Όσα καταστρέφουν το σεξ χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Ποια είναι τα πράγματα που μπορούν να καταστρέψουν την σεξουαλική μας ζωή χωρίς καν να το καταλάβουμε;
Όσα καταστρέφουν το σεξ χωρίς να το καταλαβαίνουμε
Όλοι κάνουμε κακές επιλογές. Είναι καθημερινό, είναι ανθρώπινο, είναι αναμενόμενο. Όσον αφορά όμως το σεξ, μερικές επιλογές μπορούν μακροπρόθεσμα να καταστρέψουν την σεξουαλική μας ζωή, απλά και μόνο επειδή δεν τους δίνουμε σημασία. Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι;

Αγνοούμε τις ανάγκες μας: Πολλές φορές θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον/ην παρτενέρ μας, αλλά μπορεί να καταλήξουμε να κάνουμε σεξ αποκλειστικά και μόνο για το άλλο άτομο, βάζοντας στην άκρη αυτά που θέλουμε εμείς. Και κάπως έτσι αρχίζουμε να αντιπαθούμε το σεξ…

Μας νοιάζουν μόνο οι ανάγκες μας: Εξίσου κακό με το να προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε μόνο το άλλο άτομο, το να μας ενδιαφέρει να ικανοποιηθούμε μόνο εμείς απλά αντιστρέφει τους ρόλους και είναι η συνταγή για κακό, κακό σεξ.

Δεν επικοινωνούμε: Ίσως επειδή ντρεπόμαστε, ίσως επειδή δεν θέλουμε να μπούμε στον κόπο, το σίγουρο είναι πως όταν σταματάμε να μιλάμε με τον/ην σύντροφό μας για όλα αυτά που θέλουμε στο κρεβάτι, η ερωτική μας ζωή αρχίζει σύντομα να γίνεται βαρετή… μέχρι να γίνει ανύπαρκτη.

Δεν κάνουμε προκαταρκτικά: Κάποιες φορές θέλουμε να κάνουμε σεξ, και το θέλουμε τώρα, αλλά δεν παύει να αποτελεί γεγονός ότι τα προκαταρκτικά είναι αναγκαία. Καθόλου προκαταρκτικά = αμήχανο σεξ.

Δεν ανοιγόμαστε: Με κάθε πιθανή έννοια. Κάποιοι άνθρωποι δηλώνουν πως έχουν τον “τύπο” τους, κάποιοι άλλοι αρνούνται να δοκιμάσουν διαφορετικές στάσεις. Είναι κάπως σαν να λέμε ότι επιλέγουμε την ίδια γεύση παγωτού για την υπόλοιπη ζωή μας.

Σκεφτόμαστε άλλα πράγματα: Σίγουρα, θα υπάρξουν φορές που το σεξ θα είναι τόσο βαρετό, που αρχίζουμε να αναρωτιόμαστε τι θέλουμε να μαγειρέψουμε την επομένη. Το ζήτημα είναι να μην είναι κάθε φορά έτσι. Υποτίθεται πως είναι χαλαρωτικό.

Δεν ακούμε την εποικοδομητική κριτική: Όταν ο/η σύντροφός μας λέει τι θέλει να δοκιμάσει, όταν προτείνει πράγματα ή ακόμα κι όταν μας κριτικάρει για κάτι που νιώθει ότι δεν κάνουμε σωστά, πρέπει να ακούμε. Άσχετα του πόση εμπειρία (υποτίθεται ότι) έχουμε.

Δεν χρησιμοποιούμε προστασία: Όχι προστασία = Μικρές κρίσεις πανικού τις επόμενες ημέρες, για όλους τους πιθανούς λόγους.

Αφήνουμε τους ανθρώπους να μας χρησιμοποιήσουν: Και δεν μιλάμε για τις φορές που θα παίξουμε συμφωνημένα από πριν παιχνίδια κυριαρχίας, ούτε για τις φορές που απλά έχουμε ανάγκη κάτι γρήγορο, απερίσκεπτο και ακίνδυνο (βλ. προηγούμενη συμβουλή). Μιλάμε για τις φορές που, ενώ νιώθουμε κάτι παραπάνω για ένα άτομο, επιλέγουμε να κάνουμε σεξ μαζί του ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα αισθανθεί το ίδιο. Ψυχοφθόρο.

Κακή προσωπική υγιεινή: Δεν θα το αναλύσουμε αυτό.

Κυνηγάμε τον οργασμό: Θα το πούμε μια φορά, και θα το βάλουμε καλά στο μυαλό μας. Ο οργασμός δεν είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Μπορούμε να κάνουμε τέλειο σεξ και χωρίς να τελειώσουμε, και το να καταδικάζουμε κάθε φορά που δεν καταλήγει με ένα μεγαλειώδες βογγητό (ή φωνές, ή μουγκρητό, ή ανάσες, όπως του βγαίνει του καθένα) σαν αποτυχημένη μπορεί να μας καταστρέψει την αυτοπεποίθηση. Και οι άνθρωποι χωρίς αυτοπεποίθηση δεν μπορούν να απολαύσουν το σεξ.

Φρικάρουμε πολύ εύκολα: Στο τέλος, το σεξ είναι διασκεδαστικό. Όλοι θα κάνουμε λάθη, όλοι θα νιώσουμε άβολα κάποια στιγμή, όλο και κάποια χαζή κουβέντα θα ξεφύγει. Χαλαρώνουμε, δεν φοβόμαστε να γελάσουμε, και πάμε για τον επόμενο γύρο!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v