TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/9-2/10)

Δέκα ταινίες και ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι που δεν πρέπει να χάσετε αυτή την εβδομάδα στην ελληνική τηλεόραση.
TV: Τι να δείτε αυτή την εβδομάδα (26/9-2/10)
Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την «μεγάλη» εβδομάδα των τηλεοπτικών σταθμών, αυτή κατά την οποία θα γίνουν μαζικά οι περισσότερες πρεμιέρες εκπομπών και ελληνικών σειρών. Ως τότε, όμως, το πρόγραμμα γεμίζει με ωραίες ταινίες, αλλά και Champions League, που θα μας κρατήσουν καλή παρέα τα βράδια. Δείτε… τι θα δείτε.

*The Grandmaster (2013), Δευτέρα στις 21.50, ΕΡΤ2
Μια ταινία για τη ζωή του Ιπ Μαν, θρυλικού δεξιοτέχνη του κουνγκ φου, την καθιέρωσή του ως κορυφαίου δασκάλου των πολεμικών τεχνών στο Χονγκ Κονγκ της δεκαετίας του ’30 και τη ρομαντική σχέση του με τη δυναμική Γκονγκ Ερ, σκηνοθετημένη με το γνωστό στιλ του Γουόνγκ Καρ Βάι.

*Machete (2010), Δευτέρα στις 23.00, Mega
Ξεφεύγοντας οριακά από τον θάνατο μετά από μία αναμέτρηση με τον περιβόητο Μεξικανό βαρόνο ναρκωτικών Τόρες, ο Ματσέτε οδηγείται στο Τέξας όπου προσπαθεί να καθαρίσει το όνομά του και να εκδικηθεί. Και η στιλιζαρισμένη βία περισσεύει, χάρη στην αισθητική του «άλλου μισού» του Ταραντίνο, του σκηνοθέτη Ρόμπερτ Ροντρίγκες.

*Miami Vice (2009), Τρίτη στις 21.00, Alpha
Ένα αχτύπητο ζευγάρι πρακτόρων ζουν καθημερινά την ένταση στις ναρκογειτονιές της Φλόριντα, μέχρι που σε μια μυστική αποστολή διείσδυσης σε ένα μεγάλο καρτέλ ναρκωτικών ο Σόνι ερωτεύεται τη σύζυγο του αρχηγού. Ο Μάικλ Μαν (ξανα)μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη σειρά των ‘80s, με τους Κόλιν Φάρελ, Τζέιμι Φοξ, Γκονγκ Λι, Τζάστιν Θερό.

*Το Πρόγραμμα (2015), Τρίτη στις 22.00, Novacinema1HD
Έχοντας νικήσει τον καρκίνο, ο ποδηλάτης Λανς Αρμστρονγκ κερδίζει εφτά φορές τον Γύρο της Γαλλίας. Ένας δημοσιογράφος, όμως, ρισκάροντας τα πάντα, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει την αλήθεια. Και ο Στίβεν Φρίαρς μεταφέρει τη γνωστή αθλητική ιστορία στην οθόνη, με τους Γκιγιόμ Κανέ και Ντάστιν Χόφμαν.

*Wolf Totem (2015), Τετάρτη στις 22.00, Novacinema1HD
Κατά την κινεζική Πολιτιστική Επανάσταση, ένας φοιτητής πηγαίνει στην επαρχία με εντολή να επιμορφώσει τους νομάδες. Όταν, όμως, συναντά τους λύκους της περιοχής, οι προτεραιότητές του αλλάζουν. Η… υιοθεσία της αγέλης γίνεται ένα δυνατό δράμα στα χέρια του σκηνοθέτη Ζαν Ζακ Ανό.

*Ψάχνοντας τον Σούγκαρμαν (2012), Τετάρτη στις 22.15, ΕΡΤ2
Ο Σούγκαρμαν είναι ο πιο… διάσημος άγνωστος μουσικός, που στα ‘60s ηχογράφησε δύο δίσκους και θα γινόταν το επόμενο μεγάλο όνομα στην Ιστορία της μουσικής, μόνο που άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Μια κασέτα του όμως έφτασε στη Νότια Αφρική, όπου ο Σούγκαρμαν έγινε ροκ είδωλο, και σήμερα, δύο θαυμαστές του αποφασίζουν να ψάξουν τα ίχνη του. Η αναζήτησή τους γίνεται ένα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ του 21ου αιώνα.

*Κλέφτης Αυτοκινήτων (2015), Πέμπτη στις 22.00, Novacinema1HD
Η παραβατική συμπεριφορά φέρνει τον Μπίλι αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Όμως, στο αναμορφωτήριο αποδεικνύεται πως ο χαρακτήρας του αποτελεί πηγή έμπνευσης για τον ίδιο και για τους γύρω του, σε μια κοινωνική ταινία του Μπράντλεϊ Κάπλαν με τους Έμορι Κοέν, Ουίλιαμ Μέισι και Φελίσιτι Χάφμαν.

*Killer Joe (2011), Παρασκευή στις 1.15, Star
Χρεωμένος και απελπισμένος, ο Κρις αποφασίζει να οργανώσει τη δολοφονία της μητέρας του και να συλλέξει τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. Προσλαμβάνει τον Τζο Κούπερ, έναν επαγγελματία εκτελεστή, ο οποίος όμως ζητά την μικρότερη αδερφή του Κρις, Ντότι, ως «ενέχυρο»... Η συνέχεια της «τρελής συμφωνίας» επί της οθόνης, διά χειρός Φρίντκιν, και με ρεσιτάλ ερμηνειών από τους Μάθιου Μακόναχι και Τζούνο Τεμπλ.

*Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού (2004), Σάββατο στις 21.00, ΕΡΤ2
Ο Τσάρλι Κάουφμαν υπογράφει ένα από τα πιο ιδιαίτερα σενάρια του 21ου αιώνα, και βάζει τον Τζιμ Κάρεϊ να απευθύνεται σε μια κλινική διαγραφής αναμνήσεων για να ξεχάσει την πρώην αγαπημένη του. Πώς μπορεί όμως να σώσει τις μνήμες όταν αλλάξει γνώμη; Σκηνοθετεί ο Μισέλ Γκοντρί, συμπρωταγωνιστούν οι Κέιτ Γουίνσλετ, Κίρστεν Ντανστ και Μαρκ Ράφαλο.

*Crazy, Stupid, Love (2011), Σάββατο στις 22.50, Star
Όταν η γυναίκα του ζητά διαζύγιο, ο Καλ, ένας ήσυχος μεσήλικας, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο Τζέικομπ, νεαρός καρδιοκατακτητής, αναλαμβάνει να τον βοηθήσει να ξανασταθεί στα πόδια του με ταχύρρυθμα μαθήματα φλερτ. Τα παιχνίδια της γοητείας και του έρωτα μετατρέπονται σε μια «φρέσκια» κομεντί με τους Στιβ Καρέλ, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζούλιαν Μουρ, Έμα Στόουν, Μαρίσα Τομέι και Κέβιν Μπέικον.

*Ματωμένο Διαμάντι (2006), Κυριακή στις 23.15, Star
Με φόντο τον εμφύλιο της Σιέρα Λεόνε, ένας λαθρέμπορος διαμαντιών και μία ιδεαλίστρια δημοσιογράφος μπλέκουν σε ένα κυνήγι ενάντια στην διαφθορά και τις απάνθρωπες τακτικές των αδαμαντωρυχείων της περιοχής. Εξαιρετικοί στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Τζένιφερ Κόνελι, Ντζιμόν Χουνσού και Λεονάρντο Ντικάπριο.

Η αθλητική αναμέτρηση της εβδομάδας
*Champions League: Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπάγερν, Τετάρτη στις 21.45, ΕΡΤ1

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v