Σημάδια ότι δεν νιώθεις άνετα στην σχέση σου

Μήπως αυτή η σχέση σου προσφέρει περισσότερο άγχος και λιγότερη σιγουριά; Διάβασε παρακάτω για να ανακαλύψεις…
Σημάδια ότι δεν νιώθεις άνετα στην σχέση σου
Μια σχέση μπορεί να φαίνεται τέλεια όταν τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα πάνω της. Χαριτωμένες φωτογραφίες στο Instagram, ζουζουνιές σε δημόσιους χώρους… Αυτά που συμβαίνουν όμως όταν κλείνουν οι πόρτες μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά. Ειδικά αν, με το που γυρνάτε σπίτι, το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά, και ότι πρέπει κάτι να κάνεις.

Μήπως, λοιπόν, η σχέση σου σε γεμίζει ανασφάλεια; Διάβασε παρακάτω ποια είναι τα πιο ξεκάθαρα σημάδια, και αποφάσισε μόνος/η σου…

Φοβάσαι συνέχεια πως κάτι κακό θα συμβεί
Συνήθως ότι θα σε απατήσει, αλλά υπάρχουν πολλές άλλες κακές σκέψεις που έχουν περάσει από το μυαλό σου. Και κάνεις στο κεφάλι σου ολόκληρα σενάρια και υποθετικούς διαλόγους, που σχεδόν πάντα καταλήγουν στον χωρισμό σας.

Ανησυχείς τι θα σκεφτεί ο κόσμος
Το καταλαβαίνουμε πως είναι αδύνατο να πετάξουμε εντελώς από πάνω μας την ανησυχία του τι σκέφτεται ο κόσμος για εμάς και τον/την σύντροφό μας, αλλά η δική σου ανησυχία έχει φτάσει σε νέα, δυσθεώρητα ύψη. Και αυτό σε κάνει, όπως είπαμε πιο πάνω, να προσπαθείς υπερβολικά όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο—ακόμα και διαδικτυακό.

Κάθε φορά που δεν είστε μαζί…
…σε τρώει το άγχος. Τι κάνει; Με ποιους είναι; Μήπως σου είπε ψέματα; Είναι σαν να έχεις χάσει όλη την εμπιστοσύνη που είχες σε αυτό το άτομο, και χρειάζεσαι επιβεβαίωση 24 ώρες το 24ωρο. Μιλώντας, όμως, για επιβεβαίωση…

Χρειάζεσαι συνέχεια την επιβεβαίωσή του/της
Νιώθεις πως δεν μπορείς να καταφέρεις πράγματα χωρίς να είναι δίπλα σου, ή ότι θα σε κατακρίνει για το παραμικρό. Πολλές φορές θες να κάνεις κάτι (από το να βγεις βόλτα με φίλους, μέχρι να αγοράσεις κάτι για τον εαυτό σου) και σταματάς τον εαυτό σου, γιατί αναρωτιέσαι πώς θα αντιδράσει.

Έχεις αλλάξει…
…και όλες αυτές οι αλλαγές έχουν να κάνουν με τον/την σύντροφό σου. Στην ουσία προσπαθείς να αλλάξεις την προσωπικότητά σου, μήπως και νιώσεις ότι αρχίζει να σε αποδέχεται, επειδή αισθάνεσαι ότι δεν είσαι αρκετά καλός/ή. Κι αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που έχεις κάνει ποτέ.

Θ.Δ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v