Τι θέλουν οι Αθηναίες απ’ τον έρωτα;

Μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσο διαφορετικές αντιλήψεις έχουν για τον έρωτα οι γυναίκες από… διαφορετικές πλευρές της ίδιας πόλης.
Τι θέλουν οι Αθηναίες απ’ τον έρωτα;
Όλοι έχουν διαφορετικές προτεραιότητες πάνω στο θέμα των σχέσεων, αλλά μια νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου προσπάθησε να ανακαλύψει πώς είναι σε γενικές γραμμές τα δεδομένα στην Αθήνα του σήμερα. Τα αποτελέσματα παρουσιάζουν, αν μη τι άλλο, κοινωνιολογικό ενδιαφέρον.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις, τα έτη 2008, 2013 και 2016, και συμμετείχαν γυναίκες από 25 ως 45 χρονών, με μηνιαίο εισόδημα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ. Οι γυναίκες αυτές ήταν κάτοικοι των δυτικών και των βορείων προαστίων της Αθήνας. Πόσο διαφορετικές μπορούν να είναι οι ιδέες για τις προτεραιότητες σε μία σχέση ανάμεσα σε αυτές τις δύο διαφορετικές ομάδες; Πόσο σημαντικό είναι το σεξ, άραγε, για να θεωρείται καλή μια σχέση;

Οι γυναίκες των δυτικών προαστίων, που ανήκαν στην ομάδα εισοδήματος μέχρι 1.000 ευρώ, ενδιαφέρονταν κατά μέσο όρο λίγο πιο πάνω από 20% για το καλό σεξ, ενώ ο ίδιος παράγοντας έχει μεγάλη σημασία για περισσότερες από τις μισές γυναίκες της άλλης ομάδας. Οι υπόλοιποι παράγοντες που μελετήθηκαν είχαν να κάνουν με την ασφάλεια που παρέχει ο σύντροφος, την οικονομική του κατάσταση και το κοινωνικό του περιβάλλον, και δεν σημειώθηκαν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ποια είναι η δική σας άποψη για αυτά τα ευρήματα;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v