5 σημάδια ότι πρέπει να ξεκολλήσεις από πάνω του

Αν έχεις γαντζωθεί από πάνω του και δεν τον αφήνεις να αναπνεύσει, αυτό δεν ονομάζεται έρωτας… μάλλον είναι απελπισία.
5 σημάδια ότι πρέπει να ξεκολλήσεις από πάνω του
Πού ακριβώς βρίσκεται η διαχωριστική γραμμή μεταξύ μιας υγειούς σχέσης, μεταξύ του έρωτα και της απελπισίας; Πότε το “Σ’ αγαπώ τόσο πολύ” αρχίζει να ακούγεται περισσότερο σαν ατάκα από θρίλερ παρά σαν ειλικρινής εκδήλωση αγάπης;

Αυτά είναι τα σημάδια ότι έχεις κολλήσει πάνω του—σαν μια βδέλλα, θα μπορούσε να πει κανείς.

Αρχίζεις να κόβεις τους πάντες και τα πάντα
Φίλοι; Χόμπι; Προσωπικός χρόνος; Ποιος τα χρειάζεται αυτά όταν ανά πάσα στιγμή θα μπορούσες να περνάς χρόνο μαζί του, και ο χρόνος μαζί του είναι το μόνο που σε νοιάζει; Στο μυαλό σου μπορεί να ακούγεται ρομαντικό, αλλά στην πραγματικότητα το μόνο που θα καταφέρεις είναι να καταλήξεις ολομόναχη.

Νιώθεις τον ανταγωνισμό
Και όταν λέμε ανταγωνισμό, μιλάμε για τους υπόλοιπους ανθρώπους που έχει στην ζωή του και θέλει, όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος, να περνάει χρόνο μαζί τους. Και το ξέρεις πως δεν υπάρχει τίποτα ερωτικό στον ορίζοντα. Μπορεί να έχει πάει κυριολεκτικά για μια ώρα στο σπίτι του κολλητού του, ή να περάσει το σαββατοκύριακο στην μάνα του, κι εσύ νιώθεις πως θες να σπάσεις ό,τι γυάλινο υπάρχει στο σπίτι. Κι αυτό, συγγνώμη, είναι αρρώστια.

Δώρα, αγάπη, κομπλιμέντα και ακόμα περισσότερα δώρα
Νιώθεις πως ο σύντροφός σου αξίζει τα πάντα, κι αυτό δεν είναι κακό. Αυτό είναι έρωτας. Το κακό είναι αν πνίγεις έναν άνθρωπο με δώρα και προσοχή και συναισθήματα, ενώ εκείνος σου το έχει ξεκάθαρο ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να σου τα ανταποδώσει στον ίδιο βαθμό. Και μετά τραβιέται μακριά. Και εσύ πλησιάζεις περισσότερο. Σαν ψάρι στο αγκίστρι. Την ίδια στιγμή, όμως, επειδή – όπως έχουμε καταλάβει μέχρι τώρα – η συναισθηματική σταθερότητα δεν είναι και το μεγαλύτερο προσόν σου…

Όταν δεν σου ανταποδίδει, νευριάζεις
Επειδή οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν, κατανοητό. Και είναι λογικό να νιώθεις άσχημα όταν δεν λαμβάνεις πίσω αυτό που δίνεις. Αλλά, όπως είπαμε, αν δίνεις υπερβολικά σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να ανταποδώσει, τότε απλά πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο.

Τον πιέζεις να εκφραστεί συναισθηματικά
Όταν θέλουμε κάτι και δεν το βλέπουμε να έρχεται, πολλές φορές κάνουμε το χειρότερο πράγμα: πιέζουμε. Ζητάμε συνεχώς επιβεβαίωση, δείχνουμε την ανασφάλειά μας με κάθε δυνατό τρόπο και καταστρέφουμε τις σχέσεις μας. Πρέπει να μάθεις να διαβάζεις καλύτερα τους ανθρώπους—αλλά το πιο σημαντικό είναι να μάθεις να ελέγχεις τα δικά σου αισθήματα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v