TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/10)

Οι πρεμιέρες, οι νέες σειρές, τα ντέρμπι του Champions League και της Euroleague και δέκα από τις καλύτερες ξένες ταινίες που προβάλλονται αυτή την εβδομάδα στη μικρή οθόνη.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (17-23/10)
Οι πρώτες εβδομάδες μετά την παρουσίαση του νέου προγράμματος κάθε καναλιού έχουν περάσει, ήδη τα πρώτα κονταροχτυπήματα άρχισαν για τα καλά σε κάθε ζώνη, χωρίς ακόμη να έχουν αναδειχθεί σίγουροι νικητές, και έπεται συνέχεια: Αυτή την εβδομάδα, ο ΑΝΤ1 ρίχνει στο βραδινό του πρόγραμμα το νέο κύκλο των Συμμαθητών (από Δευτέρα και κάθε βράδυ στις 22.15) και τη δεύτερη σεζόν του Daddy Cool (Τρίτη στις 23.15), ενώ στον Alpha την ερχόμενη εβδομάδα κάνουν πρεμιέρα και οι δύο νέες εβδομαδιαίες σειρές του, η «Λέξη που δεν λες» και ο «Αστέρας Ραχούλας» (Δευτέρα και Τρίτη στις 21.50 αντίστοιχα). Κατά τα άλλα, το πρόγραμμα γεμίζει με πολλές και ενδιαφέρουσες ξένες ταινίες:

*Αλμπερτ Νομπς (2011), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα, μία γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει ντυμένη άντρας και δουλεύοντας για 30 χρόνια ως υπάλληλος ξενοδοχείου με το όνομα Άλμπερτ Νομπς. Η ταινία ήταν σχέδιο ζωής για την Γκλεν Κλόουζ, που εδώ κρατά ρόλο παραγωγού, σεναριογράφου και απίστευτα μεταμορφωμένης πρωταγωνίστριας.

*Η Αλήθεια (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η ιστορία των δημοσιογράφων Νταν Ράδερ και Μέρι Μέιπς, οι οποίοι λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2004 αποκάλυψαν άγνωστα στοιχεία σχετικά με τη στρατιωτική θητεία του Τζορτζ Μπους. Πρωταγωνιστούν οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Κέιτ Μπλάνσετ.

*Η Πλεκτάνη (2008), Τρίτη στις 22.00, Star
Ο καλύτερος πράκτορας της CIA και ένας βετεράνος της υπηρεσίας παρακολουθούν έναν ανερχόμενο ηγέτη τρομοκρατών και αποφασίζουν να εισχωρήσουν στον σκοτεινό του κόσμο για να τον πιάσουν στη «φάκα». Κατασκοπική περιπέτεια σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ – πρωταγωνιστούν ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Ράσελ Κρόου.

*Dheepan (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Για να ξεφύγουν από τον πόλεμο στη Σρι Λάνκα, ένας άνδρας, μία γυναίκα κι ένα κορίτσι παριστάνουν την οικογένεια και καταλήγουν στη Γαλλία. Η ταινία βραβεύτηκε στο Φεστιβάλ Καννών με τον Χρυσό Φοίνικα και αποτελεί χωρίς αμφιβολία μία από τις κορυφαίες της περασμένης σεζόν. Σκηνοθετεί ο Ζακ Οντιάρ.

*Παιχνίδια Εξουσίας (2007), Πέμπτη στις 21.50, ALPHA
Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία κατασκοπίας διά χειρός Μάικ Νίκολς και Άαρον Σόρκιν, διηγείται την περιπέτεια ενός playboy γερουσιαστή, ενός αποστάτη πράκτορα της CIA και μιας πανέμορφης κοσμικής κυρίας από το Χιούστον που ένωσαν τις δυνάμεις τους και διηύθυναν την πιο επιτυχημένη μυστική επιχείρηση της δεκαετίας του '80. Με τους Τομ Χανκς, Τζούλια Ρόμπερτς, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Έιμυ Άνταμς, Έμιλυ Μπλαντ.

*Digging for fire (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Ένα κόκαλο κι ένα όπλο θαμμένα στην αυλή του σπιτιού, είναι η αφορμή ώστε ένα ζευγάρι να περάσει χωριστά ένα περιπετειώδες Σαββατοκύριακο. Ο καθένας ψάχνει απαντήσεις στα δικά του ερωτήματα... Ο Ορλάντο Μπλουμ και η Μπρι Λάρσον πρωταγωνιστούν σε αυτή τη δραμεντί του Τζο Σουάνμπεργκ.

*Η Συμμορία των Μάγων (2013), Πέμπτη στις 22.00, Star
Oι δεξιοτέχνες «Τέσσερις Καβαλάρηδες» είναι μια ομάδα μοντέρνων «μάγων», οι οποίοι – ως σύγχρονοι Ρομπέν των Δασών – καταφέρνουν να ληστέψουν τα πιο καλά φυλασσόμενα χρηματοκιβώτια διεθνώς, παίζοντας με τη δύναμη του μυαλού - και τα νεύρα των διωκτικών αρχών. Στην ταινία – που προσφάτως απέκτησε και σίκουελ – πρωταγωνιστούν οι Τζέσε Άιζενμπεργκ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντέιβ Φράνκο, Μάικλ Κέιν.

*Dark Shadows (2012), Παρασκευή στις 23.00, ALPHA
Το 1752, η οικογένεια Κόλινς αποφασίζει να μετοικίσει από το Λίβερπουλ της Αγγλίας στην Αμερική. Ακόμα κι ένας ωκεανός, όμως, δεν είναι αρκετός για να δραπετεύσουν από την κατάρα που καταδιώκει την οικογένειά τους: Μία μάγισσα μεταμορφώνει τον γιο της οικογένειας σε βρικόλακα, που ελευθερώνεται κατά λάθος δύο αιώνες μετά, το 1972, για να βρεθεί σε μία εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Μία πραγματικότητα… στην φαντασία του Τιμ Μπάρτον. Με τους Τζόνι Ντεπ, Ελένα Μπόναμ Κάρτερ, Εύα Γκριν, Μισέλ Φάιφερ.

*Το μυστικό στα μάτια τους (2015), Κυριακή στις 22.00, Novacinema1HD
Λος Αντζελες, 2002. Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών καλείται να ερευνήσει την δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας. Δεκατρία χρόνια αργότερα, η υπόθεση εξακολουθεί να τον στοιχειώνει... Εξίσου στοιχειωτική είναι και η σκηνοθεσία του Μπίλι Ρέι, όπως και οι ερμηνείες των Νικόλ Κίντμαν, Τσιουετέλ Ετζίοφορ και Τζούλια Ρόμπερτς.

*Captain America: Ο πρώτος εκδικητής (2011), Κυριακή στις 22.00, ΑΝΤ1
Η ιστορία ξεκινάει το 1942, όταν ο Στιβ Ρότζερς θεωρείται σωματικά ανίκανος να καταταγεί στον αμερικάνικο στρατό και να πολεμήσει τους Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εθελοντικά όμως, παίρνει μέρος στη μυστική στρατιωτική οργάνωση «Αναγέννηση» και μετατρέπεται στον σούπερ στρατιώτη, Captain America. Με σύμμαχο τον Μπάκι Μπαρνς, πολεμάει με όλες του τις δυνάμεις τον Ρεντ Σκαλ (Red Skull), τον ύπουλο αρχηγό των προηγμένων οπλικών συστημάτων του Χίτλερ. Υπέροχα εφέ, άφθονη δράση και ιστορικό φόντο για μία απολαυστική ταινία της Marvel με πρωταγωνιστή τον Κρις Έβανς.

Οι αθλητικές αναμετρήσεις της εβδομάδας
*Champions League, Μπαρτσελόνα-Μάντσεστερ Σίτι, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1
*Euroleague, Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές, Πέμπτη στις 19.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v