ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑΚΑΡΙΕΡΑ

Advertorial

Όσα ζήσαμε στη Σχολή Επιχειρηματικότητας ThinkYoung

Τρυπώσαμε στη φετινή Σχολή Επιχειρηματικότητας της Αθήνας και πήραμε πολύτιμες συμβουλές από τους μέντορες της Σχολής.

Όσα ζήσαμε στη Σχολή Επιχειρηματικότητας ThinkYoung

100 νέοι, επίδοξοι επιχειρηματίες βρέθηκαν στην φετινή Σχολή Επιχειρηματικότητας της Αθήνας για να μοιραστούν τις ιδέες τους, να γνωρίσουν άτομα με κοινά ενδιαφέροντα, αλλά πάνω από όλα για να εμπνευστούν και να πάρουν τα εφόδια αυτά που θα τους επιτρέψουν να κάνουν την ιδέα τους επιχειρηματική πραγματικότητα.

Για 5 ημέρες, οι συμμετέχοντες της Σχολής Επιχειρηματικότητας, που βρέθηκε για 3η χρονιά στην Ελλάδα από την ΜΚΟ ΤhinkYoung και με την στήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) και της Coca-Cola στην Ελλάδα, είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν επιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν ήδη διαγράψει τη δική τους πορεία στο χώρο.

Κάθε νέο επιχειρηματικό εγχείρημα όμως κρύβει και αρκετή ανασφάλεια. Οι επιχειρηματίες – καθηγητές της Σχολής έδωσαν απαντήσεις με τον δικό τους τρόπο και βάσει της δικής τους εμπειρίας στα πολλά ερωτήματα αλλά και προβληματισμούς των συμμετεχόντων. Ρωτήσαμε λοιπόν ορισμένους από αυτούς να μας πουν ποιοι είναι οι πιο συχνοί προβληματισμοί των νέων που σκέφτονται να κάνουν την δική τους επιχείρηση. Να τι μας είπαν:

Πώς ξέρω ότι η ιδέα μου είναι αρκετά καλή; Πρέπει να είναι πρωτότυπη;
Ο Στέφανος Πουλίδης, απόφοιτος και ο ίδιος της Σχολής Επιχειρηματικότητας 2016 και συνιδρυτής της Unique Minds, μιας πλατφόρμας που παρέχει σε μαθητές συμβουλές ακαδημαϊκού προσανατολισμού απαντά το εξής: «Μη χάνεις χρόνο προσπαθώντας να βρεις την ιδέα του ενός δις. Εντόπισε ένα πραγματικό πρόβλημα, δες πώς το λύνουν οι άλλοι και βελτίωσε τη λύση του. Κάνε το και έχεις ήδη πετύχει.»

Θα βγάλω χρήματα από την επιχειρηματική μου ιδέα;
Ο Κωσταπάνος Μηλιαρέσης, Γενικός Διευθυντής και Συνιδρυτής της Εthelon, τόνισε: «Απαραίτητα εφόδια που θα σε κάνουν να συνεχίσεις είναι να μην επαναπαύεσαι, να κάνεις το κάτι παραπάνω, να αναζητάς συνέχεια το ‘γιατί’. Όχι μόνο για να γίνεις ένας επιχειρηματίας ή ’αστέρι’, αλλά για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος στην καθημερινή σου ζωή. Μην ξεχνάς, η ευτυχία κρύβεται στην ευχαρίστηση του να καταφέρνεις κάτι και στη συγκίνηση της δημιουργικής προσπάθειας, όχι στην κατοχή χρημάτων!»

Έχω αγχωθεί με όλα αυτά που πρέπει να κάνω. Από πού πρέπει να ξεκινήσω;
H Μελίνα Ταπραντζή, Ιδρύτρια της Wise Greece, συμβουλεύει τους πιο αγχωμένους να μην το «παρακάνουν» με το σχεδιασμό: «Σίγουρα χρειάζεται ένα business plan και ένα πλάνο βιωσιμότητας, αλλά ο υπερβολικός σχεδιασμός μπορεί να οδηγήσει στο να μείνουμε τελικά μόνο στα σχέδια! Αν, λοιπόν, τα πρώτα νούμερα είναι ενθαρρυντικά, απλώς ξεκινήστε, προχωρήστε με το πλάνο σας και μάθετε στη διαδρομή, Όσο καλά και είναι προετοιμασμένος κανείς, είναι δεδομένο ότι θα συναντήσει μπροστά του εμπόδια που δεν είχε υπολογίσει. Οπότε βάλτε μπροστά τις μηχανές, θέστε το πλάνο σε εφαρμογή και διορθώστε τα λάθη στην πορεία. Μην περιμένετε να γίνει το πλάνο τέλειο για να το ξεκινήσετε, γιατί τελικά δε θα το ξεκινήσετε ποτέ!»

Αισθάνομαι πως θέλω να τα παρατήσω!

Ο Θάνος Γεραμάνης, Partner & Country Manager Greece της blueground τονίζει: "Να έχεις πίστη στο όραμά σου και να μην απογοητεύεσαι με την πρώτη δυσκολία. Στην επιχειρηματικότητα συναντάς πολλά εμπόδια και δυσκολίες. Κάθε εμπόδιο, όμως, κρύβει και μια ευκαιρία, μια ευκαιρία που θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου πιο γρήγορα."Αν οι παραπάνω συμβουλές σας φάνηκαν χρήσιμες, αλλά έχετε πολλές ερωτήσεις ακόμα, δηλώστε συμμετοχή στην επόμενη Σχολή Επιχειρηματικότητας ThinkYoung στον Βόλο, 4-8 Δεκεμβρίου: https://www.entrepreneurshipschool.com/volos-2017
SPONSORED LINKS

"Αν νιώθεις θλιμμένος ζεις στο παρελθόν. Αν είσαι ανήσυχος, ζεις στο μέλλον. Αν είσαι γαλήνιος, ζεις στο παρόν."

Λάο Τσε, 6ος αιώνας π.Χ., Κινέζος φιλόσοφος

  • 356 π.Χ.- Ο Ηρόστρατος βάζει φωτιά στο Ναό της Αρτέμιδας στην Έφεσο, ο οποίος ήταν και ένας από τα Επτά Θαύματα του Κόσμου.

    1774 - H Ρωσία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία υπογράφουν τη Συνθήκη Κιουτσούκ-Καϊναρτζή, σηματοδοτώντας τη λήξη του Ρωσοτουρκικού πολέμου.

    1957 - Ο Τσε Γκεβάρα γίνεται Κομμαντάντε του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας.

© 2002-2018 MEDIA2DAY