Τα σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν θα κρατήσει

Αν τα παρακάτω συμβαίνουν και στην δική σου σχέση, τότε σου έχουμε άσχημα νέα…
Τα σημάδια ότι αυτή η σχέση δεν θα κρατήσει
Δεν είναι όλες οι σχέσεις φτιαγμένες για να διαρκούν. Μερικές (βλ. οι περισσότερες) έχουν ημερομηνία λήξης. Και αυτό δεν είναι κακό. Αλλά μπορεί να γίνει πολύ άσχημο όταν βλέπεις μια σχέση που κάποτε έμοιαζε πως θα κρατήσει για πάντα να βουλιάζει όλο και περισσότερο στην ρουτίνα. Και τα παρακάτω σημάδια, που σπάνια τους δίνουμε σημασία, μπορούν να μας προειδοποιήσουν.

Αν τα έχεις παρατηρήσει, λοιπόν, και σκέφτεσαι “Should I stay or should I go”, η παρακάτω λίστα ίσως σε βοηθήσει να πάρεις μια απόφαση.

Προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλο
Οι άνθρωποι αλλάζουν, ναι. Αλλά ποτέ δεν το κάνουν επειδή τους πίεσε ο σύντροφός τους. Αν η σχέση σας μετράει μήνες, ή και χρόνια, και ακόμα πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε ο ένας τον άλλο να αλλάξει, τότε μάλλον δεν πρέπει να είστε μαζί.

Βαριέστε και οι δύο
Οι ώρες που περνάτε μαζί δεν σας κάνουν να αισθάνεστε εκείνον τον ενθουσιασμό που νιώθατε παλιά. Είναι περισσότερο πλέον ζήτημα ρουτίνας. Κανείς από τους δύο δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει.

Όλα σας φταίνε
Σε πολλές σχέσεις υπάρχει εκείνη η καταραμένη στιγμή που θα αρχίσουν όλα να σας ενοχλούν. Οι συνήθειες, ο τρόπος που μιλάει, μικρά πράγματα που κάποτε βρίσκατε χαριτωμένα… Και το χειρότερο είναι πως όλα αυτά αποτελούν αφορμές. Το αληθινό πρόβλημα βρίσκεται κρυμμένο πιο βαθιά.

Οι καυγάδες γίνονται χειρότεροι
Ακόμα και ο πιο σαχλός καυγάς πλέον φαίνεται πως θα μπορούσε να είναι και το τέλος της σχέσης σας. Οι προσβολές, οι φωνές, όλα αυτά θα έκαναν έναν εξωτερικό παρατηρητή να αναρωτηθεί γιατί δεν έχετε ακόμα χωρίσει. Αλλά εσείς απλά το αφήνετε και συνεχίζετε… για να ξαναρχίσετε με την πρώτη ευκαιρία.

Έχετε συμβιβαστεί…
…και όχι με τον τρόπο που πρέπει. Οι συμβιβασμοί σε μια σχέση είναι αναγκαίοι, αλλά σε αυτό το σημείο ολόκληρη η σχέση σας μοιάζει να είναι ένας μεγάλος συμβιβασμός. Είναι σαν να μένετε ακόμα μαζί γιατί πιστεύετε πως πουθενά δεν θα βρείτε κάτι καλύτερο.

Σκέφτεστε παλιότερες σχέσεις…
…και με φρίκη συνειδητοποιείτε ότι σας λείπουν.

Δεν κάνετε τίποτα συναρπαστικό μαζί
Ναι, μέσα στα συναρπαστικά βάζουμε και το σεξ, επειδή η σεξουαλική σας ζωή έχει βαλτώσει. Περισσότερες ώρες περνάτε βλέποντας τηλεόραση, παρά κάνοντας πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v