Αυτό είναι «Το κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος»

Από το 1964 μέχρι σήμερα, η Ford Mustang είναι το σπορ μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως.

Αυτό είναι «Το κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος»

Η Ford Mustang, ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, γιορτάζει τα 60 της χρόνια με εορταστικές εκδηλώσεις οι οποίες αποτίουν φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα του κόσμου.


Με συνολικά περισσότερα από 10 εκατ. αυτοκίνητα να έχουν διατεθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου από το 1964 μέχρι σήμερα, είναι το σπορ μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις παγκοσμίως εδώ και πάνω από μια δεκαετία.


«Απροσδόκητη». «Ξεχωριστή». «Το κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος». Αυτές είναι μερικές μόνο από τις λέξεις και φράσεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγράψουν την ολοκαίνουργια και άκρως επαναστατική Mustang όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού το 1964. Δεν είχαν άδικο.

Αειθαλές μοντέλο

Εξήντα χρόνια μετά την επίσημη πρεμιέρα του, το αειθαλές μοντέλο έχει καταστεί ένα παγκόσμιο πολιτιστικό σύμβολο σε τέσσερις τροχούς, καθώς εδώ και πάνω από μια δεκαετία είναι το σπορ αυτοκίνητο με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο. Μάλιστα, από το 2015 και μετά, όταν πάτησε και επίσημα τους τροχούς της εκτός Αμερικής, συγκέντρωσε πάνω από 1 εκατ. πωλήσεις και συνολικά περισσότερες από 10 εκατομμύρια από τη στιγμή που παρουσιάστηκε στο κοινό για πρώτη φορά στις 17 Απριλίου του 1964 στα πλαίσια της έκθεσης New York World’s Fair.

Ανάρπαστη

Η Ford είχε προβλέψει ότι η Mustang θα πουλούσε περί τα 100.000 αυτοκίνητα κατά τον πρώτο χρόνο διάθεσής της στην τοπική αγορά αυτοκινήτου. Ωστόσο, η απήχησή της ήταν τέτοια που 417.000 αυτοκίνητα από την γκάμα της βρήκαν νέους ιδιοκτήτες ήδη κατά τους πρώτους 12 μήνες της κυκλοφορίας της στις ΗΠΑ. Μάλιστα, η 1.000.000ή Mustang είχε πουληθεί όχι αργότερα από το 1966.

Πρωταγωνίστησε σε 5.000 ταινίες

Ένα αυτοκίνητο που έξι δεκαετίες τώρα πρωταγωνίστησε σε πάνω από 5.000 κινηματογραφικές ταινίες – δεν ήταν απλώς ένα σπορ όχημα. Στην πραγματικότητα, επρόκειτο για ένα νέο είδος αυτοκινήτου, το οποίο προσέλκυσε από την πρώτη κιόλας στιγμή μια νεότερη γενιά αγοραστών που δεν ενδιαφερόταν για τα βαρετά και συντηρητικά αυτοκίνητα που οδηγούσαν οι γονείς τους.

Υψηλότερη δυνατή απόδοση

Αυτό το κοινό αναζητούσε ένα καινοτόμο, αντισυμβατικό και γεμάτο πάθος όχημα, με έντονη προσωπικότητα σε επίπεδο σχεδίασης και την υψηλότερη δυνατή απόδοση και επιδόσεις. Ένα σημαντικό μέρος της μεγάλης απήχησης της ήταν ότι από την αρχή εξέφραζε τις επιθυμίες πολλών και διαφορετικών αγοραστών – από εκείνους που αναζητούσαν απλώς ένα βασικό αυτοκίνητο, έως και αυτούς που ήθελαν ένα πολυτελές όχημα για έντονες οδηγικές συγκινήσεις και απόλυτη αίσθηση ελευθερίας. Αυτή ήταν και παραμένει μέχρι και στις μέρες μας η ψυχή και η ουσία της Ford Mustang, εξήντα χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία της στα «σοκάκια» της σύγχρονης αυτοκίνησης.

Έτοιμη για παιχνίδι στην άσφαλτο ή το χώμα

Οι υποψήφιοι αγοραστές στην Ευρώπη μπορούν από τις 30 Απριλίου να παραγγείλουν την Mustang Mach-E Rally – η οποία μεταφέρει για πρώτη φορά στα χρονικά την ελευθερία και τη διασκέδαση της οδήγησης στο χώμα.

Διαθέτει εξωτερικά διπλές ρίγες αγωνιστικού τύπου, ένα μοναδικό σε σχεδίαση εμπρός μέρος, μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, καθώς και γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19” σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μακρά ιστορία της μάρκας στους αγώνες ράλι.

Ισχύς 486 ίπποι

Ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες αποδίδει μέγιστη ροπή 950 Nm και ισχύ 486 ίππους ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση είναι κατά 20 χιλ. ψηλότερη από εκείνη της E GT ώστε να αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Η μάρκα επιβεβαίωσε επίσης σήμερα ότι η GTD, η πιο τολμηρή και εξελιγμένη Mustang όλων των εποχών, έρχεται στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο υπερ-υψηλών επιδόσεων με νόμιμη άδεια χρήσης σε δημόσιους δρόμους, διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως ενεργή αεροδυναμική και ημι-ενεργή ανάρτηση. Θα διατίθεται για αγορά σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό.

Αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans

Οι παρευρισκόμενοι στον αγώνα αντοχής των 24 Ωρών του Le Mans που θα πραγματοποιηθεί στις 15-16 Ιουνίου θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τη νέα Ford Mustang GTD ενώ παράλληλα θα παρακολουθήσουν την καθαρόαιμη Mustang GT3 να συμμετέχει στον αγώνα. Οι αιτήσεις ενδιαφέροντος στην Ευρώπη για την Mustang GTD αναμένεται να ξεκινήσουν φέτος το καλοκαίρι - περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v