Κρυμμένα γραφικά εκκλησάκια στην Αθήνα για τις μέρες του Πάσχα

Το ελληνικό Πάσχα μοσχοβολά κατάνυξη και αυτά τα εκκλησάκια στους δρόμους της πόλης είναι ό,τι πρέπει για να ζήσεις στιγμές μαγείας.

Κρυμμένα γραφικά εκκλησάκια στην Αθήνα για τις μέρες του Πάσχα

Γραφικά ξωκλήσια, αναγεννησιακές τοιχογραφίες, ατμόσφαιρα μυσταγωγίας, πλούσια ιστορία. Τα εκκλησάκια της Αθήνας είναι τα μικρά καταφύγια που τόσο έχει ανάγκη η ψυχή και το βλέμμα τις άγιες τούτες ημέρες, και μας υποδέχονται να ζήσουμε την απόλυτη κατανυκτική εμπειρία.

Το ιστορικό εκκλησάκι της Καπνικαρέας

Ο ναός των Εσοδίων της Θεοτόκου, όπως λέγεται επίσημα, χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα, και είναι ένα από τα γραφικότερα και πιο αναγνωρίσιμα εκκλησάκια της πόλης. Χρονολογείται από τα μέσα του 11ου αιώνα, ενώ είναι κτισμένος επάνω στα ερείπια μιας άλλης εκκλησίας, κτισμένης περί το 460 μ.Χ.

Ο Άγιος Φίλιππος ανάμεσα στο Μοναστηράκι και το Θησείο

Πολύ κοντά στην Καπνικαρέα, ο εξίσου γραφικός Άγιος Φίλιππος στην οδό Αδριανού απέναντι από την είσοδο του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς πραγματοποιεί την περιφορά του Επιταφίου του στο Θησείο σε πλήρως κατανυκτικό κλίμα.

Η Αγία Αικατερίνη στην Πλάκα

Από τις παλαιότερες και πιο γραφικές εκκλησίες της Αθήνας, η Αγία Αικατερίνη κτίστηκε τον 11ο αιώνα πάνω στα ερείπια αρχαίου ναού της Αρτέμιδος, αλλά το 1839 ο μισοερειπωμένος λόγω της Επανάστασης ναός ανακαινίστηκε. Ο Επιτάφιός της είναι ένας από τους ομορφότερους της πόλης.

Ο Άγιος Δημήτριος Λουμπαρδιάρης στου Φιλοπάππου

Στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, το εκκλησάκι του Λουμπαρδιάρη συγκεντρώνει πλήθη κόσμου τις άγιες τούτες μέρες, που έρχονται για να παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων και την πιο… ρομαντική επιτάφια ακολουθία της πόλης. Ιστορικά, η ανέγερση του παρεκκλησιού ανάγεται στην οθωμανική εποχή, ενώ η αναστήλωση του 1955 έφερε στο φως τοιχογραφίες του 18ου αιώνα.

Ο Άγιος Γεώργιος στον Λυκαβηττό

Εκεί ψηλά στον… Λυκαβηττό, το όμορφο εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου σε αποζημιώνει για την ταλαιπωρία στην κίνηση του περιφερειακού με κατανυκτική ατμόσφαιρα και μαγευτική θέα στη φωτισμένη «λαμπρή» Αθήνα. Χτίστηκε το 1870, σύμφωνα με τις επιταγές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, στη θέση του αρχαίου ναού του Ακραίου Δία.

Η Αγία Φωτεινή στην Αρδηττού

Κατανυκτική μαγεία μέσα στην καρδιά της πόλης, αυτό το εκκλησάκι μοιάζει καλά κρυμμένο και συνήθως έχει ελάχιστο κόσμο. Λέγεται πως χτίστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. στη θέση του ναού της Εκάτης, και δίπλα στο ιερό του Πανός και απολαμβάνει μαγευτική θέα στην Ακρόπολη, ενώ το προτιμούν ιδιαίτερα και οι συμπαθέστατες γάτες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v