Η Ρωσία υποδέχεται την F1

Λίγες ημέρες έμειναν μέχρι την πρεμιέρα του ρωσικού γκραν πρι της Formula 1, στο οποίο η Pirelli θα συμμετέχει με τις μαλακές γόμες P Zero Yellow και P Zero Red.
Η Ρωσία υποδέχεται την F1
του Σπύρου Ρέκκα

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το ρωσικό γκράν πρι. Στη δεύτερη αναμέτρηση στη Ρωσία, η Pirelli επέλεξε τη μαλακή γόμα P Zero Yellow (κίτρινο σιρίτι) και τη πολύ μαλακή γόμα P Zero Red (κόκκινο σιρίτι). Ένας συνδυασμός που είναι ένα επίπεδο πιο μαλακός από τον περσινό στον πρώτο αγώνα.

Η φρέσκια άσφαλτος συχνά παρουσιάζει πολύ μεγάλες αλλαγές την πρώτη χρονιά ειδικά μετά από ένα βαρύ χειμώνα. Τα δείγματα από το οδόστρωμα δεν δείχνουν πολύ μεγάλη αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, η επιφάνεια παραμένει λεία με χαμηλό συντελεστή τριβής. Καθώς η πίστα δεν χρησιμοποιείται και πολύ εκτός της Formula 1 αναμένεται να υπάρχει σημαντική βελτίωση του κρατήματος στην αγωνιστική γραμμή μέρα με τη μέρα καθώς και γλιστερό οδόστρωμα ειδικά την Παρασκευή.

Η πιο κρίσιμη στροφή στο Σότσι είναι η 3η μια αριστερή παρατεταμένη με πολλαπλές κορυφές. Πηγή έμπνευσής της υπήρξε η περίφημη στροφή 8 στο Istanbul Park που επίσης είναι σχεδιασμένο από το Hermann Tilke. Αυτή η στροφή προκαλεί σημαντική καταπόνηση ειδικά στο εμπρός δεξιά ελαστικό. Συνολικά υπάρχουν 12 δεξιές και έξι αριστερές στροφές αλλά και μια ευθεία 650 μ. ανάμεσα στην πρώτη και στη δεύτερη στροφή.

Η πίστα μήκους 5.848 χλμ. είναι η 3η μεγαλύτερη σε μήκος μετά το Σπα και το Σίλβερστον. Περίπου τα 1.7 χλμ. είναι δημόσιος δρόμος και ο αγώνας διαρκεί 53 γύρους. Αναμένεται θερμοκρασία περιβάλλοντος μεταξύ 15 – 20 βαθμούς Κελσίου, αυτό μειώνει τη θερμική επιβάρυνση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v