Αξέχαστες ατάκες από τα ελληνικά reality

Οι πιο εκρηκτικές, οι πιο καλτ, οι πιο απολαυστικές ατάκες που μας χάρισαν τα reality shows της ελληνικής τηλεόρασης.
Αξέχαστες ατάκες από τα ελληνικά reality
Η Άσπα δεν καταλαβαίνει την έκρηξη της Φωτεινής, η Ρέα κλαίει που δεν την αγκαλιάζει ο Κώστας, η Δάφνη Μπόκοτα επικαλείται τα Νέα του Ψαροντούφεκου και η Μαίρη επιμένει ότι δεν υπήρξε χαρτάκι, αλλά συνεννόηση.

Σας θυμίζουν κάτι τα παραπάνω; Θα σας θύμιζαν πριν δέκα χρόνια, την εποχή που τα reality και talent shows έγραφαν «χρυσές» σελίδες στην ελληνική τηλεόραση, και όλη μας η έγνοια ήταν ποιος μάλωσε με ποιον, ποιος έδωσε πού την αρνητική του ψήφο και αν δέκα εντελώς άγνωστοι σε εμάς άνθρωποι θα φάνε το βράδυ λουκουμάδες ή μακαρόνια.

Κι αν κάτι μας έμεινε μετά από όλη αυτή την δεκαετία του cult trash, είναι μερικά από τα πιο εκρηκτικά και απολαυστικά σκηνικά στην Ιστορία της μικρής οθόνης, γεμάτα ατάκες που χρησιμοποιούνται ακόμα και σήμερα ή έχουν γίνει… φράσεις-θρύλοι στην εγχώρια ποπ κουλτούρα. Όπως οι εξής:

Δεν καταλαβαίνω την έκρηξή σου

Η Άσπα Τσίνα, παίκτρια του Fame Story, δε χαρίζει κάστανα και ξέρει πώς να εκνευρίζει τις δύο άσπονδες συμπαίκτριές της, την Φωτεινή και την Ελεάννα. Μπόνους ατάκες, αυτές των εχθρών της: «Τι ζητάς ρε συ Άσπα; Τι-της-έχω-κάνει-της-μα***μένης-γ**ωτό-αστοδιάλο;» και «Την οικογένεια μου δε θα την ξαναπιάσεις στο στόμα σου γιατί θα γίνω σκύλα και θα σου βγάλω τα μάτια ρε συ Άσπα».

Βλάχα, Βλαχάρα, τελευταία..!

Ο Παναγιώτης Χατζηστεφάνου, καθηγητής στο Fame Story, στολίζει με καταιγισμό σχολίων την κριτή Δάφνη Μπόκοτα, που τόλμησε να βάλει στο στόμα της τους New York Times.

Εμένα γιατί δε μ’ αγκαλιάζουν, δεν το καταλαβαίνω..!

Το πρώτο δράμα του πρώτου reality game που είδαμε ποτέ στην ελληνική τηλεόραση είχε ως πρωταγωνίστρια μια ερασιτέχνη μαγείρισσα που κλαίει επειδή ο Κώστας και ο Ντίνος δεν την αγκαλιάζουν όπως τα άλλα κορίτσια. Οι εποχές της αθωότητας…

Δεν υφίσταται χαρτάκι

Στο πρώτο reality του Mega, το Bar, μάθαμε τι θα πει στρατηγική. Κυρίως από τη Μαίρη Γεώρτση, την παίκτρια για την οποία βγήκε και τραγουδάκι εκείνη την εποχή (το… αλληγορικό «Μαίρη / Με τη στρατηγική σου / Τα πενήντα είναι δικά σου / Στάνταρ»). Το μεγαλύτερο σούσουρο στο παιχνίδι προκλήθηκε όταν οι υπόλοιποι κατηγορούσαν τη Μαίρη ότι κάνει συνεννοήσεις για να βγάλει άλλους παίκτες από το παιχνίδι, δίνοντας κρυφά χαρτάκια για να μην τη δουν οι κάμερες.

Τι λες τώρα;

Στο ίδιο παιχνίδι, ο περίφημος Λορέντζο Καριέρε, αργότερα μέλος του συγκροτήματος «Φίλοι για πάντα», έκανε μόδα την ατάκα «Τι λες τώρα;», όσο παρακολουθούσε αγώνα της Πανάθας και παρακαλούσε το θεό να μην εκτελέσει πέναλτι ο Μπασινάς. Έξτρα μπόνους, το σύνθημα της εποχής: "Ρε Λορέντζο, τι λες τώρα, που θα παίζετε στις 4 η ώρα"!

Πού είναι τα κουτάλια

Σε ένα σουρεάλ show που μας χάρισε φιγούρες όπως το Γωγουλίνι, το Ισπογλίνι και ο Κλεάνθης-Ωνάσης, μεγαλύτερη φιγούρα όλων αναδείχθηκε η Ρούλα Βροχοπούλου. Στην πιο εκρηκτική στιγμή του The Wall, μία νεαρή παίκτρια τολμά να ρωτήσει τη Ρούλα πού είναι τα κουτάλια, και το ξέσπασμά της περνά στην Ιστορία του καλτ.

Σκάσε, ηλίθια!

Fame Story και πάλι, αυτή τη φορά με αυτό το αναπάντεχο, φαρμακερό «stop» που έριξε ο κριτής του show, Νίκος Μουρατίδης, στον καθηγητή styling Μάρκελλο Νύκτα.

Σκίστε!

Στο Next Top Model, τα υποψήφια μοντέλα ετοιμάζονται να κατακτήσουν την πασαρέλα στην επίδειξη του σχεδιαστή-κριτή Χριστόφορου Κοτέντου. Και εκείνος έχει τον κατάλληλο τρόπο να τις εμψυχώσει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v