Πώς να είσαι single και ευτυχισμένος

Ξεχάστε αυτά που σας έμαθαν οι ρομαντικές κωμωδίες: Ναι, μπορείτε να είστε single και να τα έχετε όλα!
Πώς να είσαι single και ευτυχισμένος
Ο κόσμος μας λειτουργεί με παράξενους τρόπους. Όπως, ας πούμε, με την λογική ότι οι άνθρωποι που είναι μόνοι τους δεν είναι ακριβώς… ολόκληροι. Ότι χάνουν κάτι σημαντικό, κάτι που θα έδινε (ακόμα περισσότερο) νόημα στην ζωή τους. Ουκ ολίγοι singles κάθονται και μιζεριάζουν, πιστεύοντας ότι πρέπει επειγόντως να βρουν το άλλο τους μισό.

Εμείς, λοιπόν, λέμε ένα ηχηρό όχι σε όλη αυτή τη νοοτροπία. Αρνούμαστε τις πιέσεις που μας ασκεί η κοινωνία, οι ρομαντικές κωμωδίες και όλα αυτά τα σατανικά, και σας λέμε πώς να είστε πιο χαρούμενοι από ποτέ… ακόμα και χωρίς σύντροφο!

Αναγνωρίστε τα κατορθώματά σας
Θα κάνουμε μια υπόθεση πως, αν εξαιρέσουμε την έλλειψη ερωτικού παρτενέρ, αρκετά πράγματα στην ζωή σας πάνε καλά. Ίσως να τα πηγαίνετε σούπερ στην δουλειά, ίσως είστε πολύ δημιουργικοί, ίσως απλά είστε πολύ χαρούμενοι με το μονοπάτι στο οποίο βαδίζετε αυτές τις μέρες. Μια σχέση δεν θα το έφτιαχνε αναγκαστικά αυτό, γι’ αυτό κι εμείς προτείνουμε να αράξετε αναπαυτικά, να κλείσετε τα μάτια και να νιώσετε ευγνωμοσύνη για όλα αυτά τα μικρούλια πράγματα που σας γεμίζουν χαρά καθημερινά.

Γνωρίστε καλύτερα τον εαυτό σας
Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’ το δάχτυλό μας, οι σχέσεις πολλές φορές μας κάνουν να χάνουμε μερικά στοιχεία του εαυτού μας. Αρχίζουμε να υιοθετούμε συνήθειες των συντρόφων μας, ή απλά δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε αυτά που μας ευχαριστούν. Όταν είμαστε single, όμως… έχουμε όλο τον χρόνο να κάνουμε τα πάντα. Να ανακαλύψουμε πραγματικά τι μας κάνει ευτυχισμένους, και να αγαπήσουμε πρώτα εμείς τον εαυτό μας.

Κάντε (κυριολεκτικά) ό,τι θέλετε
Είμαστε σίγουροι πως από αυτό έχουν “καεί” τα περισσότερα άτομα που έκαναν κάποια στιγμή σχέση. Όλο και κάποιος από τους μικρούς, αναγκαίους θα έλεγε κανείς, συμβιβασμούς που αναγκαζόμαστε να κάνουμε στις σχέσεις, θα ήταν κάπως πιο βαρύς για εμάς. Ίσως ο/η σύντροφός μας σιχαινόταν το αγαπημένο μας φαγητό, ίσως δεν μπορούσαμε να βλέπουμε την αγαπημένη μας εκπομπή… Και, ναι, ακούγεται κάπως “μικρό” να παίρνουμε τέτοια πράγματα στα σοβαρά, αλλά υποθέτουμε πως τώρα που είμαστε single δεν έχουμε να δώσουμε και λογαριασμό σε κάποιον…

Βρεθείτε με αγαπημένα σας πρόσωπα
Αν η σχέση σας δεν σας άφηνε αρκετό χρόνο για να βλέπετε τους φίλους σας όσο θα θέλατε, τώρα τίποτα δεν σας σταματά. Σηκώστε το τηλέφωνο, κανονίστε πάρτι, βγείτε για καφέδες και βόλτες μέχρι να λιώσουν τα πόδια σας. Οι φίλοι, άλλωστε, είναι οι πιο σημαντικές σχέσεις – μετά από την σχέση μας με τον εαυτό μας, φυσικά.

Μην βιάζεστε
Δεν είπαμε πως θα μείνετε single για πάντα—όχι πως είναι κακό αν αυτό επιθυμείτε. Το ζήτημα είναι συνειδητοποιήσετε πως όντως μπορείτε να ζήσετε μόνοι σας, να βρείτε την δύναμή σας και (όταν έρθει ο καιρός) να αρχίσετε ξανά την αναζήτηση ενός μεγάλου έρωτα. Μέχρι τότε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να είστε ο εαυτός σας!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v