Ξενώνας Αντάλκη: Απόδραση στο Μικρό Πάπιγκο

Σε έναν από τους πιο αγαπημένους χειμωνιάτικους προορισμούς, ο παραδοσιακός και ανανεωμένος ξενώνας "Αντάλκη" στο Μικρό Πάπιγκο, μας προσκαλεί να μείνουμε σε ένα από τα 11 πανέμορφα δωμάτιά και σουίτες και να απολαύσουμε την διαμονή μας σε ένα από τα ωραιότερα Ζαγοροχώρια.
Δεν αποτελεί άδικα έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους απανταχού φαν των χειμερινών εξορμήσεων. Λίγο τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, λίγο η θέα στο όρος Γκαμήλα που κόβει την ανάσα, λίγο η ύπαρξη της Φύσης σε όλο της το μεγαλείο, το Πάπιγκο όλα αυτά τα χρόνια έχει γίνει το must του χειμώνα. Όχι άδικα. Εκεί θα βρούμε μερικούς από τους ομορφότερους παραδοσιακούς ξενώνες, των Ζαγοροχωρίων. Ένας από αυτούς είναι και η "Αντάλκη", ένα μικρό οικογενειακό ξενοδοχείο που προήλθε από την ανακατασκευή ενός παλιού πέτρινου αρχοντικού.

Πήρε το όνομά του από μία πηγή στην ορειβατική διαδρομή από το Μικρό Πάπιγκο ως την Αστράκα και βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του παραδοσιακού οικισμού. Η θέα από τη βεράντα του είναι πραγματικά συναρπαστική, καθώς τίποτα δεν παρεμβάλλεται οπτικά ανάμεσα στον ξενώνα και τα βουνά. Ο ξενώνας διαθέτει 11 συνολικά δωμάτια, εκ των οποίων τα 5 είναι σουίτες , 3 σαλόνια και ένας χώρος καφέ.

Όλα τα δωμάτια διαθέτουν τζάκι, TV plasma και αυτόνομη θέρμανση. Το κάθε δωμάτιο χαρακτηρίζεται από ένα διαφορετικό χρώμα: το τιρκουάζ, το ροζ, το μοβ, το μπορντό, το πράσινο, το χρυσό και το κόκκινο σας καλούν να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τον χαρακτήρα σας. Η διακόσμησή τους περιλαμβάνει όμορφους πολυελαίους παραδοσιακά ηπειρώτικα τζάκια και πολύχρωμα υφάσματα και είναι πλήρως εναρμονισμένη με την παράδοση του χωριού. Ανάμεσα στα δωμάτια υπάρχουν επίσης ειδικά διαμορφωμένοι κοινόχρηστοι χώροι σε στυλ σαλονιού.

Η μέρα μας ξεκινάει στον εντυπωσιακό χώρο του καφέ με την πέτρινη θολωτή τραπεζαρία, όπου θα γευτείτε τοπικές γεύσεις και παραδοσιακά προϊόντα όπως γευστικότατες πίτες, σπιτικές μαρμελάδες και διάφορες άλλες λιχουδιές. Ο ίδιος χώρος μετατρέπεται αργότερα σε ένα μέρος που μπορούμε να πιούμε τον καφέ ή το ποτό μας.

Πώς θα πάτε: Ερχόμενοι οδικώς από τα Ιωάννινα, επί της Εθνικής οδού Ιωαννίνων Κοζάνης, μετά το Καλπάκι, στο 38ο χλμ. στρίβετε δεξιά ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Μεσοβουνίου - Αρίστης - Παπίγκου. Η συνολική απόσταση από τα Ιωάννινα είναι 62χλμ περίπου. Με το αυτοκίνητο μπορείτε να φτάσετε και μέχρι την είσοδο του ξενοδοχείου, όπου υπάρχει και πάρκινγκ.

Οι τιμές κυμαίνονται από 80€ την χαμηλή σεζόν έως 160€ την υψηλή σεζόν.

Ζαγοροχώρια • Μικρό Πάπιγκο • τηλ.: 26530 41441 • κιν: 6978 33 91 91
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v