8 νέες χρήσεις για τα παλιά σας T-shirts

Δείτε έξυπνους τρόπους να αξιοποιήσετε τα μπλουζάκια που δεν φοράτε πια, μεταμορφώνοντάς τα σε ολοκαίνουρια αξεσουάρ.
8 νέες χρήσεις για τα παλιά σας T-shirts
Ψάξτε λίγη ώρα στα άδυτα της ντουλάπας σας και είμαστε σίγουροι ότι θα ξεθάψετε δεκάδες παλιά T-shirt που δεν χρησιμοποιείτε πια. Αν έχουν περάσει πολλοί μήνες από την τελευταία φορά που θυμάστε να τα φορέσατε, αυτό σημαίνει πως έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους ως μπλουζάκια.

Τονίζουμε το «ως μπλουζάκια», αφού το ύφασμά τους μόνο αχρείαστο δεν είναι. Φανταζόσασταν ότι ένα T-shirt που θα φορούσατε μόνο στον ύπνο σας ή για τις δουλειές του σπιτιού θα μπορούσε να μετατραπεί σε hip τσάντα; Ή ότι το μπλουζάκι που είστε έτοιμοι να πετάξετε στα σκουπίδια μπορεί με λίγη φαντασία και απλά υλικά να κοσμήσει τον λαιμό σας, το κεφάλι σας ή… το iPod σας;

Κι όμως, γίνεται. Παρακάτω, σας έχουμε απτές αποδείξεις με… φωτογραφικά ντοκουμέντα τέτοιων ιδεών, που θα μεταμορφώσουν τα παλιά σας T-shirts στα νέα σας αγαπημένα αξεσουάρ. Πατήστε στο link κάτω από κάθε φωτογραφία για να δείτε αναλυτικές, βήμα προς βήμα οδηγίες για το πώς θα κάνετε την «μεταμόρφωση».

*Στιλάτο scarf

Κόβοντας απλώς το μπλουζάκι από τους ώμους και κάτω – κρατώντας δηλαδή το κομμάτι του γιακά, μπορείτε να διαμορφώσετε κρόσια στο κάτω μέρος και να έχετε ένα ωραιότατο scarf για τον λαιμό σας.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

«Πλεκτό» βραχιόλι

«Δένοντας» κομμάτια υφάσματος από το T-shirt μεταξύ τους ώστε να σχηματίσουν ένα χοντρό υφασμάτινο βραχιόλι και προσθέτοντας πάνω του ξύλινες χάντρες, έχετε αυτό το αξεσουάρ που θα κάνει τη διαφορά στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Ναυτικό κολιέ

Με τον ίδιο τρόπο «δεσίματος», μπορεί το ύφασμα από μπλουζάκι να γίνει αξεσουάρ για τον λαιμό, ενώ με κομμάτια μονωτικής ταινίας σε διαφορετικά χρώματα θα δώσετε εναλλασσόμενους pop τόνους στο νέο σας κόσμημα.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Κορδέλα για τα μαλλιά

Το αυτοσχέδιο «τουρμπάνι» με το χρώμα από το (πρώην) αγαπημένο σας T-shirt θα κάνει πολλές από τις φίλες σας να ρωτήσουν από πού το πήρατε και εσάς να επιβεβαιώσετε ότι το μπλουζάκι… δεν πήγε στράφι.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Slasher scarf

Είναι το «τρυπητό μαντίλι» που θα δέσει χρωματικά με το μπλουζάκι που φοράτε κάθε φορά και θα δώσει αέρινο, κοσμοπολίτικο τόνο στο ντύσιμό σας. Αν κάποιο μπλουζάκι σας τρυπήσει, δείτε πώς θα το σώσετε… κάνοντάς του ακόμα περισσότερες τρύπες με το ψαλίδι.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Δαχτυλίδι-λουλούδι

Δείτε πώς θα μετατρέψετε ένα κομμάτι ύφασμα σε μίνι άνθος, το οποίο θα εφαρμόσετε σε δαχτυλίδι για να δημιουργήσετε το δικό σας κόσμημα που θα ταιριάξει με το cocktail dress σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να το προσαρμόσετε σε άλλα αξεσουάρ, όπως π.χ. πάνω σε ένα δερμάτινο ζευγάρι γάντια.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Hip τσάντα

Ενώστε τα μανίκια μιας μπλούζας ψηλά, δέστε το κάτω μέρος της και τι έχετε; Το βασικό «κέλυφος» μιας τσάντας, που μπορείτε να παίρνετε στις casual εξόδους σας για καφέ. Δείτε εδώ πώς θα τελειοποιήσετε αυτό το «κέλυφος», με μικρά δεσίματα στο κάτω μέρος και δικά σας σχέδια στο μπροστινό της μέρος. 

*Θήκη για mp3 player

Πέντε… ράμματα και τρία κομμάτια Velcro είναι αυτό που χρειάζεστε για να μεταμορφώσετε ένα μπλουζάκι σε μια ανθεκτική θήκη για το iPod σας ώστε να το προσαρμόζετε στο μπράτσο σας όταν βγαίνετε για τρέξιμο.
Βήμα προς βήμα οδηγίεςΕδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v