Τι να φορέσω στον γάμο: Στιλάτες ιδέες από 42€

Συμβουλές για να διαλέξετε το κατάλληλο φόρεμα για τους γάμους αυτού του καλοκαιριού και οικονομικές προτάσεις για να μην βγείτε εκτός budget.
Τι να φορέσω στον γάμο: Στιλάτες ιδέες από 42€
Το καλοκαίρι έφτασε, και δεν είναι μόνο η εποχή που έχουμε σε πρώτη ζήτηση τα μαγιό μας, αλλά και τα καλύτερα φορέματά μας για τους γάμους για τους οποίους τα προσκλητήρια καταφθάνουν σωρηδόν τους καλοκαιρινούς μήνες. Και το ερώτημα κάθε φορά που απαντάμε καταφατικά σε ένα προσκλητήριο είναι το ίδιο: Τι να φορέσω στον γάμο;

Η γαμήλια… γκαρνταρόμπα των καλεσμένων έχει τους δικούς της «νόμους», τους οποίους συγκεντρώνουμε παρακάτω, μαζί με πέντε οικονομικές ιδέες για όσες δεν θέλουν να θυσιάσουν το budget των διακοπών τους για ένα πανάκριβο φόρεμα που θα φορέσουν μία φορά όλο το καλοκαίρι.

Τα tips της επιλογής

*Μην επιλέξετε κοντό φόρεμα
Το μακρύ φόρεμα δίνει τον επίσημο τόνο που αρμόζει στην τελετή του γάμου – προσπαθήστε να αποφύγετε τα κοντά φορέματα, και σε καμία περίπτωση μην επιλέξετε πολύ κοντό κομμάτι.

*Μακριά από το μαύρο
Η χαρμόσυνη ατμόσφαιρα του γάμου δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με τις… πένθιμες νότες ενός μαύρου φορέματος, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

*… και από το λευκό
Η συγκεκριμένη οδηγία αφορά κυρίως τις πιο «κοντινές» στην νύφη καλεσμένες (κουμπάρα, κολλητές κ.ο.κ.), αλλά και σαν γενική κατεύθυνση όλες τις γυναίκες που καταφθάνουν στην τελετή για να τιμήσουν το ζευγάρι: Το λευκό θέτει ζήτημα άμεσης σύγκρισης με το νυφικό, και σε καμία περίπτωση δεν θέλετε να συζητηθείτε επειδή προσπαθήσατε να στερήσετε λίγη από την «μοναδικότητα» που θα πρέπει να νιώθει εκείνη την ημέρα το τιμώμενο θηλυκό.

*Μην επιλέξετε βαμβακερό ύφασμα
Κινηθείτε προς κάτι λιγότερο απλό, ελαφρώς πιο «γυαλιστερό», για να δώσετε τον απαραίτητο τόνο επισημότητας και glamour στην εμφάνιση και στην περίσταση.

*Μην ντυθείτε με υπερβολικά εκκεντρικό στιλ
Και σε αυτή την περίπτωση, ο άγραφος κανόνας επιβάλλει να μην «κλέψετε τα βλέμματα» και μαζί την παράσταση, σε βάρος της νύφης.

*Ντυθείτε ανάλογα με την ώρα
Αέρινα, φλοράλ σχέδια και ρομαντικά ανοιχτόχρωμα φορέματα αρμόζουν περισσότερο σε γάμους που γίνονται νωρίς το πρωί ή το μεσημέρι. Για βραδινές εμφανίσεις, προτιμήστε κάτι πιο επίσημο.

*Παίξτε με τα αξεσουάρ
Αν το budget σας δεν επιτρέπει ακριβές επιλογές, παρά ένα καινούριο απλό μονόχρωμο φόρεμα, φροντίστε να δώσετε έμφαση στα αξεσουάρ, με μια στιλάτη τσάντα, εντυπωσιακά παπούτσια και φυσικά ταιριαστό μακιγιάζ.

*Μην μπερδεύετε τον γάμο με… τα μπουζούκια
Το «classy» είναι ο κανόνας στις γαμήλιες τελετές και δεξιώσεις. Τα mini, ξώπλατα και λοιπά… από «-ξω» φορέματα ταιριάζουν σε άλλους χώρους και άλλου είδους… γλέντια.

*Επιλέξτε πρώτα το φόρεμα και μετά όλα τα υπόλοιπα
Αφού καταλήξετε στο φόρεμα με το οποίο θα εμφανιστείτε στον γάμο, επιλέξτε τα δευτερεύοντα στοιχεία, ήτοι παπούτσια, τσαντάκι, μαλλιά και μακιγιάζ.

Low budget επιλογές

*Στράπλες φόρεμα Mango 

Το στράπλες φόρεμα με το ντελικάτο σιφόν ύφασμα, τις ντραπέ λεπτομέρειες και το ρομαντικό ροζ χρώμα στοιχίζει 69,99€.

*TFNC Maxi Φόρεμα 

Στο online κατάστημα Asos εντοπίσαμε αυτό το μάξι φόρεμα της λονδρέζικης φίρμας TFNC, που διαθέτει το ρομαντικό ντεκολτέ σε τελείωμα τύπου sweetheart bandeau, διακριτικό σκίσιμο στο πλάι και όμορφη λεπτομέρεια-ζώνη. Στοιχίζει 73,24€.

*Μακρύ φόρεμα H&M 

Από τις οικονομικότερες επιλογές, το ανοιχτό πράσινο, σχεδόν σμαραγδένιο μακρύ φόρεμα των H&M ποντάρει στην αρχαιοελληνική γοητεία, τις πτυχώσεις, τον έναν ώμο και την ζώνη με τα άνθη. Στοιχίζει 49,95€.

*Φόρεμα Raxevsky 

Λιτό, αλλά ακόμη πιο οικονομικό και… ελληνικό, το φόρεμα Raxevskey στο καλοκαιρινό τυρκουάζ χρώμα συνδυάζεται ιδανικά με φωτεινής απόχρωσης γόβες και statement necklace που μπορεί να κάνει την διαφορά. Το φόρεμα διαθέτει διακοσμητικές πιέτες και κρουαζέ φούστα και στοιχίζει 43,20€.

*Φόρεμα Topshop 

Μακρύ φόρεμα με scoop άνοιγμα στην πλάτη και τονισμένους ώμους, στο κόκκινο πορτοκαλίζον tomato χρώμα που συνδυάζεται ιδανικά με στιλάτα σανδάλια. Μπορείτε να το παραγγείλετε online από το Topshop – στοιχίζει 72€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v