Έχεις δύο λεπτά να σου μιλήσουμε για τον ρυζοπαρασκευαστή;

Είσαι λάτρης του ρυζιού; Τότε μήπως χρειάζεσαι ένα rice cooker, γνωστό και ως βραστήρα ρυζιού ή ρυζοπαρασκευαστή;

Έχεις δύο λεπτά να σου μιλήσουμε για τον ρυζοπαρασκευαστή;

Μπορεί να τον έχει πάρει το μάτι σου σε διαφημίσεις στο ίντερνετ τελευταία, μπορεί και όχι. Όπως και να ‘χει, εμείς είμαστε εδώ για να σε διαφωτίσουμε: Ο ρυζοπαρασκευαστής, που λες, ή βραστήρας ρυζιού, είναι μια ηλεκτρική συσκευή που θα σου θυμίσει κάπως τον ατμομάγειρα, σχεδιασμένος όμως για να μαγειρεύει σχεδόν αποκλειστικά ρύζι (και λέμε σχεδόν, γιατί κάποιοι έχουν και έξτρα ρυθμίσεις για πράγματα που μοιάζουν με ρύζι, όπως πχ η κινόα). Αποτελείται από ένα μεγάλο δοχείο με πηγή θερμότητας, ένα θερμόμετρο που παρακολουθεί και ρυθμίζει την εσωτερική θερμοκρασία του, ένα καπάκι, μερικές σταθερές λαβές και ένα ή δύο μεγάλα κουμπιά στο μπροστινό μέρος.

Σε τι χρησιμεύει, από τη στιγμή που μπορείς να φτιάξεις ωραιότατο ρύζι στην παραδοσιακή κατσαρόλα σου, ρωτά; Πρώτα απ’ όλα, στο να βγαίνει πάντα το τέλειο και αφράτο το ρύζι σου: Να μην κολλάει, να μην χυλώνει, να μη μένει το μισό στον πάτο της κατσαρόλας. Δεύτερον, στον ρυζοπαρασκευαστή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις τα υλικά και να πατήσεις το κουμπί. Δεν χρειάζεται ούτε να ανακατέψεις, ούτε να αυξομειώσεις την ένταση της φωτιάς, ούτε καν να του ρίξεις δεύτερη ματιά όσο μαγειρεύεται. Χώρια που πολλοί παρασκευαστές έχουν ρύθμιση έναρξης σε προγραμματισμένη ώρα, έτσι ώστε να βρεις το ρύζι σου έτοιμο και αχνιστό γυρνώντας από τη δουλειά.

Και από τιμές; Οι περισσότεροι ρυζοπαρασκευαστές κυμαίνονται στα 40€, μπορούν βέβαια να φτάσουν και πάνω από 100€, αναλόγως την εξειδίκευση και τις ρυθμίσεις που θέλεις. Ρίξε μια ματιά σε μερικούς από τους καλύτερους της αγοράς, για να πάρεις μια ιδέα.

Russell Hobbs Βραστήρας ρυζιού
42,90€ από το Πλαίσιο 

Αν είσαι λάτρης της ιαπωνικής κουζίνας, τότε ο βραστήρας ρυζιού της Russell Hobbs, είναι φτιαγμένος για σένα και τα sushi nights σου. Με ισχύ 200W υπόσχεται να προετοιμάσει το ρύζι, την quinoa ή την paella σου. εύκολα και γρήγορα, ενώ χάρη στη λειτουργία Keep-Warm, τα διατηρεί ζεστά, ακόμα και αν τα απολαύσεις μετά από πολλή ώρα.

Nedis Rice Cooker 400W με Χωρητικότητα 1lt
31,24€ από το Σκρουτζ 

Ένας από τους πιο value for money ρυζοπαρασκευαστές της αγοράς, υπόσχεται πολύ γρήγορη και εύκολη προετοιμασία ρυζιού, διαθέτει ανθεκτικό περίβλημα από ανοξείδωτο ατσάλι και γυάλινο καπάκι ώστε να επιβλέπεις την πορεία ετοιμασίας του φαγητού, με οπή απελευθέρωσης ατμού, αφαιρούμενο εσωτερικό δοχείο με αντικολλητική επίστρωση και προστασία Boil-Dry, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση χωρίς νερό.

Tefal Rice Cooker 700W με Χωρητικότητα 5lt
76,38€ από το Σκρουτζ 

Αυτός ο ατμομάγειρας ρυζιού μπορεί επίσης να μαγειρέψει λαχανικά στον ατμό, χάρη στο καλάθι. Στον κάδο του χωρά έως και 10 φλιτζάνια ρύζι, πράγμα που τον καθιστά ιδανικό για οικογένειες, ή για ανθρώπους που μαγειρεύουν συχνά για φίλους στο σπίτι. Διαθέτει γυάλινο καπάκι, για να παρακολουθείς βήμα βήμα τη διαδικασία μαγειρέματος αν θέλεις.

Xiaomi ZHF4009GL Mi Induction Heating Rice Cooker
139,90€ από τον Κωτσόβολο 

Μπορεί να είναι τσιμπημένος, ωστόσο ο παρασκευαστής ρυζιού της Xiaomi παραμένει η κορυφαία σου επιλογή. Όχι μόνο διαθέτει την πλέον εξελιγμένη τεχνολογία ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, αλλά και σύγχρονη τεχνολογία μικρο-πίεσης που επιτρέπει το ομοιογενές βράσιμο του ρυζιού.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v