχεις αυτοπεποίθηση
Ναι, ο χωρισμός μπορεί να σε έκανε να χάσεις την πίστη σου στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου, αλλά πλέον μπορείς να κοιτιέσαι στον καθρέφτη και να βλέπεις τον αληθινό σου εαυτό: έναν δυνατό άνθρωπο που πατάει γερά στην γη.

Εμπιστεύεσαι ξανά
Ο χωρισμός μπορεί να σε έκανε να σταματήσεις να εμπιστεύεσαι τους άλλους ανθρώπους, να νομίζεις πως όλοι θέλουν να σου κάνουν κακό, αλλά όχι πια· θυμάσαι πως το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να δώσεις και να σου δώσουν είναι η εμπιστοσύνη, και πως όλες οι σχέσεις βασίζονται εκεί.

Μπορείς να αγαπήσεις ξανά
Και τους άλλους, και κάποιον καινούριο, αλλά κυρίως τον εαυτό σου. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Είσαι αισιόδοξη
Μπορείς σιγά-σιγά να αρχίσεις να βλέπεις ξανά τα καλά στους άλλους ανθρώπους. Και, όχι, αυτό δεν σημαίνει πως είσαι αφελής. Σημαίνει απλά ότι έχεις γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτή την άσχημη εμπειρία, και πως δεν την άφησες να σε καταστρέψει.

Αντίο, παρελθόν
Όσα λάθη, όσα άσχημα πράγματα σου έχουν συμβεί, είσαι έτοιμη να τα αφήσεις πίσω και να συνεχίσεις. Χωρίς φόβο, χωρίς αμφιβολίες και χωρίς να σε κρατάει τίποτα. Έχεις βρει επιτέλους την ελευθερία σου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v