Τα σημάδια ότι ζητάς μονάχα επιβεβαίωση

Αν κάνεις τα παρακάτω πράγματα, τότε σου έχουμε άσχημα νέα: Ψάχνεις από τις σχέσεις σου μονάχα επιβεβαίωση…
Τα σημάδια ότι ζητάς μονάχα επιβεβαίωση
Όλοι μας έχουμε ανάγκη επιβεβαίωσης, και αυτό δεν είναι κάτι κακό. Πόσο μάλλον, αν συμβαίνει χωρίς να το ζητήσουμε, αν κάποιος – για παράδειγμα – μας πει κάτι όμορφο εκεί που δεν το περιμένουμε, μας έχει φτιάξει την ημέρα. Τι συμβαίνει όμως όταν ένας άνθρωπος ψάχνει συστηματικά επιβεβαίωση από όλους γύρω του; Και, ακόμα χειρότερα, τι συμβαίνει αν είσαι εσύ αυτός ο άνθρωπος;

Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω σημάδια, και αν νιώσεις να ταυτίζεσαι αρκετά, ήρθε η ώρα να κοιτάξεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη, να αγαπήσεις αυτό που βλέπεις και να πετάξεις κάθε ανασφάλεια μακριά.

1. Ψάχνεις συνέχεια σεξ
Είναι, άλλωστε, ένας τρόπος να σου δείξουν προσοχή και να σε κάνουν να νιώσεις πως είσαι ποθητός.

2. Θέλεις συνεχώς να σου κάνουν κομπλιμέντα
Αν νιώθεις όλη την ώρα πως χρειάζεσαι να ακούς επαίνους, γιατί δεν μπορείς μόνος σου να δώσεις τα εύσημα που αξίζεις στον εαυτό σου, τότε μάλλον έχεις πρόβλημα.

3. Μιλάς συνέχεια για τον εαυτό σου
Επειδή ξέρεις πως είναι ο καλύτερος τρόπος να κάνεις και τους άλλους να αρχίσουν να μιλάνε για ‘σένα. Κατά βάθος το ξέρεις ότι σε σκέφτονται συνέχεια, κι απλά χρειάζονται ένα απαλό σπρώξιμο για να εκφραστούν.

4. Πετάς συνέχεια ονόματα γνωστών
Αν μια φορά έτυχε να περιμένεις στην ουρά του αεροδρομίου πίσω από την Εύα Καϊλή, και μετά η Εύα Καϊλή γύρισε να κοιτάξει και σου είπε ότι έχεις μαρούλι στο δόντι σου, αυτή δεν είναι μια καλή ιστορία για να λες στα πάρτι. Για εβδομηκοστή φορά.

5. Θέλεις οι φίλοι σου να είναι όλοι “ελίτ”
Αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τα άτομα που κάνεις παρέα, δύσκολα θα βρει κάποιον που να μην είναι όμορφος, ή πλούσιος ή που να έχει μια πολύ καλή δουλειά. Προσωπικότητα; Όχι, ποιος ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο;

6. Δεν έχεις σταθερές απόψεις
Την μια μέρα έχεις βγει με τους φίλους σου που διαβάζουν Μαρξ; Ζήτω το προλεταριάτο! Την επομένη έχεις βγει με τους φίλους σου που βγάζουν πέντε φορές τον βασικό σου μισθό, και ξαφνικά είσαι η Έλλη Παπαγγελή.

7. Βάζεις τον εαυτό σου στη θέση του θύματος
Ακόμα κι αν δεν έχει γίνει κάτι σοβαρό. Το ζήτημα είναι να ξέρουν ΟΛΟΙ πως εσύ είσαι ο αδικημένος της υπόθεσης και να μην σταματήσουν να μιλάνε γι’ αυτό μέχρι να νιώσεις την γλυκιά δικαίωση. Επίσης γνωστό ως οιστριονική διαταραχή.

8. Πραγματικά δεν έχεις ιδέα πώς να χειριστείς την απόρριψη
Κλάμα, φωνές, πανικός, σπασμένα πιάτα, τηλέφωνα μες στα μαύρα μεσάνυχτα· θα τα κάνεις όλα.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v