Guardian: «Πρέπει να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»

Βρετανός δημοσιογράφος και κριτικός τέχνης του Guardian τάσσεται υπέρ της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Guardian: «Πρέπει να επιστρέψουμε τα Μάρμαρα»
«Τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι τα ωραιότερα έργα τέχνης του κόσμου και γι' αυτό πρέπει να τα επιστρέψουμε», τιτλοφορείται το άρθρο του δημοσιογράφου του Guardian, Jonathan Jones, στο οποίο ο Βρετανός τονίζει – και δικαιολογεί – για ποιον λόγο τα γλυπτά θα πρέπει να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Όπως αναφέρει: «Η λυπηρή αλήθεια είναι ότι στο Βρετανικό Μουσείο τα γλυπτά του Παρθενώνα δεν μπορεί να τα θαυμάσει κανείς στην τελειότητά τους. Κυρίως γιατί παρουσιάζονται σε μια γκρίζα, νεοκλασική αίθουσα όπου οι πέτρινοι τοίχοι της δεν κάνουν αντίθεση με τα λίθινα έργα τέχνης και σε καμία περίπτωση δεν τα αναδεικνύει, αντιθέτως τα ‘θάβει’».

Στη συνέχεια, ο Jones γράφει ότι το Βρετανικό Μουσείο πρέπει είτε να βρει τα χρήματα για να τα εκθέτει με σύγχρονο τρόπο ή να τα επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου τα γλυπτά μπορούν να ιδωθούν ως ένα σύνολο σε ένα «εντυπωσιακό και μοντέρνο μουσείο».

«Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι αγαπά την τέχνη. Η Ελλάδα και όχι το Βρετανικό Μουσείο αξίζει να είναι ο θεματοφύλακας της μεγαλύτερης τέχνης του κόσμου. Για τον κόσμο. Και για την τέχνη», καταλήγει το άρθρο του.

Διαβάστε το εδώ.

Ν.Γ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v