Ουρές για τη νόμιμη μαριχουάνα στο Κολοράντο

Σαράντα καταστήματα νόμιμης πώλησης μαριχουάνας άνοιξαν τις πόρτες τους χτες στο Κολοράντο, με κατοίκους και τουρίστες να συρρέουν σχηματίζοντας ουρές.
Ουρές για τη νόμιμη μαριχουάνα στο Κολοράντο
Σαράντα καταστήματα πώλησης μαριχουάνας άνοιξαν τις πόρτες τους χτες στο Κολοράντο, μετά την νομιμοποίηση που τέθηκε σε ισχύ από 1η Ιανουαρίου 2014, και χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες έσπευσαν να αγοράσουν, σχηματίζοντας ουρές.

Οι υποστηρικτές της νομιμοποίησης κάνουν λόγο για ιστορική αλλαγή στη νομοθεσία περί ναρκωτικών που επικεντρωνόταν μέχρι προχθές στην τιμωρία και την απαγόρευση.

Πολλοί από αυτούς, σύμφωνα με άρθρο των New York Times, ήταν μακροχρόνιοι χρήστες και αρκετοί είχαν συλληφθεί για κατοχή μαριχουάνας στο παρελθόν.

Αυτή τη στιγμή, είκοσι πολιτείες των ΗΠΑ επιτρέπουν την φαρμακευτική χρήση της μαριχουάνας, ενώ το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον έγιναν, με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε πέρυσι, οι πρώτες πολιτείες που νομιμοποίησαν την κατοχή μικρής ποσότητας για λόγους ψυχαγωγίας –ό,τι δηλαδή ισχύει και για το αλκοόλ.

Μιλώντας στους New York Times, οι πελάτες των καταστημάτων που περίμεναν υπομονετικά στις ουρές, παρομοίωσαν την σημερινή μέρα με το τέλος της Ποτοαπαγόρευσης.

Πηγή: New York Times

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v