Οι απίστευτες on air γκάφες της ελληνικής TV

Ανοιχτά μικρόφωνα, πτώσεις, τούμπες, σκηνοθετικά εγκλήματα και άλλες γκάφες της ελληνικής τηλεόρασης που ευθύνονται... για γέλια και για κλάματα.
Οι απίστευτες on air γκάφες της ελληνικής TV
του Γιώργου Κόκουβα

Τα μικρόφωνά τους είναι ανοιχτά αλλά δεν το έχουν καταλάβει. Η φύση ή το πλατό τους βάζουν εμπόδια με αποτέλεσμα θεαματικές πτώσεις και κωλοτούμπες. Παρουσιαστές και εκφωνητές δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλούν. Αυτές είναι οι κυριότερες αιτίες για τις τηλεοπτικές γκάφες on air, όπως αυτές που μπορείτε να απολαύσετε στα παρακάτω video και να γελάσετε (ή να κλάψετε) με τα απρόοπτα της μικρής οθόνης.

*Το νευρικό γέλιο του Bakayoko 

 

Μετά από κρίσιμο αγώνα του ΠΑΣ Γιάννενα, ο δημοσιογράφος κάνει μια ερώτηση στον Bakayoko, και ο διερμηνέας κάνει την μετάφραση… λειψή. Πιθανότατα αυτός είναι ο λόγος που δεν ακούσαμε ποτέ την απάντηση του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν μπορούσε να σταματήσει το απολαυστικό νευρικό του γέλιο.

*Η τούμπα του εφευρέτη 

 

Εφευρέτης εμφανίζεται στην κάμερα της πρωινής εκπομπής των Καμπουράκη-Οικονομέα για να παρουσιάσει το νέο «παπί» που σχεδίασε, το οποίο καίει νερό. Το παπί όμως παίρνει μπρος, το γκάζι κολλάει, και ο εφευρέτης βρίσκεται ανάσκελα στο έδαφος. Και σαν να μην έφτανε αυτό το ρεζιλίκι, ένας συνεργάτης του καταφθάνει για να απομακρύνει το μηχανάκι, τραβώντας κατά λάθος μαζί και το μικρόφωνο του ρεπόρτερ, δημιουργώντας ένα σκηνικό που θυμίζει έντονα Πήτερ Σέλλερς.

*Το χρυσό μετάλλιο που δεν πήραμε ποτέ



Παρακολουθούμε τον τελικό κολύμβησης στα 200 μέτρα, και ο έλληνας συμμετέχων στην κούρσα προπορεύεται. Φτάνει πρώτος στα 100 πρώτα μέτρα της κούρσας, αλλά ο εκφωνητής της ΕΡΤ ξεχνά ότι οι αθλητές πρέπει να ξανακάνουν την ίδια διαδρομή στην πισίνα ακόμη μία φορά, και πανηγυρίζει το χρυσό μας μετάλλιο επί ώρα – αυτό που ποτέ τελικά δεν πήραμε.

*Η Μικρή Δωρούλα και ο Καμπουράκης
 
 

Ο Δημήτρης Καμπουράκης ξαναχτυπά, αυτή τη φορά προδομένος από την τεχνολογία και τον σκηνοθέτη του. Ένα ωραίο πρωί, αποφάσισε να διαβάσει ένα SMS που όπως λέει του το έστειλε ένας φίλος του που βρισκόταν στις Βρυξέλλες, και υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας συνάντησης ελλήνων πολιτικών. Μόνο που η κάμερα εκείνη την στιγμή, χωρίς να το ξέρει ο παρουσιαστής, πλησιάζει την οθόνη του κινητού, όπου διακρίνεται καθαρά ότι αποστολέας του μηνύματος είναι η «Μικρή Δωρούλα».

*Η Άντζελα ψάχνει την Άντζυ
 
 

Η λαίδη του ελληνικού τραγουδιού Άντζελα Δημητρίου συγκινήθηκε πολύ από την εξομολόγηση της συναδέλφου της Άντζυς Σαμίου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο στην εκπομπή την επόμενη ημέρα, την ώρα που η Τατιάνα πρόβαλε σκηνές-«κονσέρβα» από την προηγούμενη εκπομπή. Έλα όμως που η Άντζελα νομίζει ότι η Άντζυ βρίσκεται εκείνη την ώρα ζωντανά στο πλατό και αρχίζει συνομιλία μαζί της! Ίσως ακόμα απορεί γιατί η Άντζυ δεν της απάντησε ποτέ – και ίσως η Τατιάνα ακόμα γελάει με το περιστατικό.

*Τα ανοιχτά μικρόφωνα των υπουργών 

 

Τι να πρωτοσχολιάσουμε σε αυτό το video; Την αγωνία του Γιώργου Αλογοσκούφη για τις δύσκολες ερωτήσεις των δημοσιογράφων; Το χαρτομάντιλο που ζητά ο κρυωμένος υπουργός; Ή την αγανάκτηση της Μαριέττας Γιαννάκου, που δηλώνει, χωρίς να γνωρίζει ότι τα μικρόφωνα είναι ανοικτά, πως είναι πτώμα και πως η ημέρα είναι κτηνώδης.

*Ο Πάγκαλος δεν αντέχει 

 

Δεν γνωρίζουμε αν αληθεύει ο τίτλος του video και κατά πόσο ο Θεόδωρος Πάγκαλος… αερίστηκε στον αέρα, αλλά σίγουρα κάτι δεν πήγαινε καλά στην υγεία του πολιτικού κατά την διάρκεια συζήτησης στην «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη. Οι διαταραχές που βίωνε εκείνη την ώρα είναι εμφανείς.

*Είστε ακόμα στον αέρα 

 

Οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής «Εδώ και Τώρα» κάνουν την κλασική γκάφα «δεν-αντιλαμβάνομαι-ότι-είμαι-ακόμα-στον-αέρα» και νομίζοντας ότι έχουν περάσει σε διαφημίσεις χαλαρώνουν, αγκαλιάζονται και γελούν.

*Όταν η Όλγα ξεφεύγει… 

 

Τα σαρδάμ της Όλγας Τρέμη δεν είναι σπάνιο φαινόμενο. Αλλά το ξέσπασμά της είναι. Εδώ, μετά από μια δύσκολη ημέρα στην ανάγνωση του auto-cue, η Όλγα χάνει την μπάλα και την στιγμή που πέφτουν οι τίτλοι τέλους αφήνει τον εκνευρισμό της να εκφραστεί μέσα από τρεις λέξεις.

*Ο Γαλάτης και το περίφημο ακουστικό-κορδόνι 

 

Αγαπημένη γκάφα του τηλεοπτικού παρελθόντος, αυτή της τηλεπερσόνας με το όνομα Γαλάτης ευθύνεται για πολλά γέλια ανά την Ελλάδα. Ο γνωστός στους κύκλους της Μυκόνου σχεδιαστής μόδας πασχίζει να επαναφέρει το ακουστικό του στο αυτί κατά την διάρκεια συζήτησής του σε δελτίο ειδήσεων, αλλά αντ’ αυτού τοποθετεί στο αυτί του το κορδόνι της μπλούζας του. Και δηλώνει πως τώρα ακούει τέλεια.

*Πάμε πάλι, κύριε ΓΑΠ 

 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται κοντά στις ένοπλες δυνάμεις του τόπου για να ευχηθεί τα πατροπαράδοτα χρόνια πολλά το Πάσχα, αλλά συνεχώς κάνει λάθη. Οι δημοσιογράφοι του ζητούν να ξαναρχίσει από την αρχή αρκετές φορές, αλλά ευτυχώς για εμάς δεν κλείνουν στο μεταξύ τις κάμερες.

*Η μυθική τούμπα του Super Deal 

 

Στο γνωστό τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε προ ολίγων ετών ο Χρήστος Φερεντίνος στον ANT1, ένα από τα μοντέλα με τις βαλίτσες που στέκονταν πάνω στις σκάλες του στούντιο κληρωνόταν για να παίξει με τον συμμετέχοντα της βραδιάς. Το μοντέλο υπ’ αριθμόν τέσσερα, όμως, εκείνη την μοιραία βραδιά, βιάστηκε λίγο περισσότερο να κατέβει. Και κατέληξε στις εξέδρες του κοινού… με τα μούτρα.

*Ο Χρήστος Νέζος πέφτει στο νερό 

 

Απολαυστικός όπως πάντα, ο ταξιδιωτικός απεσταλμένος του MEGA και της εκπομπής «Πρωινό mou» καταφέρνει να σπείρει τον πανικό σε μια γαλήνια λίμνη, όπου αποφάσισε να μας δείξει on air από την Καστοριά πώς γίνεται η κωπηλασία, μαζί με μια ελληνίδα ολυμπιονίκη του σκιφ. Μόνο που γρήγορα με τις «επιδέξιες» κινήσεις του το πλεούμενο αναποδογυρίζει, και ο Χρήστος Νέζος πασχίζει να βγει από την λίμνη με αξιοπρέπεια και, κυρίως, να σώσει το iPhone του.

*Τα «μαλακισμένα» της βίλλας Αμαλία 

 

Κλείνουμε με άλλη μία γκάφα ανοιχτού μικροφώνου, από τον μετρ του είδους Δημήτρη Καμπουράκη, ο οποίος νομίζοντας πως έχει κλείσει το μικρόφωνό του για διαφημιστικό διάλειμμα, συνοψίζει στους διπλανούς του τα νέα από την βίλλα Αμαλία: «Αυτά τα μ… μπήκανε εκεί μέσα», ακούγεται να λέει.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v