Μόδα καλοκαίρι 2014: Όσα θα φορέσουμε… σε λίγο

Μακριές φούστες, ασύμμετρα καρό, διακριτικά φλοράλ και χρώμα, πολύ χρώμα κυριαρχεί στις τάσεις της μόδας για το καλοκαίρι του 2014.
Μόδα καλοκαίρι 2014: Όσα θα φορέσουμε… σε λίγο
Οι ενδιαφέρουσες τάσεις που είδαμε πριν λίγο καιρό στις ανοιξιάτικες πασαρέλες γίνονται τώρα ακόμα πιο «φορέσιμες» και υπόσχονται ένα μεγάλο και ενδιαφέρον στιλιστικά καλοκαίρι. Κοριτσίστικα φλοράλ, ενδιαφέρουσες μονοχρωμίες, ασύμμετρα καρό, μακριές φούστες, «κουρασμένα» τζην και πολύ (μα πολύ) ακάλυπτο δέρμα είναι μόνο μερικές από τις τάσεις που κυριαρχούν στη μόδα για το καλοκαίρι του 2014.

Λάμψη παντού

Οι απλικέ λεπτομέρειες και οι λαμπερές νότες (που κυμαίνονται από το διακριτικό glitter μέχρι τα τεράστια τρουκ) τις οποίες είδαμε και στις ανοιξιάτικες πασαρέλες είναι ακόμα εδώ, για να δώσουν glamorous νότες όχι μόνο σε βραδινά φορέματα – υπερπαραγωγή αλλά και στις πιο casual εμφανίσεις μας.

Λουλουδιαστή έκρηξη

Συνεχίζοντας στο δρόμο που χάραξαν οι ανοιξιάτικες συλλογές, τα καλοκαιρινά μας ρούχα «ανθίζουν» και στολίζονται αυτή τη φορά με ελάχιστα πιο διακριτικά φλοράλ μοτίβα. Η έμφαση φέτος δίνεται στην αντίθεση του λευκού ή του μαύρου με ένα, το πολύ δύο, χρώματα, και κάπως έτσι το φλοράλ αποκτά τη minimal διάσταση που κανείς δεν θα περίμενε ότι θα μπορούσε να έχει.

Αποκάλυψη τώρα

Το λέγαμε και πριν από μερικούς μήνες, κι ελπίζουμε να μας ακούσατε και να κάνατε τους κοιλιακούς σας. Η κοιλίτσα φέτος το καλοκαίρι εκτίθεται, μετά από πολλές σαιζόν που έμενε κρυμμένη. Τα κοντά, κροπαριστά τοπ συνδυάζονται υπέροχα με μακριές φούστες που ξεκινούν κάτω από την μέση, σε ένα ιδιαίτερα σέξι καλοκαιρινό αποτέλεσμα.

Η (καθόλου διακριτική) γοητεία του Τεχνικολόρ

Εκτυφλωτικά χρώματα, τολμηροί… φωσφοριζέ συνδυασμοί, ουράνια τόξα μεταμορφωμένα σε φορέματα, και ψυχεδελικές λεπτομέρειες που θα ζήλευαν οι σχεδιαστές των 60s. Η καλοκαιρινή μόδα φέτος ξεχειλίζει χρώμα, σε όσο το δυνατόν πιο έντονες αποχρώσεις –όσο περισσότερο «φωνάζει», τόσο καλύτερα.

Το τζιν αντεπιτίθεται

Καλές οι λάμψεις και τα εκτυφλωτικά φορέματα, όμως σαν την casual γοητεία του denim δεν έχει –και καλοκαίρι χωρίς αυτήν, εδώ που τα λέμε, δεν γίνεται. Τα «ταλαιπωρημένα» τζιν υφάσματα κυριάρχησαν και στις φετινές καλοκαιρινές πασαρέλες, όχι μόνο στα παντελόνια αλλά και ως total look γεμάτα φαντασία. Δεν βάφτισε, άλλωστε, τυχαία η Vogue αυτήν την καλοκαιρινή τάση «ραψωδία του μπλε».

Μεταλλικός… φουτουρισμός

Οι μεταλλικές αποχρώσεις είναι άλλη μία εκδοχή της τάσης που θέλει λάμψη στο καλοκαιρινό μας ντύσιμο. Συνδυάζονται, μάλιστα, με περίεργα κοψίματα και φαντασία που παραπέμπει σε εικόνες από το μέλλον, για να δημιουργήσουν μια ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τάση, η οποία μπορεί να φοριέται δύσκολα, εντυπωσιάζει όμως αναμφισβήτητα.

Πτυχές και πιέτες

Οι σχεδιαστές φέτος εξάσκησαν τις ικανότητές τους στο… origami, διπλώνοντας, τσακίζοντας και κάνοντας μαγικά με τα υφάσματα –ειδικά σε φούστες και φορέματα. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερες, πρωτότυπες πιέτες και πτυχώσεις που δεν παραπέμπουν πια στο κλασσικό τους girly look, αλλά σε ένα εντελώς φρέσκο στυλ, σε midi και maxi μήκη και με το απόλυτα καλοκαιρινό λευκό να κυριαρχεί.

Ασύμμετρα καρό

Ποιος είπε ότι το καρό είναι ένα αυστηρό χειμωνιάτικο μοτίβο; Φέτος το καλοκαίρι τα καρό «παίζουν» με την ασυμμετρία, τα μεγέθη και τα χρώματα, παίρνουν την θέση της λεπτομέρειας σε μονόχρωμες εμφανίσεις, βουτιούνται σε ζωηρές αποχρώσεις και γίνονται μια από τις πιο χαριτωμένες τάσεις της σαιζόν.

Επιμέλεια: Ηρώ Κουνάδη
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v