Ντύστε τον κήπο σας με... στυλ!

Αν ο Σεπτέμβριος είναι η συνηθέστερη εποχή για την ανανέωση του εσωτερικού του σπιτιού, η άνοιξη ενδείκνυται για την ανανέωση του κήπου μας. Διαμορφώστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, με έπιπλα που προσδίδουν αίσθηση πολυτέλειας και πρωτοτυπίας, για να περνάτε εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο όταν δεν μπορείτε να δραπετεύσετε εκτός των τειχών. Το in2life επέλεξε και σας προτείνει τέσσερα από τα καλύτερα καταστήματα με έπιπλα κήπου στην Αθήνα.

Κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, οι περισσότεροι από εμάς αρχίζουμε να σχεδιάζουμε την ανανέωση του κήπου ή της βεράντας μας.

Eκτός από τις εργασίες της κηπουρικής, πρέπει να φροντίσουμε και τον εξοπλισμό των εξωτερικών αυτών χώρων με νέα έπιπλα, που θα ομορφύνουν και θα αναβαθμίσουν τόσο τους ίδιους όσο και τις ώρες που περνάμε σε αυτούς, προσφέροντάς μας την απαραίτητη χαλάρωση αλλά και την ευκαιρία να νιώσουμε περισσότερο κοντά στη φύση.

Η πλέον... υποτιμημένη κατηγορία επίπλων, αυτή του κήπου και της βεράντας, έχει, παρά τη γενική αντίληψη, πολλά να προσφέρει όχι μόνο στη διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων αλλά και στη γενικότερη εικόνα του σπιτιού. Με τις κατάλληλες επιλογές, μπορούμε να δώσουμε στον κήπο μια αίσθηση πολυτέλειας και πρωτοτυπίας, που θα συνδυάζεται με την πρακτικότητα και την άνεση των επίπλων, δημιουργώντας έτσι το ιδανικό σκηνικό για στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας, με παρέα ή χωρίς.

Για να διευκολύνουμε την επιλογή σας, καθώς οι επιλογές είναι πολυάριθμες, επιλέξαμε και σας προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα καταστήματα επίπλων κήπου, σε ό,τι αφορά την ποικιλία, την πρωτοτυπία και, φυσικά, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων.

Στο Kyso (Κηφισίας και Πεντέλης 25, Μαρούσι, τηλ.: 210 8026880, 210 8028533) θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε ξύλινα, μπαμπού και μεταλλικά έπιπλα κήπου, τα οποία έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία ώστε να παρουσιάζουν μεγάλη αντοχή στις καιρικές συνθήκες.

Ο καλαίσθητος σχεδιασμός συνδυάζεται τέλεια με την υψηλή ποιότητα και την άνεση, τόσο στα μεμονωμένα έπιπλα όσο και στις πρωτότυπες συνθέσεις. Οι τιμές για τα τραπέζια ξεκινούν από 300 ευρώ, για τις πολυθρόνες, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, είναι πτυσσόμενες και μπορούν να ρυθμιστούν σε πολλές διαφορετικές θέσεις για μεγαλύτερη άνεση, από 180 ευρώ και για τα διθέσια παγκάκια από 190 ευρώ. Το κατάστημα προσφέρει, επίσης, δωρεάν μελέτη χώρου και μεταφορά των επίπλων.

Το κατάστημα Sarti (Φλωρίνης 11, πάροδος Πειραιώς 47, Μοσχάτο, τηλ.: 210 4821663, 210 4826195) διαθέτει έπιπλα κήπου κατασκευασμένα από αλουμίνιο και μασίφ τροπικό ξύλο που δε σαπίζει, καθώς επίσης και ομπρέλες για τον κήπο σας. Οι τιμές για τα τραπέζια ξεκινούν από 102 ευρώ, για τις πολυθρόνες από 60 ευρώ και για τις ξαπλώστρες από περίπου 130 ευρώ.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στις πολυάριθμες έτοιμες συνθέσεις, όπως το σετ 5 τεμαχίων της φωτογραφίας, ή να δημιουργήσετε τη δική σας, επιλέγοντας τα έπιπλα που ταιριάζουν καλύτερα στις ανάγκες και το χώρο σας.

Μεγάλη ποικιλία σε έπιπλα κήπου από ξύλο, μπαμπού, μαντέμι και pvc rattan διαθέτουν τα καταστήματα Yiannoulas Home Comforts (Αλίμου 34, Άλιμος, τηλ.: 210 9854550 και Φλωρίνης 15, Μοσχάτο, τηλ.: 210 4818101).

Από τα πολυάριθμα προϊόντα, που περιλαμβάνουν ξαπλώστρες, πολυθρόνες, τραπέζια και σετ κήπου) ξεχωρίσαμε την αιώρα σε ξύλινη βάση (φωτο) που διατίθεται προς 215 ευρώ και τις πολυθρόνες από pvc rattan, οι τιμές των οποίων ξεκινούν από 85 ευρώ. Τα καταστήματα κάνουν συχνά προσφορές, με τιμές που ξεκινούν από 29 ευρώ για τις σεζλόνγκ και 35 ευρώ για τις πολυθρόνες.

Στο κατάστημα LBB Diagonios (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6753493) θα βρείτε μοναδικά έπιπλα κήπου και βεράντας σε ποικιλία σχεδίων και υλικών –από ξύλο teak, σφυρήλατο σίδηρο, καλάμια (rattan) και χυτοσίδηρο– καθώς και πρωτότυπα φωτιστικά κήπου, κεραμικά αξεσουάρ, ομπρέλες και ξύλινα διακοσμητικά στοιχεία. Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η πολυθρόνα αποικιακού τύπου Panama, από ξύλο teak, για τον ιδιαίτερο σχεδιασμό της, και η ξαπλώστρα Acapulco, με πέντε θέσεις ανάκλησης για την πλάτη, τρεις για τα πόδια και παλαϊνό συρόμενο τραπεζάκι –θα σας κοστίσουν αντίστοιχα 540 και 655 ευρώ.

Η παράδοση των επίπλων γίνεται δωρεάν στην Αττική και κατόπιν συνεννοήσεως για οποιοδήποτε άλλο σημείο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ηρώ Κουνάδη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v