Τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις στην Ελλάδα

Σπήλαια, πολύχρωμα κοράλλια και υποθαλάσσιοι παράδεισοι σε πέντε ελληνικά νησιά – όνειρο για καταδύσεις.
Τα καλύτερα μέρη για καταδύσεις στην Ελλάδα

Υπέροχα νερά, πληθωρικός βυθός, ναυάγια και κοράλλια φτιάχνουν το ιδανικό σκηνικό για καταδύσεις. Τα ελληνικά ύδατα προσφέρονται για υποθαλάσσιες εξερευνήσεις και πέντε νησιά μας καλούν να γίνουμε… τουρίστες κάτω από το νερό.

* Οι τιμές για ένα μάθημα κατάδυσης κυμαίνονται στα 30-40€ συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού. Για τα αναλυτικά πακέτα της κάθε σχολής, κάντε κλικ στα links.


Χίος

Φωτογραφία: chios-scuba-diving.gr
Το όμορφο νησί έχει μερικά από τα πιο όμορφα υποθαλάσσια σπήλαια, πολύχρωμα κοράλλια και βραχώδεις σχηματισμούς, αλλά και ναυάγια για τους φαν του είδους. Θεωρείται ιδανική για αρχάριους δύτες, αφού τα νερά της έχουν καλή ορατότητα και οι θερμοκρασίες είναι μέτριες. Η Ελίντα, το Πρασονήσι και το Τραχήλι είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή σποτ για κατάδυση.

Οργανωμένες καταδύσεις στο νησί πραγματοποιούν το Tortuga Diving Center και το Sea Adventure.

Σαντορίνη

Φωτογραφία: alternativespots.gr
Η ηφαιστιογενής καταγωγή της δίνει στο υποθαλάσσιο τοπίο γοητεία μοναδική. Μάλιστα η υψηλή περιεκτικότητα των νερών της σε αλάτι, καθιστά την πλεύση εδώ αρκετά ξεκούραστη. Από τις κορυφαίες επιλογές καταδύσεων εδώ είναι το ακρωτήρι Τρυπητή, ο Ταξιάρχης με το ναυάγιο και ο ύφαλος στην περιοχή Αδιάβατη.

Καταδύσεις στις παραπάνω περιοχές, αλλά και σε πολλές ακόμα, πραγματοποιούν οι Aegean Divers και το καταδυτικό κέντρο Ατλαντίς.

Ζάκυνθος

Φωτογραφία: davidsbeenhere.com
Παράδεισος δυτών από κάθε γωνιά του κόσμου, ο βυθός της Ζακύνθου κρύβει έναν άκρως ενδιαφέροντα θαλάσσιο κόσμο, ιδιαίτερα στο νοτιοδυτικό τμήμα του. Άξιο αναφοράς και το διεθνούς φήμης Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.  Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα τιρκουάζ νερά και τις σπηλιές της φτιάχνουν το ιδανικό φόντο για ονειρεμένες βουτιές. Αν σταθείτε τυχεροί, μπορεί να κολυμπήσετε δίπλα σε κάποια Καρέττα ή Μονάχους.

Καταδύσεις στην Ζάκυνθο μπορείτε να κάνετε με την Nero Sport , με τους Eurodivers στον Λαγανά   και στο Turtle Beach.

Κάλυμνος

Φωτογραφία: panos-studios.gr
Το νησί των σφουγγαράδων αποτελεί πόλο έλξης για τους φαν των καταδύσεων και όχι άδικα. Ο πλούσιος βυθός του νησιού, με τους υφάλους, τις σπηλιές και τα ναυάγια, δημιουργούν το ονειρεμένο σκηνικό για αυτούς που αγαπούν τις καταδύσεις. Η περιοχή Θέρμα – Πιθάρι, το καταδυτικό πάρκο, οι σπογγοκαλλιέργειες στο Καστέλι και το Καμπί και η περιοχή Διαπόρι της Λέρου είναι οι περιοχές που προσελκύουν τους περισσότερους δύτες.

Καταδύσεις στο νησί μπορείτε να κάνετε με το Καταδυτικό Κέντρο Καλύμνου

Κρήτη

Φωτογραφία: omegadivers.com
Το επιβλητικό της άγριο ανάγλυφο έχει συνέχεια στη θάλασσα δημιουργώντας σχηματισμούς από αβύσσους, σπηλιές και υφάλους. Πολυάριθμα είναι και τα ναυάγια και τα κουφάρια αεροπλάνων που μαρτυρούν την ιστορία του νησιού. Δεκάδες εντυπωσιακά σημεία για κατάδυση βρίσκονται στον κόλπο της Σούδας, και στις βραχώδεις ακτές από τις Καλύβες μέχρι και την Γεωργιούπολη. Μεταξύ αυτών το υποθαλάσσιο σπήλαιο των Ελεφάντων, η παραλία Σκινάρια κοντά στον Πλακιά, το ακρωτήρι της Σπάθας και το ακρωτήρι της Γραμβούσας, το Βούλισμα στο Λασίθι, οι ακτές του Κάβο Σίδερο και το Κουφονήσι (Λευκή).

Καταδύσεις στην περιοχή των Χανιών πραγματοποιεί η Blueadventures και οι Omega Divers,  στο Ρέθυμνο το Diving Center και το Καταδυτικό Κέντρο στην Αγία Πελαγία. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v