8 πράγματα που ξέρεις λάθος για το σεξ

Μύθοι και παρανοήσεις για τη σεξουαλική πράξη που μάλλον πιστέψατε.
8 πράγματα που ξέρεις λάθος για το σεξ
Η παραφιλολογία γύρω από τη σεξουαλική πράξη είναι έντονη και συνεχής. Ο κάθε ένας έχει και μια γνώμη και συνήθως η γνώμη αυτή απέχει αρκετά από την αλήθεια. Τι ισχύει και τι όχι λοιπόν;

Οκτώ συχνές παρανοήσεις που μάλλον πίστεψες κι εσύ.

Δεν μένεις έγκυος την πρώτη φορά

Μένεις. Από τη στιγμή που είσαι γυναίκα και κάνεις σεξ, μπορείς να μείνεις έγκυος από τη στιγμή που ξεκινά η έμμηνος ρύση σου. 

Αν αυτός «τραβηχτεί» όλα καλά

Λάθος. Πριν ο σύντροφος «βγει» για να τελειώσει εκκρίνονται διάφορα προ-σπερματικά υγρά τα οποία μπορεί να μην έχουν την ίδια «δύναμη» με το «κανονικό» σπέρμα όμως μπορούν να κάνουν τη… δουλειά. Επίσης μεταφέρουν ένα σωρό αφροδίσια νοσήματα και το χειρότερο; Δεν ελέγχονται από τον σύντροφο.

Όταν έχω περίοδο δεν μπορώ να μείνω έγκυος

Λάθος και πάλι. Ανεξαρτήτως της μέρα του μήνα που κάνετε σεξ, αν δεν χρησιμοποιείς προφυλάξεις μπορείς να μείνεις έγκυος. Το σπέρμα έχει διάρκεια ζωής αρκετές ημέρες μετά την πράξη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να… αράξει τόσο ώστε να μείνεις έγκυος.

Οι όρχεις «εκρήγνυνται» αν κάποιος δεν κάνει σεξ

Μη γελάτε. Αρκετός κόσμος το πιστεύει. Προφανώς, πιστεύει λάθος (ή ψάχνει αφορμή για συχνότερη αυτοϊκανοποίηση). Άντρες και αγόρια παράγουν σπέρμα σε σταθερή βάση. Και αν αυτό το σπέρμα δεν… βγει, τότε πολύ απλά απορροφάται από το σώμα. Καμία έκρηξη.

Τα αφροδίσια έχουν συμπτώματα

Όχι πάντα. Κάποια συμπτώματα μπορεί να είναι ο πόνος κατά τη διάρκεια της ούρησης και της εκσπερμάτισης. Όμως σε αρκετές περιπτώσεις πολύς κόσμος δεν παρατηρεί σημάδια που να «δείχνουν» αφροδίσιο νόσημα, επομένως δεν μπορείς ποτέ να ξέρεις αν έχεις κολλήσει κάτι ή όχι. Αν έχεις αμφιβολίες, κάνε άμεσα εξέταση ούρων/αίματος/Τεστ ΠΑΠ ή οτιδήποτε σου προτείνει ο αφροδισιολόγος σου.

Οι ομοφυλόφιλοι κάνουν (μόνο) σεξ από πίσω

Κι όμως, όχι. Το πρωκτικό σεξ όπως και η κάθε σεξουαλική δραστηριότητα, είναι θέμα προτιμήσεων. Κάποιοι προτιμούν να το κάνουν ως κομμάτι της σεξουαλικής τους ζωής και κάποιοι όχι, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικών προτιμήσεων.

Η κλειτορίδα είναι συνήθως μικρή

Η κλειτορίδα είναι απλά η… κορυφή του παγόβουνου. Γι’ αυτό και ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι είναι αυτό το μικρό «κουμπάκι» στο πάνω μέρος του αιδοίου. Η πηγή της γυναικείας ηδονής όμως είναι αρκετά μεγαλύτερη, έχει σχήμα που μοιάζει με τανάλια και «διατρέχει» τις δύο πλευρές του αιδοίου.

Στυτική δυσλειτουργία έχουν μόνο οι άντρες

Ναι, μπορεί στους άντρες το πρόβλημα να είναι εμφανές, όμως προβλήματα «στύσης» ή, αν θέλετε, σεξουαλικής όρεξης μπορούν να έχουν και οι γυναίκες. Αν και είναι δυσκολότερο να διαγνωστούν. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι γυναίκες μπορεί να αναφέρουν ότι δεν έρχονται σε οργασμό, όμως δεν μπορούν να «δείξουν» το πρόβλημα στον γιατρό.

Ν.Γ.

Με πηγές από http://www.mirror.co.uk/, http://www.nhs.uk/Livewell/Sexualhealthtopics/Pages/Sexual-health-hub.aspx
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v