Scuba Diving: Οι μεγάλες των… δυτών σχολές

Σας εξιτάρει η ιδέα της εξερεύνησης του βυθού όμως, δεν ξέρετε από πού και πώς να (την) ξεκινήσετε; Οι σχολές, τα μαθήματα και το κόστος για βουτιές στο απέραντο γαλάζιο.
Scuba Diving: Οι μεγάλες των… δυτών σχολές
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Η πραγματική μαγεία και τα μυστικά του βυθού δύσκολα περιγράφονται με λόγια ή αποτυπώνονται σε εικόνες και βίντεο. Θα πρέπει κάποιος να τα ζήσει για να κατανοήσει πλήρως την γοητεία τους και να αφεθεί στην πολύχρωμη μαγεία τους. Πώς μπορούν όμως, να γίνουν όλα αυτά πραγματικότητα; Φοράμε την στολή, βατραχοπέδιλα και μια μάσκα και βουτάμε; Όχι ακριβώς.

Αναγνωρισμένες σχολές παρέχουν στους απανταχού wannabe Κουστώ μια βασική πιστοποίηση της PADI, την Open Water Scuba Diver (αλλά και πολλές ακόμα, πιο εξειδικευμένες), η οποία τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν αυτόνομες καταδύσεις σε βάθος έως 18 μέτρα, χωρίς τη συνοδεία εκπαιδευτικού. Παράλληλα, προσφέρουν και την δυνατότητα γνωριμίας με τον βυθό μέσα από ολιγόωρες δοκιμαστικές βουτιές.
Ψάξαμε και βρήκαμε τις καλύτερες σχολές της Αττικής για όλα τα παραπάνω. Είστε έτοιμοι λοιπόν για μια πρωτόγνωρη εμπειρία;

Aqua Divers Club (48o χλμ. λεωφόρου Σουνίου, στην περιοχή της Αναβύσσου, ξενοδοχείο Καλυψώ, τηλ. 22910 53461): Μία πρώτη, αναγνωριστική βουτιά ίσα για να… κολλήσετε, θα σας κοστίσει 50€. Αφού "ψηθείτε", θα συνεχίσετε στην βασική εκπαίδευση για αυτόνομους δύτες, η οποία περιλαμβάνει εννιά συνολικά βουτιές και κοστίζει 400€, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού και του εκπαιδευτικού υλικού (εγχειρίδιο, dvd, ηλεκτρονικό προγραμματιστή καταδύσεων, βιβλίο καταχώρησης καταδύσεων). Δείτε αναλυτικά τις τιμές για όλα τα διπλώματα εδώ

Atlantis Diving (Αγίου Κωνσταντίνου 27 & Σκοπέλου, Ηλιούπολη, τηλ.: 210 9762777): Η εκπαίδευση για την απόκτηση του πρώτου διπλώματος scuba diving περιλαμβάνει έξι δίωρα θεωρητικά μαθήματα, πέντε μαθήματα σε πισίνα και τέσσερις καταδύσεις στη θάλασσα μέχρι τα δεκαπέντε μέτρα, οι οποίες πραγματοποιούνται στην Σαρωνίδα ή την Βουλιαγμένη. Το κόστος των μαθημάτων είναι 450€, ενώ η δοκιμαστική βουτιά κοστίζει 70€ αν είστε μόνοι και μπορεί να "πέσει" ακόμα και στα 20€ ανά άτομο αν μαζευτείτε παρέα τεσσάρων ή πέντε ατόμων. 

Sotiriou Diving Center (Ταξίλου 33, Ιλίσια, τηλ.: 210 7705470): Δύο κέντρα, στην Αθήνα και τη Σαντορίνη, και πολλά προγράμματα για έμπειρους αλλά και εντελώς αρχάριους δύτες, για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει. Κατάδυση σε σπήλαιο; Κατάδυση με αναπνευστήρα; Κατάδυση με μπουκάλες, για να ανακαλύψετε το scuba diving; Οι τιμές ξεκινούν από 25€ για την κατάδυση με αναπνευστήρα και 65€ για να ανακαλύψετε την μαγεία του scuba diving και φτάνουν τα 360€ για τον ολοκληρωμένο κύκλο μαθημάτων. Δείτε αναλυτικά τις τιμές των προγραμμάτων εδώ

Mediterranean Dive Center (Παπαναστασίου 95, Καστέλλα, Πειραιάς, τηλ.: 210 4125376 & 210 4227537): Η εκπαίδευση για το βασικό δίπλωμα περιλαμβάνει τρία απογευματινά μαθήματα θεωρίας που πραγματοποιούνται τις καθημερινές και έξι καταδύσεις για δύο Σαββατοκύριακα. Οι πρώτες βουτιές πραγματοποιούνται αρχικά σε πισίνα και εν συνεχεία στα Λιμανάκια της Βουλιαγμένης. Το κόστος για τα μαθήματα είναι 350€, ενώ για μια δοκιμαστική βουτιά θα πληρώσετε 100€. 

Divers Club (Λεωφ. Μαραθώνα 417, Μαραθώνας, τηλ.: 22940 69196):Τα θεωρητικά μαθήματα διαρκούν από οκτώ μέχρι δέκα ώρες, ενώ οι καταδύσεις πραγματοποιούνται έξω από το ξενοδοχείο Golden Coast στον Μαραθώνα, σε ελεγχόμενο περιβάλλον για υποβρύχιες δραστηριότητες. Το χειμώνα τα πρακτικά μαθήματα πραγματοποιούνται σε θερμαινόμενη πισίνα. Το δοκιμαστικό για scuba θα σας κοστίσει 45€ και διαρκεί περίπου δυόμισι ώρες, ενώ για το δίπλωμα Open Water θα πληρώσετε 400€. 

Diving Store (Αγ. Δημητρίου 71, 37χλμ Παραλιακής Αθηνών-Σουνίου, τηλ: 22910 79686): Το κόστος για το βασικό δίπλωμα Open Water στην σχολή ανέρχεται στα 340€ και περιλαμβάνει εννέα καταδύσεις στην Αγία Μαρίνα πριν το Λαγονήσι συν μία δώρο από σκάφος ενώ τα μαθήματα (θεωρητικά και πρακτικά) διαρκούν συνολικά πέντε ημέρες. Η βουτιά γνωριμίας κοστίζει 48€ και το κόστος της αφαιρείται από το κόστος για το βασικό δίπλωμα εφ’ όσον θέλετε να συνεχίσετε. 

Athina Diving  (38χλμ. Αθηνών- Σουνίου, Λαγονήσι τηλ: 6944 34 53 79): Η σχολή διαθέτει δύο πακέτα εκπαίδευσης για το δίπλωμα Open Water. Το πρώτο αφορά σε όσους δεν έχουν χρόνο τις καθημερινές και θέλουν να επιλέξουν ποιες ημέρες και ώρες θα κάνουν τις βουτιές τους και κοστίζει 400€ (80€ ανά μάθημα). Το δεύτερο πακέτο περιλαμβάνει μαθήματα από Τρίτη έως Παρασκευή 17.00 με 21.00 και κοστίζει 325€. Στις δοκιμαστικές βουτιές το κόστος για μια ώρα θεωρίας και πρακτικής κοστίζει 20€, ενώ το τρίωρο 60€. Οι καταδύσεις της σχολής γίνονται στην ιδόκτητη παραλία της στην Γαλάζια Ακτή πριν το Λαγονήσι.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v