Μεταμόσχευση πέους και στην Αθήνα!

Στην Αθήνα ιδρύεται το πρώτο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων, όπου θα γίνει η πρώτη μεταμόσχευση πέους.
Μεταμόσχευση πέους και στην Αθήνα!
Στην ίδρυση του πρώτου Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαφυλικής Χειρουργικής και Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων οδηγεί η συνεργασία του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Το κέντρο φιλοδοξεί να δώσει λύση στα προβλήματα χιλιάδων ανθρώπων που υποφέρουν από συγγενείς παθήσεις των γεννητικών οργάνων ή διαφυλικών διαταραχών. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, στην Ευρώπη ζουν περίπου 10.000-20.000 άνθρωποι που επιθυμούν να προχωρήσουν σε αλλαγή φύλου ή μεταμόσχευση γεννητικών οργάνων. Παρ’ όλα αυτά, ελάχιστοι το τολμούν λόγω του κοινωνικού στιγματισμού που υπάρχει ακόμα.

Το κέντρο θα απευθύνεται επίσης σε ανθρώπους που έχασαν το πέος τους λόγω ακρωτηριασμού, καρκίνου ή σπάνιες νόσους.

Η Αθήνα επιχειρεί να καινοτομήσει σε αυτό τον τομέα, και θα φιλοξενήσει αυτό το νέο χειρουργικό κέντρο, που ήδη έχει τον πρώτο του «υποψήφιο»: Ο 28χρονος γάλλος C. Franciosi έχει κάνει αίτηση για την πρώτη μεταμόσχευση πέους. Δηλώνει δε πως έχει κάνει απόπειρες αυτοκτονίας λόγω της έλλειψης φυσιολογικής σεξουαλικής ζωής.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει δύο τμήματα, αυτό της Μεταμόσχευσης Γεννητικών Οργάνων με υπεύθυνο τον Dr. Andre Van Der Merwe και το τμήμα Διαφυλικής Χειρουργικής με υπεύθυνο τον Dr. Vladimir Kojovic. Η πρώτη επέμβαση θα πραγματοποιηθεί από τους δύο παραπάνω χειρουργούς και τον δρ. Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v