7 στιλιστικά μυστικά που κολακεύουν το σώμα σας

Απλοί αλλά έξυπνοι τρόποι να δείχνετε πάντα στιλάτες και να ντύνεστε έτσι ώστε να αναδεικνύονται τα δυνατά «χαρτιά» του σωματότυπού σας.
7 στιλιστικά μυστικά που κολακεύουν το σώμα σας
Το πιο ωραίο και ακριβό ρούχο του κόσμου μπορεί να σας κάνει να δείχνετε παχουλή ή να «πέφτει» άσχημα πάνω σας, ενώ το φθηνότερο μπλουζάκι μπορεί να αναδεικνύει τέλεια το μπούστο σας. Ο παραπάνω αλάθητος, αλλά παραγνωρισμένος νόμος του στιλ θέλει να μας διδάξει ότι δεν έχει σημασία να έχουμε «ωραία ρούχα». Αυτό που μετρά πραγματικά είναι να έχουμε «ρούχα ωραία για το σώμα μας», που ταιριάζουν στον σωματότυπο και το στιλ μας. Πώς θα πετύχετε τα look που σας κολακεύουν πάντα; Ακολουθήστε τις παρακάτω απλές συμβουλές και δεν θα χάσετε.

*Αναδείξτε τα δυνατά σας χαρακτηριστικά
Αν το ‘χετε, δείξτε το: Γιατί να κρύβετε τα πόδια σας, αν αυτό είναι το δυνατό σας σημείο; Επιλέξτε τις ενδυμασίες που τονίζουν τα ωραία σας χαρακτηριστικά και ψωνίστε ρούχα που αναδεικνύουν την μοναδικότητα του σώματός σας. Αν για παράδειγμα έχετε ωραία πόδια, ποντάρετε στις κοντές φούστες. Αν έχετε πασχίσει στο γυμναστήριο για να αποκτήσετε δυνατά χέρια, επενδύστε σε αμάνικα φορέματα. Τονίστε κάθε φορά ένα ή δύο δυνατά σας χαρακτηριστικά – το παραπάνω θα ήταν υπερβολή και θα κατέληγε σε ένα μάλλον αποκαλυπτικό αποτέλεσμα.

*Διαλέξτε το κατάλληλο μέγεθος και τα ρούχα που σας «πέφτουν» σωστά
Όποιο κι αν είναι το σχήμα και το μέγεθος του σώματός σας, η προσοχή στην εφαρμογή των ρούχων μπορεί να σας κάνει να δείχνετε στιλάτη. Θυμηθείτε να μην ψωνίζετε ποτέ ρούχα χωρίς να τα δοκιμάζετε, ώστε να δείτε πώς ακριβώς «πέφτουν» πάνω σας, καθώς αλλιώς «λειτουργεί» κάθε σχέδιο ή ραφή και αλλιώς καθορίζει το μέγεθος κάθε φίρμα. Προσέξτε ιδιαίτερα το πού πέφτουν οι ραφές των μανικιών– θα πρέπει να συμπίπτουν ακριβώς με τις γραμμές του ώμου σας – καθώς και το αν υπάρχουν ιδιαιτερότητες στο ρούχο που αλληλεπιδρούν διαφορετικά με το σώμα – όπως στενή ή φαρδιά μέση, μανίκια ή περίεργα στριφώματα, μεσάτα κοψίματα κλπ. Αν θεωρείτε ότι κάτι δεν σας πάει καλά σε μια φούστα, σε μια μπλούζα ή στο φόρεμα που δοκιμάζετε, δοκιμάστε άλλο μέγεθος ή προχωρήστε σε άλλο σχέδιο.

*Ποντάρετε στα κατάλληλα μοτίβα
Είτε ανήκετε στους μικροκαμωμένους σωματότυπους, είτε στους μεγαλόσωμους ή σε αυτούς με το σχήμα-αχλάδι, υπάρχει ένα σχεδιαστικό μοτίβο που σας ταιριάζει: Οι κάθετες ρίγες δίνουν… μπόι στα κοντά σώματα, τα έντονα σχέδια στα μπλουζάκια ή το πάνω μέρος του φορέματος αποσπούν την προσοχή από την περιφέρεια, ενώ τα όμορφα φλοράλ μοτίβα ωφελούν ιδιαίτερα τα πιο παχουλά σώματα. Βρείτε το σχέδιο που κρύβει τις ατέλειές σας και εντάξτε το στην γκαρνταρόμπα σας.

*Φορέστε τα ρούχα με αυτοπεποίθηση
Είναι απλό και είναι… δωρεάν: Δείξτε αυτοπεποίθηση για να είστε κομψή. Συνηθίστε να περπατάτε ή να στέκεστε με ίσια την πλάτη – η ιδανική στάση περιλαμβάνει ίσια, «ουδέτερη» σπονδυλική στήλη, ανοιχτό στέρνο και το κεφάλι ελαφρώς ψηλά με το βλέμμα ευθύ και αποφασιστικό. Είναι το μυστικό που σας επιτρέπει να εκπέμπετε φινέτσα και γοητεία, οτιδήποτε κι αν φοράτε.

*Ψηφίστε άνεση
Καλή η ίσια στάση, αλλά πώς μπορείτε να την πετύχετε αν φοράτε μίνι φούστα με την οποία παλεύετε συνεχώς για να… σταθεί στο ύψος της ή με τακούνια τόσο ψηλά που παραπατάτε ανά δύο βήματα; Το στιλ απαιτεί άνεση, με κοψίματα και υφάσματα τα οποία αλληλεπιδρούν θετικά με το σώμα σας, ακόμη κι όταν πρέπει να ντυθείτε αυστηρώς επίσημα.

*Χρησιμοποιήστε σοφά τα αξεσουάρ
Τα κατάλληλα αξεσουάρ «υπογραμμίζουν» τα δυνατά σας «χαρτιά». Πάρτε για παράδειγμα μια λεπτή ζώνη που μπορείτε να δέσετε πάνω από ένα φόρεμα: Ανεβάζει αμέσως τις «μετοχές» της μέσης σας – σε αντίθεση πάντα με μια φαρδιά ζώνη που μπορεί να τραβήξει την προσοχή σε μια εξίσου φαρδιά μέση. Επιλέξτε τα σωστά συμπληρωματικά ενδυματολογικά στοιχεία στα κατάλληλα σημεία του σώματος και καθοδηγήστε το βλέμμα των άλλων εκεί που θέλετε.

*Ψωνίστε έξυπνα
Πολύ συχνά πέφτουμε στην παγίδα του φθηνού ρούχου, που «πέντε ευρώ κάνει μωρέ, ας το πάρουμε να το ‘χουμε», με αποτέλεσμα να γεμίζουμε την ντουλάπα μας κυρίως με τέτοια, δίνοντας προτεραιότητα στο κόστος και όχι στο αν μας ταιριάζουν. Ανακαλύψτε εναλλακτικούς τρόπους να μειώσετε το budget του shopping σας, για να μην μείνετε αποκλειστικά με ένα σωρό ρούχα που δεν σας αναδεικνύουν ιδιαίτερα, αλλά επειδή υπάρχουν στην γκαρνταρόμπα σας νιώθετε αναγκασμένες να τα φοράτε. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v