Τα σημάδια ότι δεν είναι για ‘σένα

Μπορεί να έχει χίλια καλά, μπορεί να είναι όμορφος και καλός, μα μερικές φορές απλά κάτι δεν πάει καλά…
Τα σημάδια ότι δεν είναι για ‘σένα
του Θοδωρή Διάκου

Μερικές φορές, πρέπει να εμπιστευτείς το ένστικτό σου.

Σου έχει τύχει ποτέ να γνωρίζεις κάποιον και, παρά τα χίλια καλά που μπορεί να έχει, απλά κάτι να σου κάθεται στραβά; Να μην μπορείς να το προσδιορίσεις, αλλά μια φωνούλα στο κεφάλι σου να σε προειδοποιεί πως δεν θες να μπλέξεις, γιατί η κατάληξη δεν θα ‘ναι καλή; Είναι το ένστικτό σου, που σου λέει πως αυτός ο τύπος είναι λάθος για ‘σένα. Και αυτά είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

1. Δεν τον εμπιστεύεσαι
Είναι γοητευτικός. Έχει υπέροχο χαμόγελο και μάτια που κρύβουν μονάχα καλοσύνη. Αλλά για κάποιον λόγο, νιώθεις πως δεν θα τον άφηνες μόνο του σε ένα δωμάτιο με τις φίλες σου. Νιώθεις πως δεν θα μπορούσες να μοιραστείς μαζί του μυστικά, σκέψεις, όνειρα και επιθυμίες. Κάτι σου λέει πως δεν είναι από τα άτομα που θα τιμούσαν μία τέτοια σχέση.

2. Επικοινωνία;
Είναι εκπληκτικός στο να κάνει κουβεντούλα. Δεν χρειάζεται καν να μιλήσει για τον καιρό. Οι κοινωνικές του δεξιότητες είναι πολύ καλά εξασκημένες, και δεν θα ‘λεγες ότι βαριέσαι όταν είσαι μαζί του, αλλά… αλλά και πάλι, κάτι σου λέει πως όταν το πράγμα σοβαρεύει, δεν έχει κάτι να προσφέρει. Μπορεί να σου μιλάει με τις ώρες για πράγματα που δεν είναι σημαντικά, μα η επικοινωνία σας μένει εκεί, στο επιφανειακό. Και δεν φαίνεται να θέλει να την προχωρήσει.

3. Σου βγάζει τον κακό εαυτό σου
Είτε ο κακός εαυτός σου είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζήλεια και παράνοια, είτε ένας άνθρωπος που βγαίνει κάθε μέρα και πρέπει να τον βγάλουν σηκωτό από το μπαρ για να γυρίσει σπίτι, μεταμορφώνεσαι σ’ αυτή την βερσιόν του εαυτού σου κάθε φορά που είστε μαζί. Κι αυτό δεν είναι ούτε ωραίο, ούτε υγιεινό.

4. Έχετε καν τίποτα κοινό;
Ναι, σίγουρα. Μπορεί να είστε και οι δύο άνθρωποι και να σας αρέσει το κρασί, αλλά αυτό δεν είναι σχέση. Και επίσης, μια σχέση δεν μένει ζωντανή επειδή υπάρχουν μερικά κοινά ενδιαφέροντα και αγάπη. Πρέπει να μοιράζεστε και μερικές αξίες. Η θεωρία ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι γιν και γιανγκ ακούγεται πολύ όμορφη, αλλά στην πράξη θα οδηγήσει μονάχα σε παρεξηγήσεις.

5. Δεν σέβεστε
Δεν σου εμπνέει σεβασμό. Ούτε αυτός φαίνεται να τον ενδιαφέρει και τόσο να φερθεί με αξιοπρέπεια. Θεωρητικά, θα μπορούσατε να κάνετε πολύ καλό, πολύ σύντομο, πολύ οργισμένο σεξ—αλλά όπως όλοι ξέρουμε, τα αισθήματα είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα…


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v