Γιατί δεν έχω όρεξη να κάνω σεξ;

Τι συμβαίνει και κάνουμε όλο και λιγότερο σεξ; Οι επιστήμονες προσπαθούν να βρουν την λύση…
Γιατί δεν έχω όρεξη να κάνω σεξ;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάποιος δεν θα θέλει να κάνει σεξ—με τον πιο απλό, που δεν χρειάζεται καν εξήγηση, να είναι ότι δεν θέλει. Κάποιες φορές, όμως, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η όρεξή σας για σεξ έχει πέσει, χωρίς κάποια λογική εξήγηση. Ας προσπαθήσουμε να βρούμε τους λόγους που συμβαίνει αυτό…

1. Δεν θέλουμε να είμαστε τεχνοφοβικοί, αλλά…
…η υπερβολική έκθεση στα κινητά μας μπορεί να μειώσει την λίμπιντο. Και, ναι, καταλαβαίνουμε ότι η ζωή χωρίς τεχνολογία είναι ένα concept που δεν πρόκειται (και δεν θέλουμε) να ζήσουμε, οπότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφήνουμε το κινητό μας στο δίπλα δωμάτιο πριν πέσουμε στο κρεβάτι. Έτσι, βελτιώνουμε τον ύπνο μας, και με την σειρά της βελτιώνεται και η σεξουαλική μας ζωή.

2. Στρες, στρες, στρες και στρες
Δουλειά, λογαριασμοί, διατροφή, γυμναστήριο, χόμπι, τηλέφωνα, τρέξιμο… και κάπου χάνεται ο χρόνος για σεξ. Ο τρόπος με τον οποίο θέτουμε τις προτεραιότητές μας βάζει στην κορυφή αυτά που μας στρεσάρουν περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι το σεξ – που είναι από τα καλύτερα φυσικά ηρεμιστικά – μπορεί να πέσει πολύ χαμηλά σ’ αυτή τη λίστα. Μερικές φορές, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αφήσουμε κάποια πράγματα που εν τέλει δεν είναι και τόσο σημαντικά για αύριο, και να περάσουμε μια ωραία, χαλαρωτική νύχτα.

3. Γυμναστική; Ποια γυμναστική;
Ξέρετε τι άλλο, εκτός από το σεξ, γεμίζει τον οργανισμό μας με ορμόνες που μας κάνουν να αισθανόμαστε ευχάριστα; Ναι, είναι η γυμναστική. Και αν η ζωή σας είναι πιο καθιστική κι από του Jabba the Hutt, η όρεξη για σεξ θα αποτελεί όλο και πιο μακρινή ανάμνηση. Που μας πηγαίνει στον επόμενο παράγοντα…

4. Φρικάρουμε με τα κιλά μας
Τίποτα δεν μπορεί να σκοτώσει το σεξ (σε ποσότητα και σε ποιότητα) όσο η χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο καλύτερος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε αυτό; Το να συνειδητοποιήσουμε ότι λίγα περιττά κιλά δεν αφαιρούν από την σεξουαλικότητά μας—και, επίσης, πως η καλή διατροφή και η γυμναστική κάνουν θαύματα. Για τα κιλά, και για την λίμπιντο.

5. Μεγάλες προσδοκίες, τεράστιες απογοητεύσεις
Τι περιμένουν πολλοί άνθρωποι από το σεξ: Φωτισμός Χόλιγουντ, ατάκες Χόλιγουντ, φιλιά και χάδια Χόλιγουντ. Και, υποθέτουμε, ταυτόχρονοι οργασμοί Χόλιγουντ. Τι συμβαίνει στους ανθρώπους που τα περιμένουν όλα αυτά: Σεξ πιο απογοητευτικό και επαναλαμβανόμενο κι από επανάληψη του Ρετιρέ. Ξεχάστε αυτά που (νομίζατε ότι) ξέρατε, και μην φοβάστε να δοκιμάσετε καινούρια και διασκεδαστικά πράγματα!

Θοδωρής Διάκος

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v