15αύγουστος: Last minute αποδράσεις με αυτοκίνητο

Πήλιο, Εύβοια, Μάνη και παράλια Ηπείρου υποδέχονται τις last minute 15αυγουστιάτικες αποδράσεις μας.
15αύγουστος: Last minute αποδράσεις με αυτοκίνητο
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η διαθεσιμότητα περιορισμένη – σχεδόν μηδενική – οι τιμές ψηλά, όμως εσείς θέλετε να ξεφύγετε (και) αυτό το τριημέρο από την πόλη. Μαζί σας.

Μα πού να πάτε; (κατά το λαϊκό άσμα). Έχουμε μερικές καλές προτάσεις, αρκετά καλές για την ακρίβεια, που δεν περιλαμβάνουν ακτοπλοϊκά και ενδείκνυται για ιδανικό τριημεράκι στην ακρογιαλιά.

Φορτώνουμε ρεζερβουάρ και φεύγουμε για…

Πήλιο παντός καιρού


Λίγες ώρες οδήγηση σας χωρίζουν από έναν εκ των πιο αγαπημένων ελληνικών προορισμών για όλο τον χρόνο. Το βουνό των Κενταύρων μετρά το ένα χαριτωμένο ορεινό χωριό μετά το άλλο, καταλήγοντας στο Αιγαίο και τον Παγασητικό για να δροσίσει τους καλοκαιρινούς επισκέπτες του. Δεν χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις για τις ομορφιές του Πηλίου. Θυμηθείτε μερικές από τις αγαπημένες μας πηλιορείτικες γωνιές εδώ.

Τι θα κάνετε: Θα βουτήξετε στις οικογενειακές παραλίες του Παγασητικού ή στα εκθαμβωτικά νερά του Αιγαίου, με κορυφαία αυτά του Μυλοπόταμου, του Αγίου Ιωάννη, της Πλάκας και του Παπά Νερό. Θα εξερευνήσετε τα πηλιορείτικα χωριά, θα δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ (must η «Συνάντηση» στον Κισσό, και θα απολαύσετε άφθονη… δροσιά σε γενναίες δόσεις – ας είναι καλά το βουνό.

Last minute διαμονή: Στο Hotel Ilianna στην Πορταριά με 110€ για ένα δίκλινο με πρωινό, στο Αρχοντικό Κίλια στην Μακρινίτσα με όμορφα δωμάτια και σούπερ θέα (110€ για ένα δίκλινο με πρωινό), στο Αρχοντικό Κόντου στη Βυζίτσα (150€ για ένα δίκλινο με πρωινό) και στην Βίλλα Blue Pine στην Πορταριά με 160€ για μία εξοχική κατοικία με δύο μονά κρεβάτια.

Νο budget διαμονή: Δύο από τις δημοφιλέστερες στους κύκλους τους «άγνωστες» παραλίες του Πηλίου είναι η Ανάληψη και η Παρίσαινα, στα «πόδια» της Ζαγοράς και ενδείκνυνται για ελεύθερο κάμπινγκ. Και οι δυο είναι βοτσαλωτές και καταπράσινες, με κρυστάλλινα νερά και αρκετή σκιά. Το ταβερνάκι λίγο πριν την παραλία της Ανάληψης εγγυάται ότι δε θα σας λείψει ποτέ κρύο νερό, καφές, πρωινό και σπιτικό φαγητό. Μία ακόμα επιλογή είναι η Μελανή, δίπλα στα Ποτιστικά, με αμμουδιά και το απαραίτητο ταβερνείο.

Διαβάστε επίσης: Οι καλύτερες παραλίες του Πηλίου

Γύθειο και πέριξ

Ελάχιστοι ηπειρωτικοί προορισμοί μπορούν να καυχώνται για το νησιώτικο άρωμά τους. Το Γύθειο είναι ένα από αυτά. Θαλασσινό και ηπειρωτικό, πολύχρωμο και βαθυγάλαζο, παραδοσιακό και σύγχρονο, πόλη και χωριό, το κατώφλι της Μάνης είναι πολλά περισσότερα από μια απλή βάση για εξορμήσεις στα χωριά και τις παραλίες της. Είναι, από μόνο του, προορισμός.

Τι θα κάνετε: Λίγο έξω από το Γύθειο, το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο της πόλης προσφέρει την απαραίτητη δόση sightseeing. Αν απαρνηθείτε λίγο ακόμα την αύρα της πόλης, θα ξεκινήσετε για να εξερευνήσετε τη λακωνική Μάνη, τα πυργόσπιτα, τα κάστρα, τα τοπία και τις παραλίες της, τον Μυστρά και τα Σπήλαια του Διρού, αν και αυτήν την εποχή, οι δαντελωτές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά κερδίζουν τα αξιοθέατα στα σημεία: η έξι χιλιομέτρων αμμουδιά του Μαυροβουνίου, τα κρυστάλλινα νερά στο Βαθύ και οι αμέτρητες ειδυλλιακές παραλίες της Μάνης.  
Last minute διαμονή: Διαθέσιμα δωμάτια υπάρχουν ακόμα στο Αρετή – Μαρία, κοντά στην παραλία Μαυροβούνι, από 167€ για ένα δίκλινο.

Χιλιαδού με… χίλια


Στην πίσω πλευρά της Εύβοιας, καταγάλανοι διαδοχικοί κολπίσκοι, καστανή άμμος, επιβλητικά βράχια, μικρά νησάκια και μυστηριακές σπηλιές που περιμένουν να αποκαλύψουν μυστικά σε ένα τοπίο που ενσωματώνει τη γαλήνη του βουνού στην αλμύρα της θάλασσας. Εκεί, η Χιλιαδού αποτελεί τον κορυφαίο, κοντινό προορισμό για τους φαν του ελεύθερου κάμπινγκ – και του γυμνισμού.

Τι θα κάνετε: Πέρα από το να… λιώσετε στην παραλία, θα ανακαλύψετε τους κρυφούς ορμίσκους και τα απόκρημνα μονοπάτια της. Από την παραλία των γυμνιστών, για παράδειγμα, ξεκινά ένα μάλλον απότομο, και σχετικά κρυμμένο, μονοπάτι, που οδηγεί πάνω από το βράχο σε μία ακόμα ομορφότερη, τρίτη παραλία. Από την ίδια παραλία, επίσης, αν κολυμπήσετε λίγο προς τα αριστερά, θα βρείτε μια σπηλιά που πίσω της κρύβει μια ακόμη λιλιπούτεια παραλία, η οποία χρωστά τις εκπληκτικές αποχρώσεις των νερών της στο φως που φιλτράρεται στα τοιχώματα της σπηλιάς.

Νο budget διαμονή: Ελεύθερο κάμπινγκ σε οποιαδήποτε από τις τρεις παραλίες. Τόσο απλά.

Διαβάστε επίσης: Χιλιαδού: Βουτώντας από τη Δίρφη στο Αιγαίο

Παράλια Ηπείρου

Τα παράλια της Ηπείρου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, μιας και οι φωτογραφίες αρκούν. Συγκλονιστικές παραλίες, νερά να τα πιείς στο ποτήρι, ατμοσφαιρικά κάστρα ιδανικά για βόλτες με φόντο το ηλιοβασίλεμα, είναι μερικά από τα highlights της περιοχής.

Τι θα κάνετε: Θα βουτήξετε. Τέλος. Στα ανοιχτογάλαζα νερά στο Καραβοστάσι, στο εξωτικό σκηνικό της Μπέλα Βράκα, στην απίστευτη Πισίνα –όνομα και πράγμα– στην οποία θα φτάσετε με καραβάκι από τα Σύβοτα, στα 25 χιλιόμετρα αμμουδιάς του Μονολιθίου, και στα απίθανα τιρκουάζ νερά του Σαρακήνικου. Και όσοι αντέχετε τις παγωμένες βουτιές, στο συγκλονιστικό τοπίο του Αχέροντα.

Περισσότερες βουτιές εδώ.

Last minute διαμονή: Λίγες οι επιλογές, μιας και η διαθεσιμότητα είναι – σχεδόν – μηδενική. Επομένως στήνουμε σκηνή στο Κάμπινγκ Δρέπανος (από 45€) με κοινόχρηστη κουζίνα και μπάνιο.

* Οι τιμές αφορούν διαμονή για 2 βράδια στις 13 και 14 Αυγούστου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v