8 κλασικές… καμένες φάρσες της ελληνικής τηλεόρασης

Δείτε τις οκτώ πιο… ιδιαίτερες, πιο «καμένες», πιο κλασικές τηλεφωνικές φάρσες σε παρουσιαστές της καλτ ελληνικής τηλεόρασης.
8 κλασικές… καμένες φάρσες της ελληνικής τηλεόρασης
Από τις πιο απολαυστικές στιγμές της τηλεοπτικής μεταμεσονύκτιας εμπειρίας, εκείνες τις εποχές που ακόμα υπήρχε πληθώρα καμένων εκπομπών «λόγου», ήταν η παρακολούθηση σουρεαλιστικών συζητήσεων σε κωμικοτραγικά πάνελ. Φανατισμένοι «αναλυτές» ποδοσφαίρου, πολιτικοί αρχηγοί μικρών κομμάτων και καλτ φιγούρες της ελληνικής υποκουλτούρας εμφανίζονταν κάθε βράδυ στις οθόνες περιφερειακών καναλιών και το μυστικό της «επιτυχίας» τους ήταν η άμεση επικοινωνία με τους τηλεθεατές. Τόσο άμεση που ορισμένες φορές… ξεπερνούσε τα όρια.

Όπως συνέβη στις παρακάτω περιπτώσεις «καμένων» τηλεφωνικών φαρσών σε τέτοιες εκπομπές, που το… «ιδιαίτερο» κοινό της ελληνικής τηλεόρασης έχει αναγάγει σε αν όχι θρυλικές, τουλάχιστον κλασικές στιγμές της μικρής οθόνης. Απολαύστε… με δική σας ευθύνη.

*Οι πεντηκοστιανές καλόγριες

Ο ηγέτης της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, διαβάζει live από το στούντιό του, παρούσης της… μυστηριώδους άλαλης συμπαρουσιάστριάς του, επιστολές αναγνωστών. Ώσπου συναντά ένα γράμμα που περιέχει διήγηση περιστατικών όπως την μεταμφίεση σε πεντηκοστιανές καλόγριες, το τρύπωμα στο σπίτι του Νίκου Γκάλη, την Χρυσή Αυγή και έναν παλαίμαχο ποδοσφαιριστή με τον οποίο πήγε για ψάρεμα. Η σπαρταριστή επιστολή, που ο Λεβέντης επιχειρεί ειλικρινά και σοβαρά να κατανοήσει, καταλήγει στο φλέγον ερώτημα: «Θέλω να μου πείτε πότε πέφτει το Πάσχα του 2013». Το κερασάκι στην τούρτα είναι η επόμενη… αλληγορική επιστολή με την δωρεάν πανσιόν του θείου Τζον.

*Ο Σωτήρης και ο Τσουκαλάς

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για φάρσα ή για ειλικρινή θυμό του τηλεθεατή του Τσουκαλά από την γνωστή εκπομπή για τον «Θρύλο», αλλά οι φράσεις «του κολλητιού σου ο κολλητός», «μην γκαζώνεις τόσο πολύ» και το όνομα Σωτηράκης ακόμα μας προκαλούν γέλιο κάθε φορά που ακούγονται. Στην συγκεκριμένη φάρσα, τηλεθεατής καλεί για να παραπονεθεί στον Τσουκαλά για το «άντε γεια» που εισέπραξε τις προάλλες, αλλά με τις συνεχείς αναφορές του στον Σωτηράκη, καταφέρνει να εισπράξει άλλο ένα.

*Το μιλφέιγ του Εθνικού Σταρ

Η εκπομπή του Εθνικού Σταρ, το θρυλικό «Τηλε-φτυάρι» του πειραιώτικου TV Magic, είχε μία και μόνο χρησιμότητα: Την εκτόνωση των τηλεθεατών, που καλούσαν συνεχώς για να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο: Να προφασιστούν ένα άσχετο θέμα ξεκινώντας να μιλούν και ξαφνικά να αρχίσουν μανιασμένα να σκυλοβρίζουν τον εκκεντρικό παρουσιαστή. Η παραπάνω φάρσα δεν αποτελεί εξαίρεση – απλώς εδώ, ο θεατής σκαρφίστηκε μία ιδιαίτερα ωραία ερώτηση για να ξεκινήσει τη συζήτηση: Τι εννοεί ο Εθνικός Σταρ στο τραγούδι του που λέει «Στην Ελλάδα δεν γουστάρουνε τους gay, αλλά τρώνε όλοι μιλφέι(γ)»; Για την συνέχεια είναι απαραίτητη η γονική συναίνεση. Εδώ θα βρείτε και την μεγάλη ανθολογία… γαλλικών που έχει δεχθεί κατά καιρούς ο κ. Ευαγγελόπουλος.

*Ο ultimate Frank

Πρώην φωσκολικός ήρωας, ο τηλεπαρουσιαστής καμένης εκπομπής του καναλιού Seven – εδώ ντυμένος Ζορό – δέχεται απανωτά τηλεφωνήματα από έναν τηλεθεατή ο οποίος δεν λέει τίποτα άλλο παρά… «Φρανκ. Φρανκ. Φρανκ. Φρανκ». Κι όποιος αντέξει.

*Η καράφλα του Ραπτόπουλου

Ιδιαίτερα δημοφιλής εκπομπή αθλητικού σταθμού της Θεσσαλονίκης, με σήμα… ακαταλληλότητας πάνω δεξιά, δέχεται τηλεφωνήματα από οπαδούς που απλώς θέλουν να του επισημάνουν… την καράφλα του κεντρικού παρουσιαστή, κ. Ραπτόπουλου. Και εκείνος θυμώνει – κάθε φορά.

*Ο ατέλειωτος αριθμός

Φίλος της εκπομπής του σεπτού κ. Παπανικόλα του «Τηλεφώς» καλεί και του ζητούν το κινητό του. Τότε εκείνος αρχίζει να λέει ένα-ένα τα ψηφία, μόνο που είναι περισσότερα από το κανονικό. Και μπόνους ένα μικρό βρισίδι, το οποίο μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ο παρουσιαστής, αφού στην συνέχεια μονολογεί: «Μάλλον έκανε φάρσα ο κύριος». Λες;

*Η Ελένη από τη Μάνη

Άλλη μία… ειδικού ακροατηρίου εκπομπή με δύο ηλικιωμένους κυρίους που δέχονται τηλεφωνήματα θεατών, συνομιλούν με την Ελένη από τη Μάνη. Δυστυχώς γι’ αυτούς, στη φράση «είμαι η Ελένη», απαντούν με την ερώτηση «Ποια Ελένη;». Μόνο που δεν ακούν την πληρωμένη απάντηση της τηλεθεάτριας, που κλείνει αμέσως το τηλέφωνο, και απορούν, παρακαλώντας την να ξαναπάρει.

*Το SMS στον Γεωργίου

Επί τέσσερα λεπτά, ο γνωστός… showman της αθλητικής τηλεόρασης Γιώργος Γεωργίου μιλά συγκινημένος στους τηλεθεατές του Τηλε-Αστυ για την κόρη του που πέρασε στο Κολλέγιο από τους πρώτους. Και εκεί, στο τέταρτο λεπτό, δέχεται ένα SMS που το διαβάζει στον αέρα και… χαλά όλο τη δακρύβρεχτη ατμόσφαιρα που είχε στήσει.

Επιμέλεια: Γιώργος Κόκουβας, Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v